Eagle pomoć i upute

Re: Eagle pomoć i upute

PostPostao/la s@ki » 14 ožu 2012, 16:44

Čekaj malo Klokane, nismo baš tako bedasti kako ti se čini :)
Nitko nije spominjao autoroute, a ovo "crtam bez sheme" nije praktično iz velikog broja razloga koje mislim da nije ni potrebno navoditi :) jedan banalan je primjerice da je daleko urednije nacrtat shemu u programu namjenjenom tome kako bi istu prokomentirao s nekim online itd kao što često radimo ovdje.
Grupiranje i rad sa kopiranjem grupe štima, samo i dalje odgovorno tvrdim da na nekim projektima koji su preko određenog pada imali druge ili vie i sl nisam uspio grupirati i micat sve nego samo "površinu". Vjeroajtno je do verzije orla, vidjet ćemo danas.
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Khadgar2007 » 14 ožu 2012, 16:52

Tek toliko da kažem da potpisujem ča je S@ki rekao. Da crtam samo pločicu bez šeme onda bi koristio board editor koji je besplatan ako se ne varam. Eagle mi se upravo svidio ča "iz šeme" mogu napraviti pločic bez da razmišljam da li sam dobro spojio ili ne neki vod(naravno ako je sve u šemi dobro nacrtano). Autorouter nitko živ ja mislim ovdje ne koristi jer je nikako ne daje optimiziranu pločicu.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Klokan » 14 ožu 2012, 17:13

Ma autorute sam ja spomenuo jer me to odmah asociralo na shemu. Ja eagle koristim za izradu manjih plocica (sa vecima ni nemam posla :) ) tako da mi je ovaj moj nacin sasvim praktican :)

I nisam rekao da je netko bedast :(
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la the_bebe » 14 ožu 2012, 19:32

Kako nema bedastih...JA sam bedast... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hvala na pokretanju ove teme...ja sam novi u crtanju pločica pa će mi dobro doći...
Evo bio sam crtao jednu shemu i nikako izvući pločicu pa se kolega Sonny ponudio i tako pošaljem ja njemu shemu koju sam nacrtao kad ono katastrofa!Nevalja!
Eto neznam ni shemu nacrtat... :lol: :lol: :lol:
A Sonny-u :hail: :hail: :hail:

Uglavnom nastavite sa korisnim savjetima... :admin:
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la slaven » 14 ožu 2012, 20:45

Nadam se da se nećete ljutiti što sam off topic, ali moram pitati je li tko čuo za program KiCad? I ja sam neko vrijeme koristio Eagle, ali KiCad je mnogo bolji od Eaglea. Program je open source i stalno se razvija. Ukoliko dosta korisnika ima neki zahtjev programeri će ga rado uključiti u neku sljedeću verziju programa. Pošto je program besplatan i slobodan nema nikakvog ograničenja na veličinu sheme i tiskane pločice. Uz program dolazi vrlo velika baza elemenata i vrlo detaljna korisnička dokumentacija (oko 100 MB ukupno). Inače ne koristim te biblioteke što dolaze s programom nego crtam svoje elemente (i električne simbole i otiske elemenata na tiskanoj pločici). Velika prednost o odnosu na Eagle je ta što je na tiskanoj pločici moguće pojedinačno promjeniti veličinu svakog lemnog mjesta (ili pada, na engleskom). Dakle u Eagleu je potrebno urediti element u samoj biblioteci, dok u KiCad to uopće nije potrebno. Isto tako je na tiskanoj pločici moguće razmaknuti lemna mjesta svakog elementa bez da se element mijenja u biblioteci. Vidim da je u KiCad u zadnjim verzijama ugrađen autorouter, ali pošto ga nikad nisam koristio ne znam kako radi, ali je sigurno da se sa svakom novom verzijom programa podrška za autorouter poboljša. Ukoliko je potrebno mogu staviti koju sliku iz samog KiCada pa da vidite kako to izgleda.
slaven

PostPostao/la Klokan » 14 ožu 2012, 20:58

Otvori novu temu vezanu za taj KiCad...I mogu reci ovako na coravo svidja mi se i probati cu ga .
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la sonny » 14 ožu 2012, 21:22

.....
Zadnja izmjena: sonny; 25 srp 2013, 16:14; ukupno mijenjano 1 put/a.
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Dean » 14 ožu 2012, 22:01

Ja mislim da je osnovni problem što ne znate sami nacrtati štampu nego koristite autorouter. Ima Klokan pravo ! :lol:
Dean

PostPostao/la sonny » 14 ožu 2012, 22:02

....
Zadnja izmjena: sonny; 25 srp 2013, 16:14; ukupno mijenjano 1 put/a.
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Dean » 14 ožu 2012, 22:03

the_bebe nacta, pošalje Sonnyu, ovaj to prosljedi s@kiju i što očekujete??? :helper:
Dean

PrethodnaSljedeća

Natrag na Za početnike

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.