Fostex horne

Re: Fostex horne

PostPostao/la bepone » 03 ožu 2014, 16:53

Pao Pepeo je napisao/la:Sve ovisi tko taj SE gradi Bepone :lol:

co, napravit cemo ih skupa! nabavi masline za okvir ja cun pripremit plan , gornja ploca ce bit polirani inox i evo ti ampic,
dijelovi ce se nabavit po putu.. 4 lampe , 3 trafa..ako su 2A3 skupe ima jeftinijih direkno grijanih super zvucecih, o tome kad dodje na red :mrgreen:
bepone

PostPostao/la Pao Pepeo » 04 ožu 2014, 01:03

Svakako ćemo imat o čemu čavrljati jednog dana u cijevnoj vezano za taj ampić ( nadam se samo da tad neče past server od mojih glupih pitanja :D ) imam i ja nekih ideja vezano za samu šasiju,puno manje za sam amp...i imam taman dvije gredice nekog prelijpog tropskog drva koje samo čekaju neku posebnu priliku da ih nasjeckam tako da to i limariju ćemo lako riješit a i kako vidim volje nam ne fali :D
Pao Pepeo

PostPostao/la Mate » 04 ožu 2014, 10:20

Prije nego dođe do toga, mogao bi pronaći kod nekoga već gotovo pojačalo na posudbu za probu pa de se vidi kud to ide. Prije nego se odlučiš za gradnju vlastitog. Tako će se moći već odrediti pravac - koja snaga, tipa itd....
Mate

PostPostao/la Pao Pepeo » 04 ožu 2014, 11:15

Slažem se s vama Mate to bi bilo svakako pametno napravit pošto cijevna se ne rade svaki dan,nisu ni baš jeftina i ukusi u muzici i u samom zvuku se razlikuju od osobe do osobe.Bilo bi šteta već kad se tako nešto radi bi ne zadovoljan kad se prvi doimovi slegnu,i ja sam sam imao prilike poslušat više cijevnik uređaja i u samodradnji i tvorničkih i da se lako primijetit da svaki je imao nešto svoje,neki su me osvojili iz prve,neke sam trebao duže slušat a za neke još uvijek neznam :)
Naravno tad je i igrao i ostali sustav zvučnici,izvori zvuka,vrsta glazbe itd. koji su se svi razlikovali tako da mi to nemože bit pretjerano referentno,najbolje je naravno na istim zvučnicima i u istom prostoru mijenjat koje pojačalo zavalit se u fotelju i slušat i slušat čisto da se vidi to što vi kažete potrebni vati,vrsta pojačala,cijevi koj mi pašu.Doči će vrijme i za to nije mi žurba za prvu ruku če mi poslužit jedan stari pioneer SA-608 kao pojačalo,pojačalo za koje sam dosad mislio da je ono ok ali kad ga spojim na jednu hornu čujem nešto što dosad nikad nisam a to je da šumi što mi i zapravo ne smeta jer mi govori da su horne lijepo osijetljve ;)
Pao Pepeo

PostPostao/la Mate » 04 ožu 2014, 12:02

Engleski jezik mi je drag najviše radi jedne stvari . Nekome, bilo kome, kažeš "you" i 'ebete se je li mu trebalo reć "Vi" ili "ti". Ajde Pepele od sad pa nadalje, piši mi "ti" molim te. :lol:

Iako sam negdje u ranijem postu izrazio nadu da će te horne biti glasne, (sve horne su u principu glasnije od kutije) zavisi i od prostorije u kojoj će trajno biti postavljene. Zato sam mislio da je s probnim pojačalom najvažnije ocjeniti glasnoću tj snagu kako bi se moglo znati od čega početi. Naravno, ti možeš napraviti i nekoliko pojačala, nitko ti ne brani.
Mate

