TQWT WESTRA

Re: TQWT WESTRA

PostPostao/la harkonen » 14 svi 2012, 17:50

Da li je Obrovac ikad zapravo radio i kojim kapacitetom kad si se već dotakao toga?
A glede ovih "šlapa", kad se čuje kako svira vrijednost par ćevapa i dvije pive čovjek zaista ne zna šta bi rekao, ne?
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la davorin » 14 svi 2012, 18:06

harkonen je napisao/la:Da li je Obrovac ikad zapravo radio i kojim kapacitetom kad si se već dotakao toga?
A glede ovih "šlapa", kad se čuje kako svira vrijednost par ćevapa i dvije pive čovjek zaista ne zna šta bi rekao, ne?
:ugeek:

Obrovac je radio punom parom dok su izvozili boksit u Rusiju, a kad je trebala proraditi i tvornica glinice za naše potrebe, gle, nestalo je boksita iz površinskog kopa! Onaj iz klasičnih rudnika se nije onda isplatilo vaditi, pa je cijeli projekat propao!

Bio sam jako zainteresiran za slušanje projekta sa 4 WESTRA-e po kutiji, ali nisam ih vidio na festivalu!? Jesu li se pojavile u nedjelju nakon 13 sati? (tada smo Elvis i ja otputovali)
Zapravo i nije bitno koji je tip kutije upotrebljen ukoliko u njemu rade dobro! Kupio sam 16 komada za ~700 kuna, što je manje od cijene jednog dobrog visokotonca!
davorin

PostPostao/la zmajz » 15 svi 2012, 16:04

OK, koja je tehnologija primjwenjena za skidanje vizera???
zmajz

PostPostao/la zuzi » 15 svi 2012, 17:12

@zmajz
Obzirom je vidljivo na drajverima da je šupljina ostala pokrivena, vizer je po mom mišljenju rezan skalpelom. Ako se pak hoće odstraniti cijeli vizer i eventualno stavljati kakav "fejzplag" preporučam Rosalov Corona uljni odstranjivač laka za nokte.Malo se sa kistom nanese okolo i nakon petnaestak minuta vizer gotovo da sam otpadne.
Nakon toga - Vestra je spremna i za mali viskokotonac.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la midruzin » 15 svi 2012, 19:17

Moja iskustva sa svim Westra zvučnicima, a ne samo sa ovalima su vrlo pozitivna. Do sada sam izradio 4 para zvučnih kutija sa različitim Westra - TVM (nekadašnji Tesla) zvučnicima. Tri BR i jeda mini TL. Napominjem da sam sve kutije radio odookativno, improvizirajući, bez proračuna i bilo kakvih projekata. Probleme sam rješavao u hodu modificirajući kutije i skretnice samo na sluh bez ikakvih mjerenja. Svi zvučnici do jednog rade odlično i pravi su best bay na tržištu. Da prvo počnemo sa Westrinim ovalima koji su tema ovog posta:
1. Ovalima sam skinuo trubicu, spojio ih bez skretnice i smjestio u stare (11 litarske neto) kutije. Razlog skidanja trubice je taj što su mi se visoki tonovi činili pomalo oštri, a nije mi se dalo usviravati zvučnik 200-tinjak sati, da se trubica malo omekša. Kutijama sam prednje stranice prilagodio Westra zvučnicima, a sa zadnje strane stavio BR otvor, jer s prednje nije bilo mjesta. Iznad ovala sam dodao papirnati visokotonac TVM ARV 089 90 dB, uvukao ga za 1cm od ravnine kutije poradi faznog usklađenja. On je dosta linearan, ide prilično nisko, mekanog je i toplog zvuka, te odlično odsvirava dio srednjetonskog i cijelo visokotonsko područje, u čemu je vrlo dobro usklađen s ovalom. Spojen je jednostavnom 6dB skretnicom (uljni kond 12 mF premošten sa MKP 0,8 mF), daje transparentne, mekane, prozračne, nježne, neagresivne visoke tonove. Oval je priča za sebe, Zmajz ga je vrlo lijepo,točno i realno opisao u svom postu. Spojen na moje novo malo SE pojačalo (6N3P - PL504, oko 2x 3W u triodi) daje prekrasan topli, melankolično - nostalgični zvuk starih radia 60-tih godina prošlog stoljeća. Zvučnik ima odlične basove, srednje i visoke, a nema slušno primjetnih rezonancija. Vrlo je linearan, transparentan, mekan, nimalo oštar, odlične dinamike, brzine i definicije, vrlo čiste i vjerne reprodukcije svih instrumenata, a o muškim i ženskim vokalima da ne govorim. Kad čujete Roy Orbisona, Pat Boone-a, Elvisa, Mahaliu i dr. vrhunske vokale, prosto vam zatitraju leptirići u želucu, pomislite da su tu na metar od vas, toliko realan zvučni doživljaj ostavljaju. Jedina mana, ako je, je to što bas ne ide previše duboko, što je uostalom karakteristika svih širokopojasnih zvučnika. U većoj kutiji bi išao nešto dublje, ali to nije potrebno, jer baseva ima više nego dovoljno i odlično su definirani. Toliko za danas, sutra ću o ostalim Westrama.
midruzin

PostPostao/la midruzin » 16 svi 2012, 07:31

2. Druga zvučna kutija je BR 50 litara sa širokopojasnim Westrama ARZ 6604, 20 cm, 90 dB, 4 ohma, 20-50W. Dodan je isti VT 90 dB kao i na ovalima sa jednostavnom skretnicom 6 dB (10mF MKC + 4,7 MF uljni kond). Širokopojasni je spojen bez skretnice i nije mu skinuta trubica, jer nije toliko oštra. Spojen na mali SE s PL504 daje tipičan topli zvuk cijevnih pojačala, koji je nešto tamnijeg karaktera nego na ovalima. Basevi su mekani, duboki i vrlo ugodni za slušanje. Srednji isto tako ugodni, čisti, malo zatamnjeni, vrlo dobre dinamike i definicije. Reklo bi se, zvučnik izrazito toplog štiha, sa zvukom koji će vas vrlo brzo opustiti i relaksirati. Visoki su odlični kao i na ovalima, jer su visokotonci tvornički očito prilagođeni širokopojasnim zvučnicima. Nije trebalo nikakvih podešavanja i usklađivanja. Inženjeri u toj staroj češkoj tvornici vrlo dobro poznaju svoj posao. Poslije podne nastavljam s Westrom XF-133 93 dB.
midruzin

PostPostao/la zmajz » 16 svi 2012, 09:20

Dobro bi došla koja slikica, tek za ilustraciju.
zmajz

PostPostao/la tom_hifi » 16 svi 2012, 09:22

Slažem se :)
tom_hifi

PostPostao/la midruzin » 17 svi 2012, 00:18

Pokušavam staviti slike, ali nikako ne uspjeva, dozvoljava mi slike veličine 256 kb, a moje su dosta veće. Molim pomoć!
midruzin

PostPostao/la Khadgar2007 » 17 svi 2012, 01:08

okači ih na photobucket i stavi link ovdje
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.