Electrostatic loudspeaker (ESL)

Re: Electrostatic loudspeaker (ESL)

PostPostao/la TDA » 04 ruj 2014, 20:00

Profi!
Svaka čast!
Odličan posao! :)
Pa neka te sa srećom služe! :D
Molim te, kaži neke utiske....
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
TDA

PostPostao/la elvis » 04 ruj 2014, 21:56

TDA je napisao/la:Profi!

Molim te, kaži neke utiske....

Naravno, no još je rano za to. Naime čitava priča nije puki "plug and play", biti će tu sporta dok opet sve uštimam. Testne module sam podešavao gotovo mjesec dana dok se nisam zaustavio na određenim vrijednostima kako na aktivnoj skretnici tako i sa samim smještajem u prostoriji. Ovako na prvu kompletan ESL zvuk je tu, znači prozračan, nekoloriran... no nije to isti frekventni odziv kao na u pola manjim testnim panelima, novi paneli su oko 4dB osjetljiviji, sada će trebati fino podesiti subove, na novim panelima srednji su izraženiji (na trenutak za moj ukus mrvicu agresivniji no što treba) pa nije isključena intervencija na samom freq. odzivu. U svakom slučaju igra se nastavlja :)
elvis

PostPostao/la Mate » 05 ruj 2014, 13:57

Roko,
molim te ta ideš u izvid na lice mjesta i da potvrdiš da je sve kao na slikama i tekstu. Ja više nikome ne virujem :lol: :lol: :lol:

Elvise , bravo i što bi naš narod priobalni rekao: "Hvala k....u!" :hail:

Ono što mi se čini da sam primjetio na videu jest da je prisutan efekt značajno manjeg slabljenja glasnoće u odnosu na bliže-dalje. Isti efekt kao kod Line-Arraya. Ako je to tako, očekivati je i cilindrični diagram zračenja oko tih panela. Opet dobra stvar. Makar kod ravnih panela očekujemo i efekt "beam-anja" na višim frekvama, što ja na videu nisam primjetio da je značajnije izraženo .
Mate

PostPostao/la Roko » 05 ruj 2014, 14:03

Mate je napisao/la:Roko,
molim te ta ideš u izvid na lice mjesta i da potvrdiš da je sve kao na slikama i tekstu. Ja više nikome ne virujem :lol: :lol: :lol:

...čitaš mi misli...meni je isto sumnjiv, a neda blizu...al probit ću se ja već :) :)

btw, baš mi jutros bio Nino pa smo komentirali malo, ne pušta ni njega :mrgreen: :D ...hm hm... :phoner:

...al čuh da je nekima cupkala nogica...eeee.... :lol:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la NINO.S » 05 ruj 2014, 19:53

Ja danas bio
Meni sviraju odlično
Malo su agresivniji nego polovice a meni se to sviđa

Što se cupkanja tiče svi manje više procupkaju
Ja cupkam sa obe noge

Pozz
NINO.S

PostPostao/la Pao Pepeo » 05 ruj 2014, 20:18

I ja se nadam da cu ih imati prilike negdje poslusati!!!! Elvisu svaka cast jos jednom :hail: :D
Pao Pepeo

PostPostao/la elvis » 06 ruj 2014, 13:37

Ono što mi se čini da sam primjetio na videu jest da je prisutan efekt značajno manjeg slabljenja glasnoće u odnosu na bliže-dalje. Isti efekt kao kod Line-Arraya. Ako je to tako, očekivati je i cilindrični diagram zračenja oko tih panela. Opet dobra stvar. Makar kod ravnih panela očekujemo i efekt "beam-anja" na višim frekvama, što ja na videu nisam primjetio da je značajnije izraženo .

Iskreno nisam više siguran, no svakako je prisutan efekt usmjerenog zvuka, ali opet zbilja nije kritično u smislu širine sweet spota, a to je ono što se stalno zamjera ESL-ima.
Što se tiče glasnoće ovisno o udaljenosti, odlično si to primjetio, upravo se ponaša kao line array, no na kraju krajeva puno je tu dodirnih točaka, pa samim tim i ne čudi previše.
Što se tiče snimke primjetio sam da je ovaj put telefon pokupio neke elemete nešto bolje, no telefon sa kojim sam snimao stare video snimke je isti ali je značajno noviji OS, pa ne isključujem da su dosta unaprijedili dio oko snimanja zvuka.. naime prve verzije sam snimao sa iOS5 a ove su sa iOS7... a ko će ga znati, vjerojatno su skužili da im je mic radio za ku**c, pa su malo softwerski to dotjerali.
elvis

PostPostao/la elvis » 06 ruj 2014, 13:39

Roko je napisao/la:

...čitaš mi misli...meni je isto sumnjiv, a neda blizu...al probit ću se ja već :) :)

he he he he.. ide nam jesen, a to je odlično za podrumarenje... znači otlkučavam "zd no name audio klub" vrlo skoro :) :) :)
elvis

PostPostao/la elvis » 06 ruj 2014, 13:45

NINO.S je napisao/la:Ja danas bio

Malo su agresivniji nego polovice a meni se to sviđa

e meni to baš nekako ne paše, no navikavam se navikavam ... sinoć sam stigao poslušati jedno uricu vremena, sve je bolje i bolje... vjerojatno membrana još uvijek na sebe "navlači" elektricitet, to je proces koji traje tj. traži neko vrijeme, neki diyeri ostavljaju svoje nove panele na bias naponu i do 24 sata prije slušanja, ovi moji sve zajedno nisu radili ni 4 sata. a vidjeti ćemo, uvijek mogu zamoliti behringera za uslugicu "peglanja". Malo će se i mjeriti naravno...
elvis

PostPostao/la elvis » 06 ruj 2014, 13:49

Pao Pepeo je napisao/la:I ja se nadam da cu ih imati prilike negdje poslusati!!!! Elvisu svaka cast jos jednom :hail: :D

A gledaj sumnjam da će to negdje ići van radionice, znači morati ćeš nekako do Zadra :). Moglo bi ti se svidjeti, a što onda... he he he :)
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.