Ovaj put išla je texo dvostrana ljepljiva traka od samo 1mm debljine, znači ispod svih minimuma, no nisam imao druge. Cijena je bila nešto uža saća tj. 7x17 cm, uglavnom „visokotonci“. Traka odlično prihvaća membranu i termalno je neosjetljiva. Može se znači upotrebljavati, dođe oko 30 kuna 5 metara, ali svakako bi ispod trebalo nešto podmetnuti, tj. nastojati da space bude bar 1,5mm (recimo plastičnu traku furnira ili tako nešto).
Odmah sam sve uključio na 2500V, malo je bilo zvukova pražnjenja ili već čega, no vremenom se smirilo, već na prvom testu shvatio sam kako su moduli iznimno glasni, neusporedivo sa prethodnim modulima, sada je razlika na behringeru 0 db između subova i ESL panela, drugim riječima u premazu membrane je baš sve kada je ESL priča u pitanju. Vrlo vrlo glasno, za nijansu mi fali srednjih tonova, ipak su saća premalena, a subovi ne dohvaćaju puno iznad 200Hz.
U postupku sam primijetio da se ovisno o vremenu zagrijavanja folije prilikom dodatnog zatezanja iste na površini mjeri različiti otpor. Tako na jednom panelu imam veću površinsku oamažu, a na drugom manju, tipa 400M i oko 2000M. namjerno sam tako ostavio da vidim ima li nekakvih razlika u zvuku, i mislim da ima, jedan od panela za nijansu ima manje visokih tonova 8mislim da se radi o ovom sa većom površinskom omažom, to još moram provjeriti jer sam ih pri montaži pomiješao, pa sada moram izmjeriti otpor kroz rupice.
Eto da ne duljim, eksperiment uspio, folija je fantastičma, izvrsno radi u esl modulu, jako se fino to čuje, treba sada sazidati još dva testna sa znatno većim saćem i spacerima od bar 1,5mm te istom tom crnom folijom. Eksperiment je koštao malo vremena i truda i jedno 10-tak metara trake, no nema džabe ni u stare babe. U svakom slučaju obećavajuće. Loše je to jer je to ipak na neki način varanje u ovoj diy priči, pravi pokus koji me čeka je ipak fenol i poliamid, mada ako i ne uspije imam zicer tj. kvisko rješenje. Mali je bed što se ne vidi kroz foliju, no što je tu je, kompromis kao i uvijek

nakon vrućeg zraka to izgleda puno bolje što se zategnutosti tiče..
potencijalno problem zaustavljen na vrijeme...
spremni za zaklapanje sa vanjskim statorina
i na kraju "poklopci", nakon lijepljenja nema više ispravaka