Pass B1 buffer

Re: Pass B1 buffer

PostPostao/la audio kutak » 04 stu 2012, 20:11

yoke je napisao/la:Hajde se malo raspitaj oko tog...ako imas prijatelja odvjetnika...jos bolje...
Po kojem zakonu,kako se ravnaju...kakve veze ima dali je firma ili orivatna osoba ?

Ja obicno kad narucujem,ili je mala vrijednost,ili je pokon...
Pogotovo kad salje ekipa s diyaudio...onda se napise mala vrijednost ali nije roba,nije trgovina,vec mi prijatelj salje...sto je u jednu ruku i istina...paket je male vrijednosti...cca 30$

Ako sad pocnu zafrkavati,onda se uhvate tog...i onda me strah da ce odjednom taj tvoj slucaj postati pravilo a ne iznimka...

iz mog iskustva.... oni "tamo" seru kvake i privatna osoba može od privatne osobe primati robu uz plačanje carine....

a privatna osoba može primati od firme ali onda ide drugačije i kakti ide prek špedicije.....

sve ovisi koja je osoba zaprimila paket (koja ga obradjuje) , kakvog je raspoloženja te kako ta osoba tumači zakon i propise....

takvih mi je pun kufer i zato i je ova država u banani....
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la zbotic » 04 stu 2012, 22:43

Ne postoji razlog da se ne može primiti paket od privatne osobe. Ja sam ih primio barem tridesetak. Ako se dobro sjećam ukoliko šalje privatna osoba do vrijednosti 300 kuna to se smatra paketom male vrijednosti i ne naplaćuje se ništa. Ukoliko šalje firma taj iznos je 160 kuna. Preko toga ide na "malu carinu", mislim do 1000 kuna i tu se plaća 100 kuna troškova postupka, 5% carine i PDV.
zbotic

PostPostao/la joe dalton » 04 stu 2012, 23:15

zbotic je napisao/la:Ne postoji razlog da se ne može primiti paket od privatne osobe. Ja sam ih primio barem tridesetak. Ako se dobro sjećam ukoliko šalje privatna osoba do vrijednosti 300 kuna to se smatra paketom male vrijednosti i ne naplaćuje se ništa. Ukoliko šalje firma taj iznos je 160 kuna. Preko toga ide na "malu carinu", mislim do 1000 kuna i tu se plaća 100 kuna troškova postupka, 5% carine i PDV.

I moja iskustva (50ak e-bay transakcija + par kupovina u raznim web shopovima + gomila CDa sa Secondspina) se poklapaju s gore navedenim.

Ne vidim zašto bi bio problem paket od privatne osobe?

Edit: platio sam carinu odnosno PDV za neke pakete. Vrijednost paketa nije nikada prelazila 1000 HRK.
joe dalton

PostPostao/la audio kutak » 04 stu 2012, 23:50

zbotic je napisao/la:Ne postoji razlog da se ne može primiti paket od privatne osobe. Ja sam ih primio barem tridesetak. Ako se dobro sjećam ukoliko šalje privatna osoba do vrijednosti 300 kuna to se smatra paketom male vrijednosti i ne naplaćuje se ništa. Ukoliko šalje firma taj iznos je 160 kuna. Preko toga ide na "malu carinu", mislim do 1000 kuna i tu se plaća 100 kuna troškova postupka, 5% carine i PDV.

sorry ako je krivo shvaćeno, a je....nisam rekao da se ne može dobiti od privatne osobe, može se uvijek

-- oslobodjeno je carine ako dolazi poštom u vrijednosti do 300 kn a ako dolazi kurirskom službom onda onih 160 kn... zašto su kurirsku odvojili od pošte neznam, znam samo da oba spadaju pod poštanski zakon

-- može i firma poslati na poštu ali da ne prelazi 300 kn a ako firma šalje na kurirsku službu onda do 160 kn

-- na pošti je "mala carina" ali je kod kurirske službe to špedicija, skladištenje, takse, punomoć....

htio sam samo napomenuti da mi je dosta kako razni službenici različito tumače zakone i propise, nažalost

sve ovo gore je iz mog iskustva
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Johnny » 09 lip 2013, 20:11

mogu li izostaviti ulazni 1 uF kond?

Glavni ulaz je DAC koji ima black gate-ove na izlazu.

na druge ulaze bi stavio neke jeftine na chincheve. (molim preproruku za neke aksijalne iz hoexa ili čipoteke).

Za izlazne 10 uF sam naručio claritycap ESA 250V.
Johnny

PostPostao/la zbotic » 09 lip 2013, 20:59

Johnny je napisao/la:mogu li izostaviti ulazni 1 uF kond?

Ne jer bi onda i na ulazu buffera imao 1/2 napona iz stabilizatora, a to baš nebi bilo pametno.
zbotic

PostPostao/la Johnny » 10 lip 2013, 09:25

:chin:

hvala što si spriječio iskrice na plavom alpsu
Johnny

PostPostao/la Johnny » 12 lip 2013, 10:49

A stavljanje bypass kondenzatora preko ovih?
Znači preko C100, C101, C200, C201 nešto kao vishay mkp1839?
Johnny

PostPostao/la zbotic » 12 lip 2013, 12:34

Može, naravno.

Dodavanje još jednog manjeg kondezatora u paralelu sa C3 također bi moglo dati dobar rezultat, ali bi se za provjeru trebalo spojiti na osciloskop i praktično testirati rezultate pa izabrati najbolje opcije. To vrijedi i za prva dva spomenuta bajpasa jer će se ovdje teorija i praksa vjerojatno ponešto razlikovati. Vjerojatno će korisni bajpasi biti u rasponu od 100nF do 1uF.
U slučaju C3 bajpasa takav kondenzator praktično predstavlja kratkospojnik za struje frekvencije preko određene vrijednosti pa će u odnosu na njihovo pojavljivanje biti realizirano i njihovo prigušenje.
zbotic

Prethodna

Natrag na Tranzistorska tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.