Taj ispravljač mi je zapeo za oči jer koliko vidim pa skoro je džaba. Kutija i trafo bi još bili i najveći trošak ovog projekta.
Khadgar2007 je napisao/la:Korištena je lampica ECL82/86. Ovaj ispravljač bi po meni dušu dao za neke ulazne stupnjeve i male lampice ali ča se tiče izlaznih baš i ne, da li bi se dalo napraviti nešto da daje jedno 200mA i koliko bi to zapravo bilo korisno?
Khadgar2007 je napisao/la: pa bi evo htio napraviti jedan ispravljač koji ima sadrži malo više vakuuma.
Baš gledam malo te PL504/509 i anodna disipacija im je 15/30W znači struja koja se može dobiti na izlazu se može izračunati po formuli P=U*I. P bi bila max dozvoljena disipacija, zar ne? Ako je tako onda recimo na 350V i 80mA PL509 daje svoj max.
Evo jedan prijedlog...
(ali stvarno bi ovo mogli otvoriti temu. Ako neš ti, ja ću)
Kako se ja bavin klimatizacijom, evo ti jedan primjer kako je Daikin rješija linearnost snage od
0-100% recimo 60kW snage. Starta, najprije stavija je tri kompresora (čitaj tri ispravljača po 350V), jedan kompresor je inverter a dva su standard ON/OFF (čitaj jedan ispravljač s kliznom regulacijom od 0-100%, a ostala dva fiksna 350V).
Kad uređaj starta, najprije starta inverter i diže od 0-100%. Kad postigne 100%, a to je 33,33% ukupne snage, inverter se gasi, a starta jedan ON/OFF kompresor. Sada ponovo starta inverter od 0-100%, šta se manifestira ukupnoj snazi od 33,33-66,66%. I onda... Sad već znaš kraj!
Tako ti je Daikin dobija linearnu regulaciju okupne snage od 0-100% samo sa jednim 3 puta manjim inverterom.
To je moja zamisao za VN ispravljač.
Treba samo riješiti kvalitetno regulaciju jedne trečine ili četvrtine ukupnog napona.
Ostale napone dodaješ kaskadno.
Ha? Jel dobroooo?
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.