Prednje i zadnje ploče za kutije

Prednje i zadnje ploče za kutije

PostPostao/la slaven » 02 lip 2012, 19:40

Pozdrav svima.

Uskoro krećem s izradom pretpojačala i pojačala pa bih htio napraviti i dvije kutije. Prednje i zadnje strane tih kutija htio bih napraviti od aluminijskog lima. Prednje strane bi bile od 10 mm debelog aluminija dimenzija 435x80 mm. Zadnje strane bi bile od aluminijskog lima debljine 3 do 5 mm dimenzija 430x75 mm.
Zanima me gdje bih mogao nabaviti takve komade aluminija? Meni je bitno da su komadi lijepo i točno izrezani. Nije potrebna nikakva dodatna obrada, bušenje, elokisranje ili išta slično. Dakle, ja bih sam bušio rupe i polirao. Gdje bih mogao to nabaviti? Htio bih, naravno, proći što jeftinije.
slaven

Re: Prednje i zadnje ploče za kutije

PostPostao/la LesFaul » 02 lip 2012, 22:35

Recimo da i ja imam slican "problem" i isto kao i ti zeljno iscekujem odgovor!
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la Khadgar2007 » 02 lip 2012, 22:42

E sada ja znam di ima 3mm lima ali 10mm je malo problem. Možda ga ima u Strojoprometu u Zg ali ne znam da li bi prodavali na malo. Tamo sigurno imaju i 3mm ali isti je problem. Ja u Sisku kupujem lim od 3mm na komade bilo koje veličine i na licu mjesta mi ga izrežu, istina da ga možda nemaju svaki put kada navratim jer ga ne koriste ali za DIY svrhe se uvijek nađe.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » 03 lip 2012, 10:02

Ne znam za trgovine, ali otkupne stanice obojenih metala su rudnik takvih komada ;)

svojedobno sam kupovao komade bakra 5, 10 i 12mm debljine u plocama (komadima) u otkupnoj stanici u ZG u Krivajskoj ulici (silazak sa Slavonske, ja pjesice iz Trnjanske) i obicno bude nekoliko kontajnera odvojeno za Cu, Al a mesing i slicno nema puno pa ih odvoje sa strane... malo kopanja i nadje se svasta, a kako ja nisam imao prijevoz za vece komade, morao sam propustiti jedan komad Al 10 ili 12mm debljine velicine oko 80x60 sa odrezanom jednom cetvrtinom... yebga :alright: ... manjih komada se obicno nadje, za prednje stranice i slicno, jedino traze naravno dodatnu strojnu obradu...

najbolje od svega je sto se odabrane komade vaze i kupuje na kg, a to se obicno svede na dvije pive (barem je tako bilo, bakar je bio njihova cijena oko 15kn/kg ili tako nesto)

mozda ovo pomogne, mozda ne, ali za nuzdu i potrebu i ako imate takvu otkupnu stanicu u blizini - vrijedi prokopati
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la tubeman » 03 lip 2012, 11:00

To si očito nabavljao prije 2-3 godine, osim ako nije bilo popusta na šarm (pive ;) ).
OTKUPNA cijena bakra je danas barem dvostruki veća.
Zato i sva ona strka oko raznih umjetnina na javnim prostorima koji imaju nesreću što su od materijala kojima je osnova bakar :(
tubeman

PostPostao/la davorin » 03 lip 2012, 11:14

pamook je napisao/la:Ne znam za trgovine, ali otkupne stanice obojenih metala su rudnik takvih komada ;)

svojedobno sam kupovao komade bakra 5, 10 i 12mm debljine u plocama (komadima) u otkupnoj stanici u ZG u Krivajskoj ulici (silazak sa Slavonske, ja pjesice iz Trnjanske) i obicno bude nekoliko kontajnera odvojeno za Cu, Al a mesing i slicno nema puno pa ih odvoje sa strane... malo kopanja i nadje se svasta, a kako ja nisam imao prijevoz za vece komade, morao sam propustiti jedan komad Al 10 ili 12mm debljine velicine oko 80x60 sa odrezanom jednom cetvrtinom... yebga :alright: ... manjih komada se obicno nadje, za prednje stranice i slicno, jedino traze naravno dodatnu strojnu obradu...

najbolje od svega je sto se odabrane komade vaze i kupuje na kg, a to se obicno svede na dvije pive (barem je tako bilo, bakar je bio njihova cijena oko 15kn/kg ili tako nesto)

mozda ovo pomogne, mozda ne, ali za nuzdu i potrebu i ako imate takvu otkupnu stanicu u blizini - vrijedi prokopati

