Čao Elvis i Mate,drago mi vas je čut.Posebno mi je drago dobiti pohvale od vas Elvise jer pratim razvoj vaših elektrostata od samog početka i mogu vam reč da iman ja jednako tolko riječi hvale za ovaj vaš projekt koj sada radite samo još na kvadrat.O njima nisam puno znao i nisam se puno interesiro,znao sam osnovni način rada,da su veoma cijenjeni kod audiofila ali nisam mislio da se mogu napravit kod kuće.Nikad ih nisam čuo ali vidjevši količinu truda i volje koju ste uložili u njih siguran sam da su više nego vrijedni truda.Možda bi se sad malo bojo ih poslušat da mi se nebi pretjerano svidjeli jer trenutno su mi horne u glavi.Još jednom Elvise kapa do poda

i siguran sam da če krajni rezultat bit dobar vidjevši kolko znate oko toga i kolko pažnje posvečujete najmanjim sitnicama,još jednom bravo i želim puno breče i sestara vašim panelima.
I da odgovorim i vama Mate znam da neču puno moč tunirat ove zvučnike,sviđa mi se i vaš komentar "kad zacementiraš onda si zacementiro" dobro ste primjetili da se neču moč puno igrat sa dimenzijama horne pošto su kalupi več gotovi zato se nadam da one moje početne računice su ispravne.Ali zato sam smislio način kako ču moč smanjit volumen komore i kad kugle budu gotove,a kako čete uskoro vidit.Sad me ispravite ako griješim ali skretnica mislim da mi ne treba pošto če ovo bit fullrange zvučnici a ove horne,njihov proračun,dizajin i izradu kalupa sam ja napravio.Istina nisam mislio da ce mi kalupi ovako dobro ispast ali su morali.Od pomoči su bila i 3 tjedna godišnjeg kojeg sam imo
Reko bi još dvije tri riječi zašto baš horne.Evo da mi je neko prije dvije godine reko da ču uložit tolko vremena,novca u izradu horna gonjenih s dva 6.5inch-na zvučnika koja ne idu ispod 50Hz,s 20tak w rms-a i da če to bit sve što ču slušat reko bi mu da je lud i ljepo mu se nasmijo

Ali desilo se da sam imo prilike poslušat dobro 8 vatno cijevno pojačalo zajedno s dva slična zvučnika u TL kutijama i osto sam gotov.Osječo sam se poput strastvenog filmofila koj skuži da čitav svoj život gleda filmove na crno bjelom tv-u.Malo nakon tog poslušo sam horne s duplo jačim cijevnim i ponovno isti osječaj...Uglavnom upalila mi se lampadina iznad glave i više nisu dolazili u obzir nikakvi tranzistori,subovi,skretnice i slično.Mislim da mnogi znaju o čemu pričam.Horne mi se sviđaju i zato što iz nečeg malog mogu napravit nešto veliko,mislim na vrlo prirodan i pun zvuk,koj možda ne ide od samog početka ali to ču im oprostit,a to vam govori netko kome niskotonsko područje ponekad zna bit veoma bitno.Zvučnike u kuglama sam več radio i bio veoma zadovoljan njima a kad sam smislio kako napravit horne njima i uvidio kako bi to moglo izgledat znao sam da to moram napravit.A ako malo bolje pogledate ove horne vidit čete da su one zapravo veoma jednostavne i prirodne,teško izvedive da ali jednostavne.Uspio sam spojit dvije stvari koje volim tokarenje i muziku radi toga sam veoma zadovoljan.