U potrazi za covjekom koji ce izraditi plocicu

U potrazi za covjekom koji ce izraditi plocicu

PostPostao/la Klokan » 19 vel 2012, 17:57

Trebam izradu 2 dvostrane plocice. Imam plocicu i predloske za foto postupak kod kuce i mogu ih poslat osobi koja bi to napravila. Ovako plocice izgledaju i ne trebam na njima nista osim vodova, znaci nikakvo printanje itd bla bla.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

Re: U potrazi za covjekom koji ce izraditi plocicu

PostPostao/la s@ki » 19 vel 2012, 18:48

bacio sam ti oko malo na to.. neznam jesi li sam radio pločicu , ako jesi savijetujem ti da si napraviš nove komponente koje redovno koristiš sa malo većim padovima.
Eagle koristi pretanke padove, kad izbušiš rupu, skoro da ti ne ostane ništa "mesa" na padu da zalemiš komponentu.
probat ću štancnut ovo pa ćeš vidjet o ćem pričam
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Klokan » 19 vel 2012, 18:51

Ovo se radilo naveliko po ekeltronika.ba, nisam sam radio plocicu iako sam pokusao napraviti jednostranu ali neide, jednostavno je pre kompleksna shema
----------------------------------------------------------------------------------------------
Klokan

PostPostao/la zbotic » 20 vel 2012, 10:06

U pravilu za dvostranu pločicu treba metalizacija rupa što je teško izvesti "kod kuće". Može se izraditi dvostrano običnim metodama a onda pažljivo lemiti obostrano (ako je zbog rasporeda komponenti moguće).
Meni je nedavno na osnovu predloška dvostranu pločicu izradio Markovac (www.markovac.hr), ali su dvije pločice veličine cca 12 x 15 cm i dvije veličine 3 x 3 cm koštale oko 550 kuna.

http://diyaudio.com.hr/viewtopic.php?f=10&t=131 (vidi pod "pločica za Thetu")
zbotic

PostPostao/la s@ki » 20 vel 2012, 10:08

opa.. mroam dić cijene :D :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Klokan » 20 vel 2012, 10:17

zbotic je napisao/la:U pravilu za dvostranu pločicu treba metalizacija rupa što je teško izvesti "kod kuće". Može se izraditi dvostrano običnim metodama a onda pažljivo lemiti obostrano (ako je zbog rasporeda komponenti moguće).
Meni je nedavno na osnovu predloška dvostranu pločicu izradio Markovac (http://www.markovac.hr), ali su dvije pločice veličine cca 12 x 15 cm i dvije veličine 3 x 3 cm koštale oko 550 kuna.

viewtopic.php?f=10&t=131 (vidi pod "pločica za Thetu")

Ma kakva metalizacija. Ja cu to sa licnama napraviti, jednostavno probusim rupu, gurnem licnu kroz rupu i zalemim s obe strane.

Zato i ne mislim da treba neka volovska cijena jer u biti trebam samo plocicu sa vodovima.
Klokan

PostPostao/la Khadgar2007 » 20 vel 2012, 12:32

s@ki je napisao/la:opa.. mroam dić cijene :D :D

Onda da se ja bacim u posao sa nižim cijenama? ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la s@ki » 20 vel 2012, 12:40

za jedno 10 godina kad napraviš CNC ? :)
šalim se,

samo naprijed :)
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Klokan » 20 vel 2012, 12:43

Svi pricaju o nekim cjenama.. Ajmo na konkretno prec.
Dobijete gotove predloske na prozirnicama za fotopostuoak, dobijete odrezanu plocicu (+ 1 rezervna za nedaj boze) i trebate samo odraditi fotopostupak i izraditi vodove, ne trebate niti busiti niti metalizirati rupe trebam samo plocicu sa vodovima :)

To nebi trebalo biti ni skupo ni komplicirano.

Kazem vec sam pokusao u Eaglu prebaciti to sve na jednoslojnu plocicu ali nije islo zbog podosta kompleksne sheme. A da sam uspio mogao bi sve sam.
Klokan

PostPostao/la Khadgar2007 » 20 vel 2012, 12:47

Ma mi se malo zezamo, pitaj S@kija da li on to može odraditi. Ja sam daaavno radio jednu dvostranu pločicu i nije toliko komplicirano,naravno da sam lemio sa dvije strane di se moralo jer metaliziranje rupe i neki slični postupci nisu dolazili u obzir.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

Sljedeća

Natrag na U potrazi sam za...

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.