Tube Vu metar

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Tube Vu metar

PostPostao/la Dean » 07 svi 2011, 19:10

Htio sam mu smjestit frku, al' se neda :D
Imam ih četri komada, jer sam htio napraviti četri uređaja. No kupit ču ih još par komada, pa ti dam dvije. :P

Ali ako treba, šaljem ti odma dvije :geek:
Dean

PostPostao/la sstrsat » 07 svi 2011, 19:17

Dean je napisao/la:Htio sam mu smjestit frku, al' se neda :D

A je, zilav je i neda se :lol:

Ma ni mi bas toliko hitno (jos san nasrid mora :lol: ) ali dvi bi mi dobro dosle. Neke ideje se uvik vrte (mozda za mali OTL) Tako da ne moras zurit sa slanjem nego kad budes jos narucival dodaj u narudzbu i dvi za mene
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la cappucino » 12 lis 2011, 10:46

Pozdrav svima!
Kao novi član i ne toliko iskusan u cijevima zamolio bi za pomoć u ostvarivanju jednog projekta.
Nedavno sam sklopio pretpojačalo sa 6N8s cijevima te bi na to dodao EM80 magic eye.
Na netu sam pronašao dosta jednostavnu shemu - http://www.soundgaragetales.com/wp-cont ... ematic.gif --,
pa bi molio ako ju netko može malo prokomentirati. slike pretpojačala šaljem uskoro...
cappucino
cappucino

PostPostao/la LesFaul » 12 lis 2011, 11:08

cappucino je napisao/la:Na netu sam pronašao dosta jednostavnu shemu - http://www.soundgaragetales.com/wp-cont ... ematic.gif --,
pa bi molio ako ju netko može malo prokomentirati. slike pretpojačala šaljem uskoro...

Iz prve ruke, ovo provjereno radi! Slozio u amp i radi bez problema. Pitanje je doduse hoce li raditi u preampu... Imam negdje na kompu jedno rjesenje koje koristi 1/2 12AX7(ECC83) za pojacanje signala ispred EM80 pa mogu potraziti...
Zadnja izmjena: LesFaul; 12 lis 2011, 11:11; ukupno mijenjano 1 put/a.
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la sstrsat » 12 lis 2011, 11:11

cappucino je napisao/la:Pozdrav svima!
Kao novi član i ne toliko iskusan u cijevima zamolio bi za pomoć u ostvarivanju jednog projekta.
Nedavno sam sklopio pretpojačalo sa 6N8s cijevima te bi na to dodao EM80 magic eye.
Na netu sam pronašao dosta jednostavnu shemu - http://www.soundgaragetales.com/wp-cont ... ematic.gif --,

Prvo pozdrav novom clanu i naravno da cemo ti pomoc.

Magicna oka i jesu najlipsi indikatori nivoa (barem meni) ali ovdi pak nece ic samo sa shemom iz linka (manje vise generickom). Ako san te dobro shvatil, to pretpojacalo je linijsko pretpojacalo koje daje pobudu izlaznom pojacalu i u tom slucaju je nivo signala iz njega premali za pobudu magicnog oka. Ovakva genericka shema se moze upotribit ako se za pobudu magicnog oka koristi izlazno pojacalo
Ako ce se magicno oko koristit na izlazu linijskog preampa triba dodat i pomocni stupanj pojacanja, ili cijevni ili poluvodicki po zelji. Tu ne triba ic na nesto prekomplicirano tipa logaritamsko pojacalo jer je ovdi tocnost indikacije magicnog oka sporedna i zapravo je bitan sam vizualni efekt. Ali da ne dojde do situacije da se magicno oko "zalipi" na vecim nivoima a da pri manjim nivoima uopce ne reagira, pozeljno je takav dodatni stupanj izvest tako da buyde prilicno nelinearan.
Ako imas na preampu mista za smistit jos jednu duplu triodu (npr ECC83), moze se taj dodatni stupanj izvest sa njom
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la LesFaul » 12 lis 2011, 11:14

Evo ovdje ima i jedno all tube rjesenje:

http://aha.nl/index.php?option=com_cont ... 22&lang=nl
LesFaul

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 lis 2011, 11:22

Opa, naš obratiti pozornost na zadnjega koji je objavio svoj rad na toj stranci. Šifra Crveni vrag :D
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la LesFaul » 12 lis 2011, 11:24

Khadgar2007 je napisao/la:Opa, naš obratiti pozornost na zadnjega koji je objavio svoj rad na toj stranci. Šifra Crveni vrag :D

Ta cinjenica nam je odavno poznata! :mrgreen:
LesFaul

PostPostao/la cappucino » 12 lis 2011, 11:42

hvala na turbo expresnom odgovoru...usput, potpis od LesFaul-a je genijalan!
cappucino
cappucino

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 lis 2011, 11:53

Cappucino imaš ovu temu viewtopic.php?f=2&t=2&start=40 pa se malo predstavi da znamo kako si stigo ovdje,ča DIYaš i sl. ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.