Takve cijene su bile prošlih godina! :lol:
Danas je njihova otkupna cijena za bakar oko 40 kuna/kg, a prodajna oko 150 kuna/kg. To znam sigurno jer sam prošli mjesec prodao njima oko 30kg bakra (lak žica skinuta sa starih i/ili izgorenih transformatora). Cijena u Zadru je varirala između pojedinih otkupnih firmi za sekundarne sirovina (čitaj "OTPAD"-a :D ), ali ne više od 4-5 kuna/kg.
Za aluminij mi nije poznata otkupna cijena, ali prodajna se razlikuje smatra li se što žicom i limom (niža cijena) ili ljevano/valjanim aluminijem (viša cijena, valjda zbog stupnja oksidacije?). Na moju žalost, po njihovom mišljenju, AlMg3 lim od 10mm debljine spada u skuplju kategoriju i za njih nije lim, već lijevano/valjani komad.
Komad težak oko 15kg (ploča 800x800x10mm kojem je nedostajao manji komad iz jednog ugla, izrezan laserom) sam platio oko 800 kuna, odnosno 53 kune po kg!
davorin

PostPostao/la pamook » 03 lip 2012, 11:17

ooo, malo vise nego 2-3 godine :lol:

mislim da sam dobio komade koje sam izabrao po otkupnoj cijeni, odn. tih par kg stave na onu "stocnu" vagu, zaokruze na kg-dva nize i bubnu cijenu :lol: ... al nisam dugo isao u "nabavku", zahrdjao sam (za razliku od bakra) :D

/edit - vidim da ne samo da sam zahrdjao, vec i protrulio... Davorin, znaci vise ni "otpad" nije sto je nekad bio :(
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Eko Eko » 03 lip 2012, 11:25

Ja sam u http://www.strojopromet.com/aluminij/ znao kupiti Al profile od 100 X 10, a od početka recesije, 100 X 5 mm, uz napomenu da budući stoje u skladištu znaju imati risova koje je šmirglanjem potrebno otkloniti. Poslije sam odustao od šmirglanja i priklonio se bojanju, najprije primerom naziva Capalac AllGrund, a potom bih prešpricao RenCo srebrnim sprayem za naplatke.
Oba primjera:
Privitak/ci
Al 5 i10 mm.jpg
Al 5 i10 mm.jpg (75.26 KiB) Pogledano 9489 put/a.
Eko Eko

PostPostao/la davorin » 03 lip 2012, 11:30

pamook je napisao/la:ooo, malo vise nego 2-3 godine :lol:

mislim da sam dobio komade koje sam izabrao po otkupnoj cijeni, odn. tih par kg stave na onu "stocnu" vagu, zaokruze na kg-dva nize i bubnu cijenu :lol: ... al nisam dugo isao u "nabavku", zahrdjao sam (za razliku od bakra) :D

/edit - vidim da ne samo da sam zahrdjao, vec i protrulio... Davorin, znaci vise ni "otpad" nije sto je nekad bio :(

Da, nekadašnji OTPAD-i(~smeće :D ), su evoluirali u ekološki vrlo cijenjene firme tipa "D.O.O. Sekundarne sirovine", "D.O.O. Čista okolina", ili "D.O.O. Recikliranje" i time višestruko poskupili! :lol:
davorin

PostPostao/la slaven » 03 lip 2012, 11:48

Eko Eko je napisao/la:Ja sam u http://www.strojopromet.com/aluminij/ znao kupiti Al profile od 100 X 10, a od početka recesije, 100 X 5 mm, uz napomenu da budući stoje u skladištu znaju imati risova koje je šmirglanjem potrebno otkloniti. Poslije sam odustao od šmirglanja i priklonio se bojanju, najprije primerom naziva Capalac AllGrund, a potom bih prešpricao RenCo srebrnim sprayem za naplatke.
Oba primjera:

E, ovo je super rješenje, samo mi nije jasno: ti si kupio aluminijski L profil i njega izrezao tako da si dobio prednju ploču?
Mora li se u Strojoprometu kupiti cijela šipka ili oni mogu odrezati onoliko koliko ja želim i platim samo to?

Ostali prijedlozi su također dobrodošli.
slaven

Sljedeća

Natrag na U potrazi sam za...

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.