PostPostao/la Pao Pepeo » 04 ožu 2014, 13:24

Dogovoreno od sada na dalje tebi i ostalima se obračam jednako kao bi presijedniku SAD-a sa you :D to je i meni oduvijek bila fora kod njih.
Za glasnoču i zvuk morate znati da ja več neko vrijeme si slušam jednu hornu čisto onako usput da kažem jer mi leži u radioni na stolu i več kad mi je tamo bacio sam zvučnik unutra i spoijio na najbliže radio.Nisam htio o tome ništa ozbiljno pisat jer i nisu to neka ozbiljnija slušanja jer slušam samo jednu hornu znači mono,zvučnik nije pričvrščen vijcima,za damping sam bacio u kuglu jednu vunenu kapu i par rukavica,izvor zvuka mi je obično radio... :shock: itd. ali več ovako kako stvari stoje naslučujem da ču bit više nego zadovoljan krajnim rezultatom.Sve one osobine o kojima sam dosad samo čitao vezano za horne pokazale su se više nego točne a s vremenom kad se stvari poslože kako spada i usklade s ostalim elementima hi-fi lanca i slušaonice stvari če postati još i bolje.
Tokom prvih slušanja odmah sam osto iznenađen lijepim zvukom horne.Do tad sam se malo pribojavao da zvučnici neče bit dovoljno glasni i da će imat vidna izobličenja u nekim područima radi rezoniranja same horne srečom zasad nema ništa od toga.Zapravo ostao sam jako iznenađen kako se glasno čuje samo jedna horna,i na kolko daleko se ju čuje!! bez da se nimalo forsita zvučnik,basa neče falit i tolko je prijatan za uho da sam več postao malo ovisan o njemu a istovremeno zna postat tvrd kad treba,tako da predpostavljam da mi neče trebat puno W za njih.
Pao Pepeo

PostPostao/la bepone » 04 ožu 2014, 19:41

oj pulezonm iman ti ja jedna odlican SE - 7w to ti je vie nego dovoljno, posudini ti ga na mjsec dva, inace nesto mi govori da ti nece bit potrebno vise od 2w :mrgreen: dolazin sredinog 4.mj, ti cs zgotovit do onda obje horne i mores uzivat u stereu - makar ima jos onih koji vole mono, pogotovo u radioni :P
bepone

PostPostao/la Pao Pepeo » 05 ožu 2014, 13:52

Fala bepone svakako lijepo od tebe posudba na misec dva neče trebat ali da bi volio vidit kolko juice-a treba tim mojim hornicama taj tvoj SE bi bio idealan,tako da budeš li imao volje i vremena proč tu do mene bit ćeš dobrodošo!! ceka nas ugodno druženje :D
Dofuro bi ja bez problema horne do Labina (kolko sam skužio ti si tamo) ali trebo bi mi manji kombi... ali ako sredim zašto ne.
Radilo bi to i s 2W pristojno ali često me uhvati 5min :music1: tako da možda bi trebalo nešto sitno više od toga,ali vidjet čemo kad za to dođe vrijeme.
Ja ču se potrudit da to ovaj mijesec zgotovim tako de se možemo bacit na slušanje.
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » 16 ožu 2014, 19:00

Evo jedan mali napredak i od mene ali dosta bitan jer uspio sam savit donje cijevi kako sam si zamislio zapravo ne sve več samo za jedan zvučnik ostale ću ovih dana jer moram si ić po još cijevi.Sve je išlo po palnu čak i lakše nego sam mislio,možda jedino nisu točno u mm kako sam si nacrtao ali to mi niti nije toko bitno jer jedimo mi bitno da gornji komad i donji budu jednaki a to jesu.Prije savijanja cijevi sam napunio riječnim pijeskom lijepo ga nabio pa začepio krajeve cijevi s dva željezna čepa.
Tad sam primijetio da neče bit lako varit ove cijevi s aparatom kojeg imam to govori radi tanke stijenke ail ipak probat ću, a ako ne bude išlo znam koga pitat da mi to zavari na autogeno ili TIG-om ja ću ih samo doma puntirat.
Privitak/ci
IMG_0463.JPG
IMG_0463.JPG (118.35 KiB) Pogledano 6571 put/a.
IMG_0464.JPG
IMG_0464.JPG (121.09 KiB) Pogledano 6571 put/a.
Pao Pepeo

PostPostao/la Roko » 18 ožu 2014, 13:28

Koliki je promjer tih cijevi? (teško je ocijenit ovako na slikicama)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.