Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la diy_ch33ta » 14 tra 2012, 21:20

Evo i moje "nove" ideje;
slika

Natpisi za Woodijeve igracke...
Transfer postupak - the wrong way :D
Isprintano na foliju, preslikano na ispoliranu aluminijsku plocicu, prelakirano sprejem ;)
Par minuta posla u Photoshopu, izgleda dobro, a jos bolje kad se zalijepi na nekakv uređaj...
Vece povrsine ne ispadnu bas 100% crno jer mi printer ne pljuje dost tonera na foliju, ali ispadne ok ako se folija "zapegla" dva puta...
diy_ch33ta

PostPostao/la Mate » 14 tra 2012, 21:28

Ima i tu trikova.
Povećaj utrošak tonera (to je negdje opcija "Quality" vrijednosti 150 300 600 1200 ili High quality zavisno od printera, prekoko lokalnog displeya na printeru ili preko drivera)
ako je printer bolje klase, provuci foliju bar dva puta. Obrati pažnju na preciznost ulazne ladice da folija stane isto drugi put.
Mate

PostPostao/la diy_ch33ta » 14 tra 2012, 21:35

Printer je HP P1006 - nis posebno, ali radi kak treba...
Makar je printer razlucivosti 600dpi, ima neku opciju pod "Print Quality" - FastRes 1200 - mrvicu je bolji ispis, ostriji, ali ne rjesava problem sa vecim povrsinama...

E, ali ovo mi nije palo na pamet, provuc foliju dva puta... Ladica je tak-tak, budem vidjel jel bude se dalo namjestit da se poklopi kak treba...
diy_ch33ta

PostPostao/la Mate » 14 tra 2012, 21:52

Probaj nekoliko puta sa običnim papirom da ne trošiš foliju. To će ti dati uvid koliko je cijeli mehanizam printera precizan. A onda probaj s folijom. Jedini je zaheb što je folija deblja pa je najvažniji prvi trenutak kad printer potegne.
Mate

PostPostao/la diy_ch33ta » 14 tra 2012, 22:05

Testirano;
Sa obicnim papirom nije bas najbolje, malo ga na stranu vuce, pa se ne poklopi bas najbolje, ali foliju vuce odlicno, isprintal sam na staru foliju dva puta - skoro savrseno se poklopilo :D
Ne bude za SMD pcb radit, ali za natpise bi trebalo bit vise nego ok... Probam sutra zapeglat nekaj...

:hail: :hail: :hail:
diy_ch33ta

PostPostao/la pamook » 15 tra 2012, 16:46

vec neko vrijeme me jedna od pumpi "zove" da ju ocistim, postala je bucnija, pretpostavka je bila da joj treba generalka... bome sam se iznenadio - tijelo rotora se raspucalo skroz, a kako imam (srecom) rezervni rotor ali za normalni powerhead koji ide u isti stator i poklopac, isla je modifikacija .... sama razmjena impelera nikako nije isla jer je ovaj pinwheel toliko razlokan da ga je bilo bolje zamijeniti DIY tzv. meshwheel-om, igra je u tome da doticna pumpa mijesa zrak kroz venturi u tzv. skimmeru ... na kraju nije lose ni ispalo, a radi odlicno :D

situacija spasena, do nove epizode :admin:
Privitak/ci
IMG_8517.JPG
IMG_8517.JPG (127.75 KiB) Pogledano 7247 put/a.
IMG_8518.JPG
pumpa
IMG_8518.JPG (98.91 KiB) Pogledano 7247 put/a.
IMG_8521m.JPG
IMG_8521m.JPG (107.73 KiB) Pogledano 7247 put/a.
IMG_8529m.JPG
IMG_8529m.JPG (103.72 KiB) Pogledano 7247 put/a.
IMG_8541m.JPG
IMG_8541m.JPG (107.19 KiB) Pogledano 7247 put/a.
IMG_8543m.JPG
IMG_8543m.JPG (119.46 KiB) Pogledano 7247 put/a.
IMG_8549m.JPG
dejstvuje
IMG_8549m.JPG (125.66 KiB) Pogledano 7247 put/a.
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la slaven » 16 tra 2012, 20:27

diy_ch33ta je napisao/la:slika

Ovo stvarno lijepo izgleda. Ja sam jednom tako nešto probao, ali sam printao na papir i ispalo je katastrofa. Papir se ponegdje zalijepio za aluminij, a toner se na neka mjesta nije uhvatio.

