domnerus je napisao/la:Takvo je original stanje, zvucnik je diy pa je mozda konstruktor nest otvaro al je plastika zaljepljena. Da je normalna tweeter konstrukcija, znao bi lako izravnat kupolu, no ovaj model me zbunio i nist nisam mogao nac na netu.
Roko, da li si ti vidio taj model prije i da li procedura koju spominjes bi bila ucinkovit?
Hvala
Vidio sam D2010 puno puta, to je rekao bih, vrlo eksploatiran tweeter, što u samogradnjama što u komercijali. Ne bez razloga, to je odličan drajver. Ali nisam ga nikad rastavljao. Svejedno, mislim da one slike dosta dobro prikazuju unutrašnjost, koja je, u biti prilično jednostavna, zapravo najveći problem je upravo to odlijepljivanje poklopca. Kad se to pažljivo obavi, sve ostalo je "peace of cake". Najvjerojatnije nećeš ni morat odlemljivat one unutrašnje konekcije, već samo taj poklopac prebaci lagano na jednu stranu (polako i pažljivo da ne potrgaš žice), i skloni onaj damping u obliku okrugle vate. Tad uz pomoć baterije posvijetli malo niz onu središnju rupu i možda već u tom trenutku možeš lagano uvući unutra štapić za uši i polako ispraviti kupolicu. Ako ne, rastavljaš polako dalje.
Ajde, probaj i nabaci koju slikicu.