Pojačalo u AB/B? klasi

Re: Pojačalo u AB/B? klasi

PostPostao/la zuzi » 12 srp 2011, 07:57

Sancta simplicita,kako se samo toga prije nisam sjetio. :mrgreen:
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la tubeman » 12 srp 2011, 09:08

Hebi ga,
Ne možemo mi bez buba, kukaca, ušiju i sl.
radimo high end lakirovke saznojem tropskih buba i jedemo pčelinje rigotine.
I tko je sada tu nastran ???
tubeman

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 srp 2011, 15:23

Da se malo vratim na topic. Slike su se napokon pojavile na prvoj stranici pa se može pogledati šema i PCB.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Mate » 12 srp 2011, 17:44

Da se malo vratim na offtopic.
Evo jedan potpun članak o politiranju tj o upotrebi šelaka. http://www.napravi-sam.com/CMS/0091/Content.aspx?EID=1967

Ja bih samo dodao riječ dvije o prethodnom postupku tj "bajcovanju".
To je postupak toniranja drva kad svijetlom drvu dajemo ton nekog plemenitijeg drva ala tikovina, mahagonij, hrast itd...
Može čak i na šperploču.
Postupak je blesavo jednostavan. Ono što hoću spomenuti je prašak kojeg je proizvodio "Karbon". Prašak se kupovao u smeđim papirnim vrećicama (slično kao i prašak kojim se bojala lanena tkanina). Na vrećici je bilo naznačeno koja je boja odnosno koja vrsta drva koju oponaša, te upustvo za upotrebu.
A ono je slijedeće. U litru zagrijane vode istresti prašak, promješati i pustiti da se ohladi. Tako ohlađen kistom ili spužvom nanijeti na drvene površine. Drvo to upija kao ludo. Kad se sve osuši može se šmirglati i ponoviti više puta. Nakon toga dolazi postupak "politiranja" sa šelakom opisan u gronjem linku.

Rezultati su, treba li reći, fantastični.

Prašak je proizvodio pogon Karbona u mome selu. Baš ću upitati da li je negdje po tvornici ostalo tih praškova. Sumnjam da jest ali provjeriti ću.
Mate

PostPostao/la Mate » 12 srp 2011, 17:55

Khadgar2007 je napisao/la:Hmm...pokušati ću staviti shemu, nemam skener pa će fotoaparat biti skener.

Da, to je uobičajen i brz postupak skeniranja.

Evo još jedno iskustvo ali obrnuto:
Fotografiranje skenerom!

Kad vam treba vjerna fotografija npr neke gotove zalemljene stampane pločice i ako elementi nistu previsoki, skenirajte pločicu s jedne i druge strane. Rezultat su zapanjujući.
Mate

PostPostao/la Dean » 12 srp 2011, 18:13

Ja bi da admin izbaci sve ove OT vezane uz završnu obradu drva i napravi novu temu tipa "Lakiranje-Šelak-bajc". A onda kad me krene.... :lol:
Dean

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 srp 2011, 18:27

Može ja se slažem, ne bi bilo loš jedan takav vodič za nas koji nismo na ti sa takvim poslom.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 srp 2011, 20:35

Mate je napisao/la:
Khadgar2007 je napisao/la:Hmm...pokušati ću staviti shemu, nemam skener pa će fotoaparat biti skener.

Da, to je uobičajen i brz postupak skeniranja.

Evo još jedno iskustvo ali obrnuto:
Fotografiranje skenerom!

Kad vam treba vjerna fotografija npr neke gotove zalemljene stampane pločice i ako elementi nistu previsoki, skenirajte pločicu s jedne i druge strane. Rezultat su zapanjujući.

Već sam pomislio da će se fotografirat skenerom ono ča se obično fotografira kopirkama u uredima kada ljudi nemaju pametnijeg posla. :mrgreen: :lol:

Ča se tiče onog linka u prethodnom postu o poliranju upravo sam naletio na to uputstvo i već je odavno pospremljeno, još ga nisam isprobao ali nadam se da ću uskoro.
Khadgar2007

PostPostao/la admin » 12 srp 2011, 21:48

Dean je napisao/la:Ja bi da admin izbaci sve ove OT vezane uz završnu obradu drva i napravi novu temu tipa "Lakiranje-Šelak-bajc". A onda kad me krene.... :lol:

Oli ti se pomijesalo?
Na temperaturi od preko 30 stupnjeva?
Nista se ne farba po toj temperaturi. :lol:
admin
Site Admin

PostPostao/la harkonen » 12 srp 2011, 21:51

Ha,ha,ha,ha....... neka me.
A i nije bila politika, nego.....farbanje :lol: :lol:
Zadnja izmjena: admin; 12 srp 2011, 21:54; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Bez politike na forumu :lol:
I'm too old for this s...
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Imam viška pa nudim...

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.