slaven je napisao/la:Ovo stvarno lijepo izgleda. Ja sam jednom tako nešto probao, ali sam printao na papir i ispalo je katastrofa. Papir se ponegdje zalijepio za aluminij, a toner se na neka mjesta nije uhvatio.
Jesi li baš ti polirao aluminij? Ako jesi, molim te da objasniš kako ga ispolirati.
Koju foliju si koristio? Ima li neki naziv?
Kojim sprejem si prelakirao?
Ove ALU lajsne sam kupil u Uradi Sam - 2cm siroka, dugacka 1m - cijena oko 10kn... Vise manje su u ok stanju, tak da ne treba smirglat sa grubim, samo na fino... Za poliranje imam nekakvu spuzvicu/smirgl, naso u lokalnoj zeljeznariji, malo je gruba na pocetku, ali nakon malo smirglanja se "razdere" i onda je ko stvorena za poliranje...
No nije bitno da se to ispolira do sjaja, samo da se uklone vece ogrebotine i udubine, da se toner pravilno primi za plocicu...
Folije su obicne za grafoskop, to kuze u svim knjizarama kad ih trazim... Bitno je da su za laserki priner... Jer ima i onih za ink-jet koje ce se nafrkat na rolere u laserskom...
Sprej nekakav bezvezni, 25kn - prozirni lak - jedan sloj nakon kaj se plocica ohladi, i to je dovoljno...
Jedini je problem ono kaj sam prije spomenul, vece crne povrsine, ali moze se ili dva puta zapeglat, ili duplo isprintat...
A i treba temperaturu pogodit, meni je pegla nastelana na 160C - taman
BTW. vidim da vecinom ljudi pritisnu peglu na plocicu, ja radim kontra... Stara pegla userafljena na drveno postolje, plocicu na
nju, foliju gore i gumenim valjkom po njoj kojih 2min - funkcionira odlicno...