Nastavak price...
Na glavnoj ploci je bilo najvise posla, za pocetak su skinuti svi 'horrori', ali i cijeli set tranzistora, od bias serva do izlaza. Osim toga, maknuti su i 4.7 ohma bazni otpori za izlazne tranzistore, 0.22 ohma stack-foil emiterski otpori od kojih je jedan zamijenjen klasicnim 4W zicanim (onaj s napisanim P na sebi). Problem je sto se ispostavilo da jos jedan ima los mehanicki kontakt koji je vjerojatno prouzrocen kvarom u izlaznom stupnju. Uz to je zamijenjen i 'auzmesh' emiterskih otpora u driver i pre-driver stupnjevima, i naravno svi nadomjesni elektroliti i jumperi.
Nakon toga je uslijedilo pazljivo ciscenje svih lemnih mjesta, jer je prethodni 'majstor' odlucio sve vrlo nestrucno prelemiti, zapravo time napravivsi stotine hladnih lemova.
Nakon toga je cijela ploca prespricana lotlack sprejem, prelemljeno je sve sto se moglo, i na kraju je sve kompletno ocisceno u izopropanolu, odmasceno, oprano detergentom, ponovno oprano u izopropanolu gdje je jos trebalo, te isprano u demineraliziranoj vodi, ispuhabno kompresorom, i ocisceno.
Ovakav je tretman tek pokazao u kakvom je stanju stampana ploca. Zapravo, ukupno i nije takva katastrofa kako je na pocetku izgledalo, ali da je izmucena, jest. Nakon stavljanja novih jumpera, nedostajuci ili oslabljeni vodovi su zakrpani pomocu bakrene pletenice, o ovo je rezultat:
NIije savrseno, vidi se da je popravljano, ali u odnosu na originalno stanje, mislim da je ovo unapredjenje od koju svijetlosnu godinu do dvije

Nakon toga slijede novi dijelovi, ukljucivo i predrivere. originali su bili posebni po tome sto su tranzistori za 100mA stavljeni u TO220 kuciste, sa svega 1W maksimalne disipacije. Najblizi nabavljivi ekvivalent je u povecanom TO92 kucistu. Ostatak kompleta tranzistora dolazi na svoje mjesto tek u kasnijoj fazi sastavljanja, lemna mjesta za njih su temeljito ociscena, kao i hladilo.
Serisjki otpori u bazama su zamijenjeni s klasicnimmetal-film 4.7 ohma 0.6W, za cudo (i apravo dobro da je tako) originali nisu bili tzv. 'fusible resistors' koji se znaju pretvoriti u beskonacni otpor i sami od sebe. Veci problem su emiterski otpori. Na nasem se trzistu svako toliko nadju slojni otpori nizih vrijednosti - u chipoteci su me obradovali kad su mi preko telefona rekli da imaju 0.22ohma 3W metal film, da bi se u zivo pokazalo da imaju tocno onoliko koliko im treba da kazu da imaju: JEDAN. Srecom, na jednom drugom mjestu sam nasao Neohm slojne epoxy-coated 2W 0.22 ohma, sto je najslicnije originalu. Konstrukcija je istina s kapicama, ali u ovom slucaju to cak ima i nekih prednosti - radije neka ode u prekid emiterski otpor, nego da pregori stampa, jer pojacalo ima samo jedan osigurac, a to je na primaru mreznog trafoa. Induktivitet ovih otpora je zanemariv, jer se ne rade spiralnim izrezivanjem metalnog sloja. Sve skupa izgleda ovako:

Time je ploca spremna za montazu, dakle, sad smo u fazi 'sastavi obrnutim redoslijdom', no ta ce procedura biti malo modificirana, o cemu kasnije. Dakle, ploca, hladilo, distancer za dodatne elektrolite: