Instrument kaže 1,5 - 1,8 mV...
Al' sad gledam da nemam dovoljno ulaznog napona napajanja što mi nikako nije jasno... Moram to provjeriti pa vidjeti je li problem i dalje prisutan...
sonny je napisao/la:Instrument kaže 1,5 - 1,8 mV...
Al' sad gledam da nemam dovoljno ulaznog napona napajanja što mi nikako nije jasno... Moram to provjeriti pa vidjeti je li problem i dalje prisutan...
sonny je napisao/la:Ma uopće mi nije palo na pamet to provjeriti...
sonny je napisao/la:No dakle. Provjerio sam napajanje. Napravio sam gresku sto sam napajanje za lipseo spojio na Avdd. Kako sam to uspio ni sam ne znamNo, spojeno je sad na analogno napajanje operacionih pojacala kako je i bilo zamisljeno. Dodao sam i viseokretni trimer umjesto gornjeg otpora za TL431. I sad se napon napajanja moze podesiti prema potrebi. Jest da nije vizualno najljepse ali uvijek se moze nakon finalnog podesavanja napona staviti fiksni otpor.
No to nije rijesilo problem. Sum je i dalje prisutan u istom obimu. Smanjuje se naponom napajanja chipa i skoro se prepolovljuje ako je napon napajanja oko cca 3V. Sukladno smanjenju napona napajanja pada i nivo izlaznog signala, razumljivo. Medjutim mene muci to sto i kad se napon napajanja spusti ispod 3V sum i dalje postoji i ne nestaje sa daljnjim smanjenjem napona napajanja
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.