Nedavno sam nabavio ove RCF-ove 12" skoro pa fullrangere - idu do 16 kHz pa će im trebat pomoć sa visokotoncem koji još nemam a koji namjeravam odezat skretnicom prvog reda za početak upravo na 16 kHz... Mada ću ih ovih dana probat stavit i na OB odlučio sam ipak napravit transmission line kutiju i tu naravno zapeo . Dakle tražio sam po internetu i naišao na dosta teorija i kalkulatora koji baš i neizbacuju podjednake rezultate. Tako sam izbor suzio na dva modela (Fs = 51 Hz) i po jednom bi dužina kanala trebala biti 1.2m a po drugom 1.6m. Nema druge nego reciklirat šta namještaja pa napravit onu od 1.6m sa opcijom skračivanja na 1.2m. Ako neko ima iskustva sa TL i voljan je pomoć spreman sam upijat znanje kao spužva
Ako je to RCF L12/31, neće ti trebati nikakav rviter za njega. Isprobano u BR kutiji (povelikoj) pod imenom "Sanduk" i svira za deset. Malo poslije ću staviti slike.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."