Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la elvis » 15 stu 2016, 21:26

zbotic je napisao/la:Kad budeš sjeti se pa mi javi. To me baš zanima..... Možda možeš spojiti dig izlaz na kompjuter.......?

Spojio sam CD na analogni ulaz DATa, a optički izlaz DATa spojio sam na optički ulaz mini disca i bez problema sam dobio zvuk na mini discu. Znači pretvorba analognog u digitalni na DATu radi i ide van bar što se optičkog izlaza tiče, i rekao bi da sam gotovo 100% siguran da onda i na RCA digitalnom izlazu ima signala no hebiga nemam gdje to provjeriti. Napominjem da ovaj Sony ZA5ES podržava prebacivanje u DAC mod stiskom na REC a da pri tomu traka ne mora biti u DATu.
elvis

PostPostao/la zbotic » 16 stu 2016, 07:33

Super, to sam želio čuti. :thumbup:

Mogli bi se štokod trampit :D
zbotic

PostPostao/la elvis » 16 stu 2016, 09:43

zbotic je napisao/la:Super, to sam želio čuti. :thumbup:

Mogli bi se štokod trampit :D

Iskreno i meni se to pitanje vrtilo po glavi ali eto trebao mi je jezičak na vagi koji me je pokrenuo da skinem MD sa polica i to isprobam. Evo i slika tog momenta he he he :)

IMG_2647.JPG
IMG_2647.JPG (90.17 KiB) Pogledano 8789 put/a.

Šta ćemo trampiti ? :)
elvis

PostPostao/la zbotic » 16 stu 2016, 09:54

Ima u mene svašta samo ne znam što ti treba.

Imam onaj DAC u oglasniku, dao bih s njim i USB konverter.
Imam jedan Sanyo C55 koji je ispravan, ali nije refreshan (jedan dugmić mu nije ogiginalan i kutija je tako tako stanje).
Ovaj refreshani Sanyo C55 je trenutno na probi, vjerojatno će ga kupiti.
Imam i Sanyo P55 koji je za refresh.
Kitova svih vrsta samo reci želju. Npr pojačalo za sluše Beta 22 sa napajanjem Sigma 22( sastavljenim). Bolje od toga teško da može biti.....
Pojačala za sluše sastavljenih nekoliko (uglavnom su u oglasniku).

Itd.
zbotic

PostPostao/la elvis » 16 stu 2016, 10:12

Uh zbilja brdo zanimljivih stvari što je je, gotovo mi je teško odoliti. :)...
Sada nisam baš siguran, no pretpostavljam da tebe zanima ova Sony DAT zbog AD/DA opcija jer je u fokusu teme, ispravi me ako griješim.. no za sada i ja imam nekakve svježe planove za njega pa trenutno nije za trampu, no poznavajući sebe sve to meni brzo dosadi i planovi brzo odu u drugom smjeru... :)
elvis

PostPostao/la zbotic » 16 stu 2016, 10:20

Da treba mi da mogu antički gramofon :) na kojem će se vrtiti šelak ploče spojiti u susjednu sobu, a usput i nešto arhivirati..... :D

BTW nudim i Sanyo Q40 gramofon refrešan za doživotnu trajnost i sa novom AT95 zvučnicom.

Mislim bolje da ne nabrajam, kada ti dopizdi DAT pod mišku i do mene.... :D
zbotic

PostPostao/la Roko » 16 stu 2016, 18:13

zbotic je napisao/la:... kada ti dopizdi DAT pod mišku i do mene.... :D

Yeah, i povedi Nina i mene sa sobom...mi smo djeca veselaaaa... :stickman: :jive:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la tomi77 » 17 stu 2016, 13:21

Ja sam nešto mrdao oko zvučnika i za probu postavio (vraćene) Mirage M490is zvučnike. Solidan zvučnik, malo zahtjevniji za pojačalo, ali uz pravilno pozicioniranje u prostoru - dobar rezultat.
Problem je bio što je (sam sam kriv) poznanikova maca oštirila kandže na "čarapama" (zvučnik ima neke navlake sa svih strana, kao čarapa), pa je te trebalo zamijeniti. Potraga po lokalnim dućanima nije dala rezultat u smislu odgovarajuće elastičnosti, boje i teksture, ali se riješenje ipak našlo (lokalno),navodno neki Benettonov materijal od ženskih majica :).

Sad solidno izgledaju, a tek trebam polakirati poklopce i dno zvučnika koji su isto tako dobili, da bi bili kao novi.
Drugi je problem visina (stabilnost), jednom sam ih dotakao u prolazu i uspio ga uhvatit prije nego je tresnio o pod, moram napraviti neko postolje. Naravno, tako mal posao je rijetko kojem stolaru vrijedan truda, pa ću uz par ploča medijapana i ručnu modelarsku pilu vidjeti što se može dobit..
Mirage.jpg
Mirage.jpg (102.48 KiB) Pogledano 8432 put/a.

Foto je loš..

Nego, nešto radim oko jednog gramofona, nije baš svakidašnji, preporuka ožićenja za ručicu?
tomi77

PostPostao/la zbotic » 17 stu 2016, 13:41

Ja sam ožičavao Regu RB300 s ovim

http://www.ebay.com/itm/Cardas-cable-4x ... XQWzNSdHU2

Što manje potrošiš to bolje, provjeri duljinu i treba li ti peta žica. Inače ovo gore je jako tanko (ipak deblje od Reginog original) i jebeno za lemljenje tako da tu mogu pomoći. Ako je peta žica duljine retaja vjerojatno će se naći nešto i kod mene......
Kleme(pinovi) će biti kada mi stignu (naručeno) i ako budu pasali (pričekaj) http://www.ebay.com/itm/182111005843?_t ... EBIDX%3AIT
zbotic

PostPostao/la tomi77 » 17 stu 2016, 13:46

Provjeriti ću koja je duljina u pitanju, a i za petu žicu.
Koliko vidim ove postojeće su baš tanke, ali možda izgled vara.

Negdje sam našao info da su pinovi idealni iz starih midi i paralelnih portova sa računalnih ploča, a i često znaju bit pozlaćeni (pogotovo starijeg datuma proizvodnje).
tomi77

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.