infinity kappa 8.1 popravak kutija

Re: infinity kappa 8.1 popravak kutija

PostPostao/la zbotic » 02 vel 2015, 12:25

Onako naizgled mogli bi se pojavljivati stojni valovi negdje na 40-45Hz i na 80-90Hz. U principu ova donja frekvencija nije previše kritična dok ova na 80-90 Hz može biti jako neugodna i osjećati se kao mastan zvuk (tutnjanje bumijanje itd.....)
S obzirom da je prostorija dosta razvedena možda efekt i ne bude toliko strašan, preteško je pretpostaviti ovako prema slici. Uglavnom ako budu trebali apsorberi znaš na kojim frekvencijama ih treba predvidjeti. Kuhinja će dobro apsorbirati valove osim ako ima staklena vrata na elementima koja bi mogla poprilično zvoniti. Kut kuhinjske niše i prostor iznad elemenata nekako se čine kao najbolje mjesto za postavljenje apsorbera na principu helmholtz resonatora za frekvencije gore navedene. (napraviti mjerenje prije izrade).

Znam da nije lako za izvesti ali vrata WC-a u obliku nekakve harmonike bila bi od pomoći. Zvučnike pokušati odmaknuti od stražnjeg zida, a taj zid štp više "nahrapaviti" policama, slikama, goblenima, :) tapiserijama, itd.
zbotic

PostPostao/la mulin » 03 vel 2015, 00:53

zbotic je napisao/la:Onako naizgled mogli bi se pojavljivati stojni valovi negdje na 40-45Hz i na 80-90Hz. U principu ova donja frekvencija nije previše kritična dok ova na 80-90 Hz može biti jako neugodna i osjećati se kao mastan zvuk (tutnjanje bumijanje itd.....)
S obzirom da je prostorija dosta razvedena možda efekt i ne bude toliko strašan, preteško je pretpostaviti ovako prema slici. Uglavnom ako budu trebali apsorberi znaš na kojim frekvencijama ih treba predvidjeti. Kuhinja će dobro apsorbirati valove osim ako ima staklena vrata na elementima koja bi mogla poprilično zvoniti. Kut kuhinjske niše i prostor iznad elemenata nekako se čine kao najbolje mjesto za postavljenje apsorbera na principu helmholtz resonatora za frekvencije gore navedene. (napraviti mjerenje prije izrade).

Znam da nije lako za izvesti ali vrata WC-a u obliku nekakve harmonike bila bi od pomoći. Zvučnike pokušati odmaknuti od stražnjeg zida, a taj zid štp više "nahrapaviti" policama, slikama, goblenima, :) tapiserijama, itd.

definitivno je prostorija prazna,treba je popunit sa slikama i tapetima i ostalim piz........šta misliš na ovu ogromnu kliznu stjenku od 3.5m i prozor od 1.5m?okacena je samo tanka zavjesa.evo usput i naškraban nacrt za postolje zvucnika
Privitak/ci
stalak.jpg
stalak.jpg (85.96 KiB) Pogledano 7060 put/a.
mulin

PostPostao/la zbotic » 03 vel 2015, 10:31

A što je tu je, nemaš puno izbora. Eventualno bi mogao ukućane nagovoriti da postavite dvostruke zavjese. Vanjska zavjesa (do prozora) mogla bi biti od nekog potpuno neprozirnog platna i navlačila bi se samo u slučaju velikog sunca (i kada ti sam slušaš muziku) dok unutarnja ostaje ovakva kakva je sada i štiti od ćiribimbe susjeda. I tako budu svi sretni :D
zbotic

PostPostao/la Mate » 03 vel 2015, 12:47

mulin je napisao/la:....evo usput i naškraban nacrt za postolje zvucnika

Trebalo mi je vremena dok sam skužio ovaj nacrt :lol:
Zar ne bi bilo bolje da ideš na samo tri noge-oslonca?
Mate

PostPostao/la mulin » 03 vel 2015, 14:42

Mate je napisao/la:
mulin je napisao/la:....evo usput i naškraban nacrt za postolje zvucnika

Trebalo mi je vremena dok sam skužio ovaj nacrt :lol:
Zar ne bi bilo bolje da ideš na samo tri noge-oslonca?

u postu na prošloj stranici sam i sam spomenija tri noge ali ipak necu.imam doma troje dice,šta je sigurnije sigurnije je.da je na tri noge bolje vjerojatno je.sva tri šiljka su isto opterecena.ko zna mozda se predomislim ako mi dica obecaju da nece više igrat rukomet u tinelu.
mulin

PostPostao/la Mate » 03 vel 2015, 14:46

mulin je napisao/la:u postu na prošloj stranici sam i sam spomenija tri noge ali ipak necu.imam doma troje dice,šta je sigurnije sigurnije je.da je na tri noge bolje vjerojatno je.sva tri šiljka su isto opterecena.ko zna mozda se predomislim ako mi dica obecaju da nece više igrat rukomet u tinelu.

:ball:
Onda stavi pet :lol: :lol: :lol:
Mate

PostPostao/la mulin » 03 vel 2015, 22:58

Mate je napisao/la:
mulin je napisao/la:u postu na prošloj stranici sam i sam spomenija tri noge ali ipak necu.imam doma troje dice,šta je sigurnije sigurnije je.da je na tri noge bolje vjerojatno je.sva tri šiljka su isto opterecena.ko zna mozda se predomislim ako mi dica obecaju da nece više igrat rukomet u tinelu.

:ball:
Onda stavi pet :lol: :lol: :lol:

po mogucnosti da peti dođe u sredinu pa bi ga moga vrtit ka balerinu :lol: :lol: :lol: :lol:
mulin

PostPostao/la mulin » 04 vel 2015, 00:15

evo slike postolja šta mi je brat u autocadu nacrta.možda bude bilo malih promjena ali u globalu je to to.još malo pa na cnc,jedva cekan :D
Privitak/ci
zvuk_3.jpg
zvuk_3.jpg (42.69 KiB) Pogledano 6870 put/a.
mulin

PostPostao/la mulin » 05 vel 2015, 01:22

evo ciscenja i osjetljivih za održavanje polydoma.ovo radim jednom na godinu.300 eura par u ovakvom stanju :D
Privitak/ci
poly8.jpg
poly8.jpg (154.4 KiB) Pogledano 6728 put/a.
poly7.jpg
poly7.jpg (123.27 KiB) Pogledano 6728 put/a.
poly6.jpg
poly6.jpg (154.34 KiB) Pogledano 6728 put/a.
poly2.jpg
poly2.jpg (142.42 KiB) Pogledano 6728 put/a.
poly3.jpg
poly3.jpg (119.1 KiB) Pogledano 6728 put/a.
poly5.jpg
poly5.jpg (119.4 KiB) Pogledano 6728 put/a.
poly4.jpg
poly4.jpg (155.8 KiB) Pogledano 6729 put/a.
mulin

PostPostao/la mulin » 11 vel 2015, 23:16

došlo je do promjene plana.ipak sam se odlucija na visoki sjaj šta znaci punjenje godova i poravnavanje površine. vec nanešene 4 ruke i trebat ce još bar 5.furnir je dosta neravan tj u orginalu su vjerojatno nanešene 2 tanke ruke.ovo je sve skupa puno skuplja varijanta i puno više posla.nadam se da ce se isplatit.postolja sutra idu na cnc rezanje.napunit cu 15ak kg olova u svako postolje.to ce bit nekakva nadogradnja na postolje sa nacrta a ona ce pratit liniju zvucnika iz tlocrta.
mulin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.