Ukoliko smo eliminirali:
- kontra spojene zvućničke kablove na strani pojačala ili zvučnika
- kontra spojeno interno ožičenje od skretnice do bass drivera
- kontra interno spojene buksne na izlazu pojačala (u što iskreno sumnjam, zbotić je ipak ekstremna picajzla

)
Ostaju samo par stvari:
- prostor u kojem su smještene kutije pati od efekta poništavanja basa, naročito na poziciji gdje sjedi slušatelj. Tu u pravilu nema nekakve pomoći
- prostor je iznimno prazan i hrpe stojnih valova em što mute em što poništavaju bass, pomoći će popunjavanje prostorije
Jedan od najboljih prostora u kejem sam bio je kod Zbačka, zbilja sve je podređeno dobroj hifiji, uz dubok prostor i iza slušatelja. Kada imaš takve uvjete i sreću da nema efekta poništavanja bassa, puno problema si riješio, no malo tko od nas ima te uvjete... a što je tu je.
Svakako ne treba smetnuti sa uma da je interno spajanje zvučnika unutar kutije iznimno važan moment, a naročito se čovjek može zeznuti u slučajevima kada kutija ima ovoliki broj drivera. Samo jedna greška, recimo na srednjetoncu koji je spojen u kontra fazu u odnosu na sve ostale drivere tj. u odnosu na ono kako zaista treba biti spojen (a što je uvjetovano strimini reza na frekv. skretnici), sve to nepovratno ruši kompletnu zvučnu sliku, te indirektno utiče na subjektivan doživljaj prisutnosti i samog bassa koliko god to zvučalo nelogično. Kako je zbotić naveo, trebalo je snimiti situaciju kod rastavljanja kutije uz pretpostavku da nitko prije nije nešto prćkao po kutiji iznuutra, te iznimno paziti kada su se driveri vraćali u kutiju. Ja sam često znao zezsnuti stvar kod finiširanja kutije, valjda iz puste želje da nešto ne spojim krivo na poslijetku bi spojio krivo pa se par dana čudio kako nešto nije u redu. Vjerujem da su na ovim skretnicama točno naznačeni polovi drivera, te da je mulin pazio na to kada je radio ožičenje.
Inače Kappa 7 koje sam imao priliku udomiti na kratko vrijeme nisu uopće imala bassa... pa se sada ti misli, a 8A je grmio u bass području.. a sve je moguće.
Na kraju krajeva, postoji DSP, sve se da zriktati, ionako bez DSP-a uskoro neće biti ozbiljne hife he he he he ...