Electrostatic loudspeaker (ESL)

Re: Electrostatic loudspeaker (ESL)

PostPostao/la elvis » 11 stu 2014, 13:56

Mate je napisao/la:
elvis je napisao/la:..... Hebiga prije sam pario oči na ljepim ženama, a sada na zvučnicima ??? !! Ajde ovi gore bar imaju lijepo
zaobljenu stražnjicu he he he he :)

We can fix that. :lol:

Bogati kako su veliki ti elektrostati hi hi hi hi hi ... ! :)
elvis

PostPostao/la elvis » 11 stu 2014, 14:00

Mate je napisao/la:
elvis je napisao/la:.... Ako imaš volje i stigneš skiciraj oblik propele koji bi bio najbolji pa da tako nešto složim prije metanol akcije plizzz.

Propela.png

Dakle, postojeću propelu samo savij tako da površina krila stoji okomito i to je sve.

OK vraćam onda na verziju 1, tako je i bilo na samom početku, onda sam savijao i savijao koliko sam mogao... doduše takva opcija stvara popriličan "vir", sve granule piče u krug zajedno sa alkoholom, pomislih na tren da mu to dođe slično kao da stoje u mjestu.. no ok shvatio sam što si htio reći, a i logično je.
Fora za Z oblikom mi je malo teža za implementirati.
elvis

PostPostao/la Mate » 11 stu 2014, 15:37

elvis je napisao/la:
Mate je napisao/la:
elvis je napisao/la:.... Ako imaš volje i stigneš skiciraj oblik propele koji bi bio najbolji pa da tako nešto složim prije metanol akcije plizzz.

Propela.png

Dakle, postojeću propelu samo savij tako da površina krila stoji okomito i to je sve.

OK vraćam onda na verziju 1, tako je i bilo na samom početku, onda sam savijao i savijao koliko sam mogao... doduše takva opcija stvara popriličan "vir", sve granule piče u krug zajedno sa alkoholom, pomislih na tren da mu to dođe slično kao da stoje u mjestu.. no ok shvatio sam što si htio reći, a i logično je.
Fora za Z oblikom mi je malo teža za implementirati.

Znam da je Z teže jer nemožeš couplat na motor.

Ali pazi, ovaj okomiti položaj, to je samo za vrlo sporo okretanje 1 okr u sec, inače će biti elvamida i alkohola u susjeda

Da bude jasnije zašto inzistiram na sporom miješanju.
U kinematici fluida postoji tamo neki Reynoldsov broj, pa ti je tu brzina fluida, pa sve nešto i rezultat dobiješ turbulentno ili laminarno strujanje. Laminarno je puzeće i uopće ne trlja dovoljno o sčvrste stijene. Osim toga ovdje imaš te granule koje onda centrigualno bježe negdje van a snjima i fluid koji ih obavija. Zato polako kao pravi kuhar. Kutlačon ili pjenačom, nikako mikserom ili multipraktikom. Uostalom na mnogim uputama di treba nešto miješati, izričito upozoravaju na to sporo.
Mate

PostPostao/la elvis » 12 stu 2014, 17:30

Blitz info - status topljenja poliamida. Sinoć 8 grama granula potopljeno u 100 ml Metanola. Krćka se bez miksanja. Tako ću ga ostaviti jedno dan dva, da ih metanol malo "načme", onda "presetiram" propelu i kreće miksanje, vjerojatno u subotu, pa neka vrti cjeli dan...
elvis

PostPostao/la my_name » 12 stu 2014, 22:12

elvis je napisao/la:Blitz info - status topljenja poliamida. Sinoć 8 grama granula potopljeno u 100 ml Metanola. Krćka se bez miksanja. Tako ću ga ostaviti jedno dan dva, da ih metanol malo "načme", onda "presetiram" propelu i kreće miksanje, vjerojatno u subotu, pa neka vrti cjeli dan...

