Nadam se da ova rubrika neće završiti sa ovim mojim postom.
Ovdje ću iznijeti moj put koji se trenutno nalazi na projektu EL503 (za sada bez drivera sa Taman transformatorima).
Taman je zaštićena robna marka by sveti company unlimited (osnivački kapital-runda uz nevezanu spiku).
Ovisnik o zvuku sam od vremena kad smo sa singlicom pod ruku išli od stana do stana i na ondašnjim gramofonima koji su se nalazili u kutiji cijevnog radija priređivali plesnjake. Svrha takvih plesnjaka je znana. U to vrijeme još nismo znali što je to WAF.
Prvi ozbiljan, kako se to danas veli set up bila je tosca 10 (RIZ-radio izdustrija zagreb), drugi još ozbiljniji je opet Tosca ali ovaj put bez pojačala prikopčana na HSR 40 (Ei NIš) sa pripadajućim zvučnim kutijama ZK (valjda 40) sa eliptičnim visokotoncima koje sam u želji-naravno za boljim zvukom-izmijenio sa Philips visokotoncima. Slijedeći "pomak na putu" bio je direktno uvezen Thorens 165 iz Lahra u Švicarskoj. Cijena cca 450 Sfsr ili ti ga pouzdanih švicaraca. Onda čitaš Dragovića, štediš i kupuješ zvučnicu skoro iste c
ijene kao gramofon. ADC XLM (Audio dinamic corporation-extraordinary low mass). Pickeringa sam valjda prodao ne sjećam se.
1980. povratak iz vojske i eto konačno pravog uvoznog hifi sustava u cjelini. Rečeni Thorens ovaj puta sa Ortofonom FF15E, skraćenim kablom do ROTEL RA714 pojačala,Wharfedale Laser 100 zvučnici i Sony quartz lock tuner (još uvijek u funkciji kod kćerke).Kao što ste primjetili već je onda počelo istjerivanje nečistih sila s kraćenjem tvorničkog phono kabla e ne bi li se ugodila kapacitivnost prema zvučnici.
Idila je trajala do 1986.godine kad kod mog bratića imam priliku čuti sklepani cijevni line stage na bazi Elektorovog Anzai projekta.Naručim ja kod njega isti takav stvar ne hoda, vrijeme ide i onda proradi moj inat. Sa ono malo znanja iz škole i puno (sad to mogu slobodno reći - fanatizma) sklepam nešto svoje. Brum izazvan titranjem žarne niti kroz koje prolazi izmjenična struja - potpuna nepoznanica. Nakon toga dolazi nešto zaista veliko. 1989. narudžba dijelova za Experience Classic PPP cijevni amp sa 12 el34. Tu se upliće Zera i pomaže i onda i on napravi jednog. Pa ga spojimo na Magnaplanare pa na Stereoplej "grobove" kako je to komentirao WAF.
Devedesete donose otvaranje svijetu i prve velike sumne u ono za čim sam toliko maštao. Audiolab monoblokovi koji su svirali preoštro, Kimber srebrni kablovi koji su zvučali srebreno, Nordosti, Ohelbahi i sva ta čudesa koja su negdje u 2000 itoj završili sa dvije vrste kablova za zvučnike plavo bijeli telefonci kao normala za 1,60 kn po metru i high end crveno bijeli ua 20 lipa skuplji. Bilo je i dobrih stvari Sistemdeck 900/II sa akrilnim tanjurom, empire ručka sa AT OC9 pa onda malo šrafljenja starog Lenca 75 i montaža lin Itokka LV5 sa Ortofonom MC30 i njegovim izlaznim trafoom.
I onda prvi SE izlazni trafoi,OB i i tako ludilo traje do danas i završilo predcjednikovanjem Žarulaša.
Ukoliko koga zanimaju još kakvi detalji oko povjesti bolesti-rado ću javno iznijeti simptome.
Pozdrav svim forumašima u nadi da će im zvuk njihovog projekta biti baš u skladu s njihovom "individualnom krivuljom" ako tako što uopće postoji.
O pojmu individualne krivulje vidi više u postovima Helicona na Audiofil.net Forumu
Predcednik v.r.