U nekim starijim postovima prilikom upotrebe PSUD-a vidio sam da nekome nedostaje odgovarajućih SS ili Vacum ispravljača.
U helpu samog PSDU pod "Technical information" ima poglavlje kako se dodaje vlastiti SS ili Vacum model ispravljača.
Ja ću objasniti samo osnovni princip:
Popis ili baza svih ispravljača sa pripadajućim vrijednostima nalazi se u textualnoj datoteci na putanji:
Za windoze: C:/Program Files/Duncan Amplification/Power Supply Designer 2/
rectifiers.txtLinux sa Wine: /home/korisinik/.wine/drive_c/Program Files (x86)/Duncan Amplification/Power Supply Designer 2/
rectifiers.txtObičnim Notepad alatom datoteku možete editirati u svrhu dodavanja svojeg ispravljača u bazu. Vrijednosti koje treba izračunati opisane su u helpu. Ja nisam ulazio dublje u taj izračun jer mi nije trebalo.
Lakši način za proširenje te baze je skinuti gotovu datoteku
rectifiers.txt koja se nalazi na stranici:
http://www.duncanamps.com/psud2/rect_list.php link u gornjem lijevom dijelu stranice. Ova datoteka je u mojem slučaju proširila bazu više nego duplo u odnosu na originalnu instalaciju PSUD2.
Preuzetu datoteku kopirati u gore spomenutu putaju programa.
Dobra praksa je da postojeću datoteku najprije preimenujete u npr. rectifiers.original i tek onda kopirate novu.O izračunavanju vrijednosti za dodavanje nedostajućih a poželjnih ispravljača možemo zajedno odraditi uz pomoć npr ilimnza, sstrsata, harkija i drugih. Pa možemo i izraditi vlastitu datoteku koja će biti dostupna na ovom forumu.