Ma cek...mislim da sam citao u uputstvima od elvamide da se to topi u razmaku od SATI...zasto to kod tebe traje tako dugo??
my_name

PostPostao/la Mate » 13 stu 2014, 08:45

my_name je napisao/la:
elvis je napisao/la:Blitz info - status topljenja poliamida. Sinoć 8 grama granula potopljeno u 100 ml Metanola. Krćka se bez miksanja. Tako ću ga ostaviti jedno dan dva, da ih metanol malo "načme", onda "presetiram" propelu i kreće miksanje, vjerojatno u subotu, pa neka vrti cjeli dan...

Ma cek...mislim da sam citao u uputstvima od elvamide da se to topi u razmaku od SATI...zasto to kod tebe traje tako dugo??

Ne poznaješ ti Zadrane. Ravni kotari, Bukovica, Boduli... ne znaš koji su tvrdoglaviji :lol: :lol:
Kod mene je u kuću došao jedan i nikako da ode već 20 i kusur godina.
Mate

PostPostao/la elvis » 13 stu 2014, 14:12

my_name je napisao/la:

To se zapravo i ja čitavo vrijeme pitam. Ili se neko ozbiljno zafrkava na netu ili ja negdje još ozbiljnije griješim. No sudeći po iskustvima na velikom DIY forumu nisam ja jedina naivčina... :)
elvis

PostPostao/la elvis » 13 stu 2014, 14:13

Mate je napisao/la:
my_name je napisao/la:

Ne poznaješ ti Zadrane. Ravni kotari, Bukovica, Boduli... ne znaš koji su tvrdoglaviji :lol: :lol:
Kod mene je u kuću došao jedan i nikako da ode već 20 i kusur godina.

Gdje si se "udao", priznaj !! :)
elvis

PostPostao/la elvis » 13 stu 2014, 14:48

Metanol - prvo prolazno vrijeme..

Znači sninoć sam stavio granule na "rotaciju" tj. vaterpolo u Metanolu, vrtjelo je jedno 2 sata (cca 50 stupnjeva C), i sve bi se ponovno moglo svesti na onu pačiju: "Vrtio ih, vrtio od srijede do petka al' se nisu makli dalje od početka". Ako uzmem u obzir da su procjenjeni vremenski periodi do punog otapanja koji se pronalaze na netu kod nekih samograditelja cca 2 do 3 sata, ovo je u najmanju ruku poražavajući rezultat... :(.. drugim riječima baš ništa. Doduše opet ovo nije elvamid već je Poliamid 6.6, opet nemam 100% kombinaciju koja se spomije na netu. Možda bi mogao probati i one vjerojatno "fake" graneule koje sam dobio od kineza sa e-baya potopiti u Metanol... ko će ga znati, možda se otope... Ajde neću sada odmah odustati od poliamida, hermetički sam zatvorio posudu, ostavio vrlo vrlo mali odušak na poklopcu, vrtjeti ću to do iznemoglosti miksera :). propela vraćena na basic postavku....
Privitak/ci
fotografija 2.JPG
KAO ŠTO GORE NAPISAH, BAŠ NIŠTA NAKON 2 SATA... ALA SE NETKO SPRDA SA MOJOM MALENKOSTI :)
fotografija 2.JPG (99.12 KiB) Pogledano 6047 put/a.
fotografija 1.JPG
ALA ĆE SE VRTJETI OVIH DANA, NE ZNA ŠTA JE ČEKA :)
fotografija 1.JPG (58.25 KiB) Pogledano 6047 put/a.
elvis

PostPostao/la Mate » 15 stu 2014, 15:30

Jutros sam malo razgovarao s mojim kemičarom. Naravno da nema pojma za elvamid, pa sam mu malo pojasnio.
Samo načelno pitanja koja je on meni postavio:
-Da li grijati ili hladiti? (naime ima procesa koji oslobađaju temperaturu pri otapanju pa se njih hladi.)
- Izmrviti usitniti granule
- Koncentracija otapala?
- Miješanje je poželjno. (Brzo ili sporo, nije znao)
Mate

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.