HrastProgrammer / Tranzistow

Ovdje možete objavljivati vaše radove

HrastProgrammer / Tranzistow

PostPostao/la HrastProgrammer » 02 stu 2023, 14:26

Pozdrav svima,

Zanimalo me da li postoji neki HR forum s ljudima koji su sintezi svuka, digital signal processingu i takvim stvarima. Ovo je najbliže tome što sam tražio pa da napišem par riječi o sebi i onome što radim. Neću se posebno predstavljati na threadu "Novi članovi", da se ne ponavljam.

Uglavnom, radim pod pseudonimom "HrastProgrammer" u okviru vlastitog "Technatmos" projekta u "Hrastwood" virtualnom okruženju. Deklariram se kao "programming artist creating Techno-Logical electronic music and software". U tom smislu me najviše interesira razvoj DSP i synthesizer software-a, a ne DIY hardware. Između ostalog, kreirao sam i razvio od nule svoj vlastiti Tranzistow digital/software synthesizer koji je po mnogima u vrhu po kvaliteti zvuka, mogućnostima i kompleksnosti, iako ne baš pretjerano "user friendly" pošto sam ga radio za sebe i prilagodio svom načinu razmišljanja.

Više informacija o svemu tomu ovdje:

https://www.hrastprogrammer.com/hrastwood/
https://www.hrastprogrammer.com/hrastwood/tranzistow.htm
https://www.hrastprogrammer.com/hrastwerk/download/Tranzistow.pdf

Posebno me u svemu zanima istraživanje paralelnog procesiranja uključujući i GPU processing, odnosno procesiranje na grafičkim karticama - za Tranzistow sam razvio i kompletan paralelni Additive+FM engine koji se vrti na GPU (više o tome na kraju gornjeg PDF dokumenta).

Također radim i elektronsku glazbu, i to samo uz pomoć Tranzistow-a i svog vlastitog KalquLab sequencer-a:

https://hrastprogrammer.bandcamp.com/album/tranzqomputwerk

Sve ovo je najviše za vlastitu dušu i zadovoljstvo te za za odmak od stvarnosti i redovnih obaveza, iako ponekad, kad imam vremena i volje, napravim nešto od toga i "za novce" npr. PM+PD (Phase Modulation / Phase Distortion) oscilatore za Solaris hardware synthesizer od Johna Bowena (https://new.johnbowen.com/) i slično.

Pokrivam Windows-e i Linux, 32/64-bit, a ponekad napravim i izlet u ARM / Raspberry Pi vode ili neki drugi embedded ARM board poput ovoga:

http://forum.mikroe.com/viewtopic.php?f=147&t=65737

U tom smislu me zanima da li u HR ima još ljudi koji se bave sličnom problematikom, da malo "razmijenimo iskustva i ideje" :) Eventualno da možda napravimo neki novi embedded synthesizer i slično, čisto za zabavu. Moj mail je na prvom linku.

Hrast
Avatar
HrastProgrammer
 
Postovi: 1
Pridružen/a: 02 stu 2023, 11:36
Lokacija: CPU

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron