Mate je napisao/la:Kako ga možeš hvaliti za ovo!?! Ništa nije rekao što je važno.
Pa rekao je Harkonen da prešutim važne stvari!!
Mate je napisao/la:Najprije to rezanje i spajanje. To je zafrkan detalj i tu treba da izbrlja trikove na sunce. Kako se odabiru šare i godovi, kako se to spaja jedno u drugo da se što manje vidi prelaz da ne kažem da se ne smije vidjeti nikako. Znači koliko velike komade furnira treba nabaviti, koliko velikih uopće ima. .....
Nema tu neke tajne..
Kod furnira odabir godova i šara je stvar izbora i onoga što želimo dobiti.
Furnir se obično slaže ili "sljedno" ili "zrcalno". Kako ćete ga staviti, stvar je Vašeg izbora.
Možete raditi intarzije, kombinacije više furnira, ma mislim, ima toga kolko hočete...
U firmama tipa Frishais, Furnir(možda) i sličnima, koje prodaju furnir, možete tražiti uslugu "biganja" i šivanja. Biganje je obrezivanje furnira.
Možete i naručiti več gotove "plahte" po Vašim dimenzijama, ali tada ćete svakako platiti najvišu cijenu po kvadratu.
Dobar spoj, svakako je dobar put ka ljepom i urednom poslu.
Kakvih furnira ima?
Svih "fela"
Raznih dužina i širina, no svojstveno im je da se ne može kupiti koliko trebate nego cijeli "bunt". Bilo bi pametno nacrtat na komadu papira "stranice" od kutija radi lakšeg izračunavanja količine furnira.
U pravilu ispada da Vam treba skoro dupla količina furnira.
Mate je napisao/la:Lijepljenje! Ne treba li prije pritiskanja i stezanja šagod provaljat, istisnuti zrak, višak ljepila? Čime valjati, u kojem smjeru...?
Čitati sa "razumijevanjem" Opisao sam ljepljenje sa PUR ljepilom, znači niš od ovog gore ne treba.
Mate je napisao/la:Obrezivanje rubova? Opet, u kojem smjeru, neka slika bi pomogla da se vidi položaj alata.
Zaobljeni rubovi? Kako? Šta? Di je spoj, kako spajati, uklapati?
Ajmo, trikove na sunce.
Skidat višak furnira možete sa brusilicom, glodalicom, turpijom i loptom (ovo zadnje Vam neću reči kako se radi).
U kojem smjeru?
Suprotno od logike !
Eto sve sam rekao !!