Electrostatic loudspeaker (ESL)

Re: Electrostatic loudspeaker (ESL)

PostPostao/la elvis » 06 sij 2015, 23:08

evo išao sam baš provjeriti, glumila (pjevala) je u drugom djelu (Sister Act 2) .. pa evo onda i prigodnog linka
na youtube kome se da poslušati... http://www.youtube.com/watch?v=OaEH1e_DLm0 , no tada je imala tek 17-18 godina, što se da i vidjeti... no glas za 5.
elvis

PostPostao/la Backo » 07 sij 2015, 12:38

elvis je napisao/la:evo išao sam baš provjeriti, glumila (pjevala) je u drugom djelu (Sister Act 2) .. pa evo onda i prigodnog linka
na youtube kome se da poslušati... http://www.youtube.com/watch?v=OaEH1e_DLm0 , no tada je imala tek 17-18 godina, što se da i vidjeti... no glas za 5.

https://www.youtube.com/watch?v=dv2HrpWiSKM :hail: :D
Backo

PostPostao/la Zedu » 19 sij 2015, 21:05

Ako netko treba: thermal transfer folia za fax uredjaje je na Njuskalu na prodaju:
http://www.njuskalo.hr/informatika-sve- ... s-11083776
Zedu

PostPostao/la zbotic » 19 sij 2015, 23:07

Može li se na to printati laserskim printerom?
zbotic

PostPostao/la Mate » 20 sij 2015, 07:47

zbotic je napisao/la:Može li se na to printati laserskim printerom?

Zoki, je li to ozbiljno pitaš ili se zahebavaš?
Ta folija je tehnološki u istom rangu kao flopy disk od 5 i kvarat cola.
Ne moraš je ni provući kroz laser, samo je stavi na laser pa će se ispisat sama u total black. :lol:
Mate

PostPostao/la zbotic » 20 sij 2015, 08:19

Ma ne zajebavam se nego mi treba nešto da mogu jeftino printati PCB-ove za fotopostupak :D
zbotic

PostPostao/la elvis » 20 sij 2015, 11:52

Zedu je napisao/la:Ako netko treba: thermal transfer folia za fax uredjaje je na Njuskalu na prodaju:
http://www.njuskalo.hr/informatika-sve- ... s-11083776

Hvala na infu, no to je ipak samo bijeli papir u roli sa površinom osjetljivom na visoku temperaturu. Znači što se tiče primjene u ESL priči nažalost nula poena.
elvis

PostPostao/la elvis » 20 sij 2015, 11:56

zbotic je napisao/la:Ma ne zajebavam se nego mi treba nešto da mogu jeftino printati PCB-ove za fotopostupak :D

pretpostavljam da si mislio na ovo:
Privitak/ci
fotografija.JPG
fotografija.JPG (49.07 KiB) Pogledano 6155 put/a.
elvis

PostPostao/la zbotic » 20 sij 2015, 14:25

Je, samo je to skupo...
zbotic

PostPostao/la my_name » 27 sij 2015, 23:31

Evo dugo me nije bilo,nisam odustao od ESLa ali sam imao nekih privatnih problema, brdo posla itd itd. Nažalost slika nemam jer mi je mob pokazao srednji prst pa sam ostao bez svega! Ali obečajem da ču za sljedeci ESL poslikati sve!

Bio sam malo skeptičan u konačan proizvod pa zato nisam isao odmah na kvalitetnu izradu nego smo se krpali sa onim što smo našli i šta smo imali. statori su napravljeni od lima debljine 1mm sa rupama 5mm i pomakom 8mm, širina starora je 26cm a visina 50cm, napravljeni su u segmentima po uzoru na "logane" ali sa drugačijim razmacima, ofrbani su s nekom epoxy bojom, spaceri su 3M folija debljine 1.5mm, mylar 6ica, bakrena folija širine 1cm.
E sad... statore mi je radio frend na štanci i napravljeni su onako nabrzinu, čisto da vidimo šta je to i dal če to uopče raditi...
pošto je štancano "rupa po rupa" lim se sav iskrivio tj uvio i onda da se ne zahebavamo s ravnanjem pokusali smo napraviti "zakrivljene" isto po uzoru na "logane".. (ako itko od Vas to želi pokušati....nemojte :D ),
razvalili smo jedno 10ak metara mylara prije no što smo ga uspjeli nategnut na taj zakrivljeni stator.. da ne pričam da se zbog zakrivljenosti statora mylar čak i dirao sa statorom na jednom "segmentu" tu smo nekako nagurali 3M ali smo ga na kraju "iskljucili"...uglavnom pi**darija! Na kraju dva "segmenta" ESLa ne rade jer se mylar dodirivao sa statorima,
stepup je složen u 15ak min sa onim šta smo imali u radioni a pojačalo je neka bzvz linija...
uglavnom zvuk je još i začuđujuče dobar s obzirom na koje smo trafoe stavljali i koji je izvor zvuka (youtube, mob i linija za rashod).
Ja sam presretan kako to radi i ovo danas mi ja dalo kopun u guzicu da nastavim..frend koji je u svoj ovoj priči samnom je isto oduševljen i nadamo se da čemo uskoro iči dalje...Sljedeči ESL če biti NE zakrivljen jer ovo je katastrofa teško za napraviti.
Danas smo u dva tri sata uspjeli zaljepit drugi stator, nabrzinu pobacati diode i kondiće na plocicu, spojit jedina 4 trafoa koje smo imali u radioni i dobili zvuk koji nas je oduševio.
Digao sam danasnji video na youtube sa ovim sto smo složili na brzinu, nemojte se previse obazirat na nered na stolu, i opceniti nered oko ESLa.. :D :D :D

my_name

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.