pinco je napisao/la:Sad će tribat da se ostane u cca istome kapacitetu dva od 6800uF, koji su u pravilu većega promjera za isti kvalitet, zbog ćega je bolje 2 u seriju, kad se sad zbraja i ESR, umisto samo jedan polarizirani, ako se svi elektroliti ponašaju do cca 1V ka bipolarni, šta za ovu namjenu sigurno neće prić a uz one diode i nemože?
ilimzn je napisao/la:pinco je napisao/la:Sad će tribat da se ostane u cca istome kapacitetu dva od 6800uF, koji su u pravilu većega promjera za isti kvalitet, zbog ćega je bolje 2 u seriju, kad se sad zbraja i ESR, umisto samo jedan polarizirani, ako se svi elektroliti ponašaju do cca 1V ka bipolarni, šta za ovu namjenu sigurno neće prić a uz one diode i nemože?
Kondovi su u PARALELU dakle idu dva od pola kapacitetaa ESR se dijeli s 2 sto je ovdje pozeljno premda ne presudno. Iako je napon ovdje maks +- desetak mV, diode sluze za zastitu elektrolita a ideja spajanja dva u antiparalelu je ponistavanje nelineranosti parnog reda ako takve postoje. Struja curenja bi trebala cca ostati ista za ukupni isti kapacitet pa bi sto se toga tice situacija trebala biti nepromjenjena.
pinco je napisao/la:Evo malo rezultata simulacije, napravija san za verziju sa paralelnin kondovima i sa dc-servon, razlike su minimalne, mada mi se ćini da servo ima malo problema, možda oscilira.
THD 0.026387% za verziju sa 2 konda i 0.026186% za servo verziju. ovo je za nekih 30W na 8R na 1kHz.
Frekventna karakteristika je za punu snagu.
Kond verzija.
pinco je napisao/la:mada mi se ćini da servo ima malo problema, možda oscilira.
the_bebe je napisao/la:Mislim da bi mogao da uploadaš file na neki server i postaš samo link...
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.