free sample

Gdje, kako, za koliko...

Re: free sample

PostPostao/la Kaligula » 08 lip 2012, 11:21

I mislim da će ti još uvaliti i troškove špeditera radi uvozne deklaracije! :lol:
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la tom_hifi » 08 lip 2012, 11:25

Držim fige da to riješiš, ali znaš onu? Umjerenost mora biti u svemu.

Čemu si, pobogu, naručio toliko toga da su ti morali slati 11 kutija?
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » 08 lip 2012, 13:30

Ako se radi uvoz uzoraka (nebutno da li su oni free ili plačeni) platit ćeš u svakom slučaju PDV na cijenu artikla. To nikako ne možeš izbjeći.
Također, ako se radi uvoz nečega što završi kod špeditera lako moguće da ćeš platit i njihove usluge, kao što Kaligula veli.
Neznam zašto/koga te traže punomoć, pretpostavljam špeditera.

Obzirom da dosta uvozim za firmu raznih uzoraka, redom elektroničke opreme, pogotovo wireless za svaki pojedini uvoz moram tražiti i odobrenje HAKOM-a za uvoz ditične robe.
Tebe naravno nebi smjela ikakava slična direktiva kačit jer se ne radi o ikakvom gotovom proizvodu ali budi u svako slulčaju spreman na plačanje barem PDVa na iznos robe + poštarine
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Edison » 08 lip 2012, 13:41

Free sample se naruce dva chipica da stanu u kovertu. Onda je free.
Ovako ce samo troskovi speditera biti veci nego sto to sve skupa vrijedi...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » 08 lip 2012, 13:47

Stvarno se slažem sa Edisonom. Par komada da stane u neki paketić i to je to. I ako je i u tom slučaju vrijednost viša- ja sam naručivao drivere za step motore i njihova cijena je bila oko 70$ prošlo je bez problema jer je to bio mali paketić i vjerojatno na carini nitko nije gledao... :roll:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zbotic » 08 lip 2012, 13:49

Moje iskustvo po ovom pitanju je kratko opisano na drugoj strani. Sve ovisi o količini idiotizma onog kome paket dospije na pregled. Ali zato ja imam slonovsko pamćenje.... :D
zbotic

PostPostao/la tom_hifi » 08 lip 2012, 13:55

Ma sve ok, ovisi i o osobi kojoj to dođe na carini, ali opet, 11 paketa free sampleova, zar to nije pretjerivanje? Nisam ni mislio da Vishay šalje toliko free sampleova :mrgreen:

Inače, dobro ti kažu .. oni tebi besplatno pošalju proizvod, ali ne rješavaju stvari s carinom, pdv-om i špedicijom. Na takve stvari treba misliti prije naručivanja.
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » 08 lip 2012, 14:02

Kaligula je napisao/la:Caka je u slijedećem:
Bez obzira šta nitko tu robu nije platija roba ima svoju vrijednost.
Pošto je to uvoz, po zakonu bi trebao platiti carinu i PDV na vrijednost robe uvečano za troškove transporta.
Carinarnici nije bitno tko je robu platija ili je ona mikti.
Traže vjerodostojne dokumente da odrede vrijednost zbog carinjenja i PDV-a.
Jedina mogučnost, kad je već zapelo, je da prikupiš vjerodostojne dokumente i provaš ih uvjeriti da je iznos ispod limita za carinjenje (ako pod ovim okolnostima to uspiješ! - mada sumnjam)

kako da nabavim "vjerodostojne" dokumente kada su to free samples?

jedino što mogu je tipu pokazati cijene na internetu na farnelovim ili drugim stranicama stranici...

govorio sam sa jednom ženskom osobom na carini i rekao joj kako ova iz oversisa želi da platim carinu na cifre od 250 dolara koja je navedena na skoro svakom računu a to je količina za 1000 komada. I kako to njoj objasniti? Ona ne vidi drvo od šume: na dnu svakog računa pod TOTAL stoji onaj mali iznos od 5 dolara ili manji

rekla mi ta sa carine da bih trebao platiti carinu na iznos računa a ja joj rekoh da na svakom računu piše iznos oko 5 dolara ili
50, 60 centi na 3 računa što sveukupno čini oko 33 dolara . Rekoh joj da nemam potvrde o plačanju niti narudžbu niti račun, da su to free samplovi
a ona kaže da onda carinik utvrdi kakva je roba pa da oni odrede vrijednost robe.

je, baš me sada zanima dali će mi ovi odvaliti ležarinu, putarinu, idiotarinu.... a kada se samo sjetim koliko UPS zaračunava pošiljku a ima 11 koleta, tj. 11 kutijica po 1 kg!

užas!!
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Edison » 08 lip 2012, 14:09

Ako ti ne odgovara, bude preskupo, ne dignes...
Vratit ce onda to posiljaocu. A on ce Croatiu staviti na listu problematicnih zemalja u koje bas i ne treba slati free samples...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » 08 lip 2012, 14:11

zbotic je napisao/la:Moje iskustvo po ovom pitanju je kratko opisano na drugoj strani. Sve ovisi o količini idiotizma onog kome paket dospije na pregled. Ali zato ja imam slonovsko pamćenje.... :D

potpuno se slažem! imao sam 2 slučaja sa fedexom! oni uopče ne poštuju hakom ni zakon o pošti pod kojeg spadaju! a kaže slijedeće: svaka osoba može osobno uvesti robe do 5000 kn uz plačanje carine i pdv-a po skraćenom carinskom postupku.... a svi se oni vade da ili nisu pošta ili ide kurirskom službom pa mora biti špedicije... bilo je o tome puno riječi na portalima, pogotovo o Rhei!!! guglajte fedex + rhea + forum....

a oni njihovi "prijatelji na carini" u sklopu fedexa kažu da je to kargo roba i da zato nije pošta!

pobogu, svi se vade na neke nazovi izmišljotine, svako tumači zakon kako njemu paše!

uglavnom, pisao sam svima u fedexu čijih sam se mail adresa dokopao, od direktora do čistačice i sutradan me zvala ugodna ženska, pola dana se ispričavala i lupili su mi samo 100-injak kn svojih troškova a carina i pdv preko 300 kn.... a uvezao sam ekran za laptop koji košta 40$ + poštarina Fedexom 55$! na kraju me ispalo oko 800kn (tečaj dolara oko 5 kn bio tada) i rekla je da že ženskoj osobi dati otkaz jer mi nije mogla objasniti postupak, niti dati približne crijednosti troškova... zamolio sam je da to ne rade...

eto.. užas!!
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Nabava dijelova

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.