Danas opet ležeran dan

Uspio sam napraviti (ili bar započeti) nešto na što se spremam dulje vrijeme.
Privesti kraju jedan RIAA koji je započet prije skoro tri godine. Bilo je više rekonstrukcija, ali niti jedna nije bila ono što sam htio ;(
Postoje dobre šanse da neće niti ova, ali bar je bilo zabavno popodne.
Prvobitni sklop nije radio loše, ali je imao povremene neartikulirane i posve random ekskurzije bas zvučnika koje se nisu čule, ali su strašno iritirale.
Problem s ispravljačem naravno.
Malo sam promijenio filozofiju i stvari su se sredile.
Isto tako trebalo je malo korigirati radne točke ulaznih cijevi i napraviti još par sitnih intervencija kojima je sve sjelo na svoje mjesto.
Pri tome se drastično promijenio (poboljšao) odnos signal-šum kao i generalni šum cijelog sklopa koji u potpunosti nestao.
Transformator je i prije bio maksimalno odmaknut od samog sklopa.
Dobro je oklopljen s mu-metal trakom i propisno uzemljen.
Mogu samo reči da sam u ovom trenutku prilično zadovoljan.
Moram još samo dodati već pripremljeni mrežni filter.
VIdjeti ćemo kako će izgledati nakon mjerenja, ali za to sada nemam živaca.
Evo samo par sličica:

Svi sklopovi, pločice i trafo su namontirani na 3 mm debelu Al. ploču, tako da se sve u jednom komadu može izvaditi.
Ta ploča, zajedno s cijelom kutijom služi kao hladnjak stabilizatorima za grijanje cijevi.
FET za stabilizaciju ne treba hladnjak.
Na velikoj (lijevoj) pločici su svi izvori napajanja, stabilizacija ispravljenog napona za grijanje ,sklop za odgođeno uključivanje visokog napona, sklop za stabilizaciju visokog napona s njegovim postepenim dizanjem. Perverzno i možda nepotrebno, ali veseli

Kutija kao takva. Isti izgled je od samog početka.

Tu je cijeli sklop u pogonu.
RIAA je priključena na ovog malog drvenjaka iznad njega koji radi prilično dobro i nemam posebnu potrebu mijenjati ga, ali i to je u planu kada se nađe malo vremena.
U biti to je jednostavno "buffer" - pretpojačalo s triodnim dijelom ECH81.
Ima hrpu ulaza prilagođenih raznim vrstama uređaja koji se preklapaju preko relejne matrice (opet nije dosta), i vlastito RIAA pretpojačalo s E88CC.
Tek sada, na slici vidim koji nered imam usred sobe ;(
Žena se doduše ništa ne buni, ali ne izazivaj vraga ......