Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la sonny » 07 svi 2012, 10:30

Komad čega ?!
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la pamook » 07 svi 2012, 10:36

Dean je napisao/la:
s@ki je napisao/la:zašto sam morao ovo kliknut.. uf...

Znam, znam i meni je bolja sa čilijem....

:lol: :hail:

Khadgar - jel to phono stage?

Oko orijentacije trafoa - jel stvar u magnetnom polju istog dok radi pa "tuce" po lampama na putu signala, a po onoj ispravljackoj ne bi (toliko) smetalo?

Pitam, ne zayebavam :?:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la sstrsat » 07 svi 2012, 10:58

pamook je napisao/la:Pitam, ne zayebavam :?:

Upravo u rasipnom polju trafa, jako je pozeljno da ono ima cim manju mogucnost uticaja na stupnjeve koji rade sa malim signalima. Pogotovo (koliko uspijen razabrat sa niskorezolutne slike i sa starim ocima :lol: ) ca mi se cini da su ovdi ECC88 lampe (ili ca god slicno) a kod njih nisu u proizvodnji poduzimane neke mjere koje umanjuju mogucnost uticaja rasipnih magnetskih polja na cijev. Za izvornu namjenu ECC88 to i nije bilo bitno ali u audio sklopu koji dela sa vrlo malim signalima triba takvim konstrukcijskim detaljima obratit paznju.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la pamook » 07 svi 2012, 11:12

Thx sstrsat :thumbup:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Mate » 07 svi 2012, 11:32

Ma hebeš rasipna polja, ta se ionako ne vide.
Mene zanima ono što se vidi :lol:

Khadgare , čime si piturao to limarije?
Je lo to Al ilil Fe?
Mate

PostPostao/la Khadgar2007 » 07 svi 2012, 11:48

piturao sam ga sa sranjem...eto sa čime. :evil: Kupio zlatnu boju u spreju reda radi da malo promjenim stil i požalio istog trenutka kada se boja osušila tj. nije osušila. Naravno da nije na kantici pisalo da li je nitro ili akril ili neki drugi đavo. Lim je aluminij naravno, ne koristim željezni lim uopće i do sada sam farbao sa nekom srebrnom u spreju i završio sa prozirnim lakom i ludo sam bio zadovoljan,ispadne kao Edisonovi eloksirani limovi ali ne ja sam morao nešto mijenjati. :evil:

Ne znam da li sam ovdje rekao ili nekome na pm spomenuo ali čim završi Triode festival ide se na šmirglanje druge kutije i farbanje sa nekim poštenim sprejom, jer za ovih par dana nema šanse da nabavim sprej,prefarbam i još dovršim elektroniku koliko god mogu.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » 07 svi 2012, 11:51

pamook je napisao/la:
Dean je napisao/la:
s@ki je napisao/la:zašto sam morao ovo kliknut.. uf...

Znam, znam i meni je bolja sa čilijem....

:lol: :hail:

Khadgar - jel to phono stage?

Oko orijentacije trafoa - jel stvar u magnetnom polju istog dok radi pa "tuce" po lampama na putu signala, a po onoj ispravljackoj ne bi (toliko) smetalo?

Pitam, ne zayebavam :?:

Rekao sam da nemam pojma ča je to,uzeo šaku dijelova i polemio ih. :lol: Malo zezam,sve će se vidjeti na Triode festivalu. :D

I da, nisam pazio na orijentaciju trafoa to sam zeznuo ali mkII izvedba će biti sa okrenutim trafom.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » 07 svi 2012, 12:01

MKII K(I)S ... Khadgar Signature :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la Mate » 07 svi 2012, 14:43

Khadgar2007 je napisao/la:piturao sam ga sa sranjem...eto sa čime. :evil: Kupio zlatnu boju u spreju reda radi da malo promjenim stil i požalio istog trenutka kada se boja osušila tj. nije osušila. Naravno da nije na kantici pisalo da li je nitro ili akril ili neki drugi đavo. Lim je aluminij naravno, ne koristim željezni lim uopće i do sada sam farbao sa nekom srebrnom u spreju i završio sa prozirnim lakom i ludo sam bio zadovoljan,ispadne kao Edisonovi eloksirani limovi ali ne ja sam morao nešto mijenjati. :evil:

Ne znam da li sam ovdje rekao ili nekome na pm spomenuo ali čim završi Triode festival ide se na šmirglanje druge kutije i farbanje sa nekim poštenim sprejom, jer za ovih par dana nema šanse da nabavim sprej,prefarbam i još dovršim elektroniku koliko god mogu.

Ma na slikama ne izgleda uopće loše. A sad, ako ne suši, to je druga pjesma. Makar na aluminij neće nijedna farba držat dobro. Jedan jedini put mi je to ispalo dobro kad sam dao autolakireru koji je stavio neki primer pa sprickit pa tek špricao završnom bojom.

Medjutim nedavno me vlastiti sin poučio kako raditi s ovim akrilnim bojama u spreyu. Treba što više puta špricat ali po malo. Recimo prvi put tek toliko da malo zaprlja podlogu. Uopće ne pokriti sve 100%, pa tako još par puta sa sušenjem između. Što više ruka bolje ispadne.
Mate

PostPostao/la Edison » 07 svi 2012, 15:00

Khadgar2007 je napisao/la:piturao sam ga sa sranjem...eto sa čime. :evil: Kupio zlatnu boju u spreju reda radi da malo promjenim stil i požalio istog trenutka kada se boja osušila tj. nije osušila.

Te zlatne, srebrne i bakarne boje su njesra. Slabo se suse, nakon susenja otpadaju i slicno. I jos su otrovnije od onih koje nisu tako plemenitih boja. To pise na kantici. Izbjegavati u najsirem luku... To ne pise na kantici.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.