TQWT WESTRA

Re: TQWT WESTRA

PostPostao/la harkonen » 20 tra 2012, 06:33

Mislim da je jedina stvar koja još više biva nevjerovatna u cijeloj toj priči - cijena tog drivera.....
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Dean » 20 tra 2012, 07:08

Mene je pak oborio s nogu onaj "radikalni" potez :lol:
Oće to na TF?
Dean

PostPostao/la davorin » 20 tra 2012, 08:35

Povratak na teoriju i malo spekulacija...

Mogu li se u takvu koncepciju "upasati" 4 takva zvučnika po kutiji?
Ukoliko mogu, ima li netko volje proračunati vanjske gabarite takve kutije? (bit ću mu zahvalan! :D Piće na TF-u mu je osigurano! :D )
davorin

PostPostao/la the_bebe » 20 tra 2012, 09:11

Može 4 a može i više... ;)
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la Eko Eko » 20 tra 2012, 10:12

Kad već govorimo o spajanju 4 zvučnika (vjerojatno paralelno serijska kombinacija da impedancija ostane kao da je jedan), a s obzirom da je "ispred" svakog drivera induktivitet serijski mu spojenog kolege, pitanje glasi : kako li se to odražava na odziv u visokima, tj koji je red veličina tih induktiviteta, koji su uzgred budi rečeno promjenljivi, ovisni o trenutnom položaju zavojnice u zračnom rasporu magnetskog polja ?
Eko Eko

PostPostao/la davorin » 20 tra 2012, 10:31

Eko Eko je napisao/la:Kad već govorimo o spajanju 4 zvučnika (vjerojatno paralelno serijska kombinacija da impedancija ostane kao da je jedan), a s obzirom da je "ispred" svakog drivera induktivitet serijski mu spojenog kolege, pitanje glasi : kako li se to odražava na odziv u visokima, tj koji je red veličina tih induktiviteta, koji su uzgred budi rečeno promjenljivi, ovisni o trenutnom položaju zavojnice u zračnom rasporu magnetskog polja ?

Kroz raniju praksu (u ozvučavanju koncerata) nisam baš uočio taj problem pri korištenju istovrsnih zvučnika, pa i nemam odgovora na to kroz slušanje.
Mislio sam na mogućnost da se koristi serijski spoj (za OTL), kao i da se na svaki zvučnik namota poseban namotaj na izlaznom trafu (kvadrifilarno motanje sekundarnih namota, što mi se kao ideja mota po glavi već dugi niz godina!). Kombinacija od 4 zvučnika bi dala respektabilnu osjetljivost sistema (95-96dB/W/m), bez problematičnih faznih pomaka između srednjih i visokih tonova pri korištenju skretnice, a za smješno malu cijenu zvučnika!
davorin

PostPostao/la zmajz » 20 tra 2012, 16:16

Bit će na TF, da se općinstvo upozna s potencijalima tih zvučnika.
zmajz

PostPostao/la harkonen » 20 tra 2012, 19:09

davorin je napisao/la:Povratak na teoriju i malo spekulacija...

Mogu li se u takvu koncepciju "upasati" 4 takva zvučnika po kutiji?
Ukoliko mogu, ima li netko volje proračunati vanjske gabarite takve kutije? (bit ću mu zahvalan! :D Piće na TF-u mu je osigurano! :D )

Koliko ja imam informacija, jedan par TL kutija sa 4 ovakva drivera po kutiji i opcionalnim
prespajanjem će biti predstavljene na TF-u.
:ugeek:

p.s.
Batos, nema majci više nazad! :lol:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la zmajz » 20 tra 2012, 23:29

Ovaj TF se pretvara više u prezentaciju Westrinih ovala, a manje u tamo neka triodna postignuća.
Nadam se da će te transmisije stvarno doći tamo, vrlo sam zainteresiran.
zmajz

PostPostao/la tom_hifi » 14 svi 2012, 09:57

Ovi Westra driveri su se pokazali u vrlo dobrom svjetlu. Izuzetno jeftin, a vrlo zanimljiv driver s kojim se itekako isplati eksperimentirati.
tom_hifi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.