Khadgar2007 je napisao/la:U potrazi sam za nekoliko ženskih konektora koji bi pasali na dolje navedene muške konektore. Radi se o transverteru i oscilatoru za 24GHz u profi izvedbi koji se daju prilagoditi i za rad na radio amaterskim frekvencijama. Znači traženi raster je 2,5mm između pinova svakog konektora. Ili se traži neka pametna ideja u vidu DIY riješenja koje nije "zalemi žice na postojeće pinove".
Khadgar2007 je napisao/la:A opaska o igranju na 24GHz, iskreno mi baš i ne stoji.Stari mi ima jednog prijatelja koji iz šale kaže za sve ispod 2,3GHz mu je NF.Ja mislim da ima DIY transvertere to jedno 76GHz jedino u Hrvatskoj nema baš puno ljudi koji imaju nešto iznad 24GHz pa tako se baš i ne može sa puno ljudi održati veza.
Upravo na tu upotribnu vridnost san i mislil jer osim ca takvih uredjaja ima jako malo je i duzina veze sa njima ogranicena na opticku vidljivost. Toga ca kaze da mu je sve ispod 2,3GH-a NF ne bin komentiral osim ca cu rec da je takva tvrdnja lupetanje jer svaki ki je proval i uspil storit nesto na tim frekvencijama zna ca tu triba i oko konstrukcije i oko podesavanja. Nijedan ozbiljan covik sa iskustvom na tim frekvencijama nece tako nesto tvrdit. Sad, ako netko ustekava gotove komercijalne module za na red velicina vecih frekvencijama onda je lako tvrdit da je sve ispod 2,3GHz-a NF.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.