Jesi li baš ti polirao aluminij? Ako jesi, molim te da objasniš kako ga ispolirati.
Koju foliju si koristio? Ima li neki naziv?
Kojim sprejem si prelakirao?
slaven

PostPostao/la Khadgar2007 » 16 tra 2012, 20:39

Prekrasno izgleda, ja sam par puta probao "ispeglati" pcb ali rezultat je bio katastrofa. Za poliranje aluminija, strepljenja,strepljenja i još strepljenja. Uzeti šmirgl od najgrubljeg i onda sve prema 1000+ gradaciji. Naravno da šmirgl mora biti vodootporan i onda fino močiti Al,šmirgl i šmirglati. Ja sam si napravio neku "kadicu" u koju stavim lim i onda fino zalijevam vodom i ne špricam sve okolo. Sa polir pastom nakon šmirglanja se nisam zezao jer je to 1000 puta gorje nego samo šmirglanje.

Ako netko ima neki drugi način neka kaže ja prihvaćam. :)
Možda se može sa onom brusilicom koja ima šmirgl papir ili spojiti neki takav nastavak na bušilicu ali ne znam da ima takvih stvari do gradacije 1000
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la diy_ch33ta » 16 tra 2012, 23:08

slaven je napisao/la:Ovo stvarno lijepo izgleda. Ja sam jednom tako nešto probao, ali sam printao na papir i ispalo je katastrofa. Papir se ponegdje zalijepio za aluminij, a toner se na neka mjesta nije uhvatio.

Jesi li baš ti polirao aluminij? Ako jesi, molim te da objasniš kako ga ispolirati.
Koju foliju si koristio? Ima li neki naziv?
Kojim sprejem si prelakirao?

Ove ALU lajsne sam kupil u Uradi Sam - 2cm siroka, dugacka 1m - cijena oko 10kn... Vise manje su u ok stanju, tak da ne treba smirglat sa grubim, samo na fino... Za poliranje imam nekakvu spuzvicu/smirgl, naso u lokalnoj zeljeznariji, malo je gruba na pocetku, ali nakon malo smirglanja se "razdere" i onda je ko stvorena za poliranje...
No nije bitno da se to ispolira do sjaja, samo da se uklone vece ogrebotine i udubine, da se toner pravilno primi za plocicu...

Folije su obicne za grafoskop, to kuze u svim knjizarama kad ih trazim... Bitno je da su za laserki priner... Jer ima i onih za ink-jet koje ce se nafrkat na rolere u laserskom...

Sprej nekakav bezvezni, 25kn - prozirni lak - jedan sloj nakon kaj se plocica ohladi, i to je dovoljno...

Jedini je problem ono kaj sam prije spomenul, vece crne povrsine, ali moze se ili dva puta zapeglat, ili duplo isprintat...
A i treba temperaturu pogodit, meni je pegla nastelana na 160C - taman :D

BTW. vidim da vecinom ljudi pritisnu peglu na plocicu, ja radim kontra... Stara pegla userafljena na drveno postolje, plocicu na
nju, foliju gore i gumenim valjkom po njoj kojih 2min - funkcionira odlicno...
diy_ch33ta

PostPostao/la Khadgar2007 » 16 tra 2012, 23:19

diy_ch33ta je napisao/la:BTW. vidim da vecinom ljudi pritisnu peglu na plocicu, ja radim kontra... Stara pegla userafljena na drveno postolje, plocicu na
nju, foliju gore i gumenim valjkom po njoj kojih 2min - funkcionira odlicno...

Tako smo mi radili u srednjoj školi, zapravo smo imali grijaču ploču i onda pločica pa folija i onda valjkom po tome,ne mogu reći da je ispadalo nešto ludo ali bilo je ok.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.