Pao Pepeo je napisao/la:Drago da sam ti bio od pomoči i imam ti jedan prijedlog kako bi mogo riješit stol koj bi ti možda mogo bit dobar.Svaki dobar Japanac bi ti odmah reko da napraviš stol na kat.
Mislim da napraviš stol za razvlačenje di bi membrane bile paralelno jedna iznad druge.Jedna strana membrana bi ti bila pričvrščena za stol a druge dvije bi mogo tankom sajlom spojit na vagu.Vaga bi ti trebala bit na kraju između membrana i vrijednost na njoj bi trebala bit duplo veča nego kad razvlačiš jednu membranu naravno.Vodilice za membrane mozeš napravit koristeči u profil.
Statore možeš zaljepit na više načina ali po meni ovaj je dobar a to jest da oba statora ljepiš u isto vrijeme odozgo prema dole.Za to bi trebo napravit dva stola za statore koja bi išla u isto vrijeme za dole po nekim vodilicama.To po meni možeš riješit tako da gornji i donji stol spojiš po strani za 4 okomite šipkice koje bi prolazile kroz neke cijevi pričvrčene za aluminisku konstuciju.A za pritisak membrane na foliu nek ti posluži sila teža tako da objesiš utege na krajeve šipkica,tako bi odmah znao kolki ti je pritisak po cm kvadratnom.Na ovaj način stol bi ti bio prihvatljivih dimenzija,malo če ti trebat vremena da ga složiš al ako ga dobro napraviš poslužit če ti još koj put.Evo jedna ideja više
Mate je napisao/la:Ne znam da li se ovaj link spomenuo u prethodnim postovma ili si sam nabasao na istog. Jako vrijedno za pogledati. http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?p=320348#320348
Ne sumnjam da mnogi neće pročitati cijeli tekst od početka.
Glavna baza kod ovog primjerka je da se koristi metalizirana folija.
Drugo, na danom linku je opisan postupak rastezanja membrane.
čisto sumnjam da je to apsolutno naponski
propusna membrana
Mate je napisao/la:Malo rasprave neće škoditi. Ako ništa ne osjećaš se sam u ovome.
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.