my_name je napisao/la:A sta se behringera tice, ok je to stroj, radi pouzdano, ok je kvaliteta zvuka ali ne uklapa se u ono sta ja zelim postici od ove avanture sa ESLima.
Primarni cilj mi je sloziti par zvucnika da nisu preveliki, ne vise od 120cm, da nisu širi od 30cm da me u izradi ne kostaju preko 3-4 soma kuna. Zelja mi je napraviti aktivan ESL i za to je DSP bolji, jos ako racunamo cijenu...
Ma da, pričam gluposti ponekada. Ti DSP su sigurno bolja opcija od Behringera. Behringer je više onako za neke razvojne spike a manje za konačne uratke.
Što se tiče dimenzija, mislim da je AudioStatic nakon dugom godina došao do idealnih dimenzija, znači bespotrebno visoke zvučnike od 2 metra je sveo u normalne dimenzije: 136 x 48.5 x 3 cm (moram dati respect za ovih 3 cm!!)
Evo ljepotana:

- front.jpg (20.91 KiB) Pogledano 7709 put/a.

- back.jpg (21.65 KiB) Pogledano 7709 put/a.
Inače ja bi to još suzio za jedno 8 cm i to bi bilo to.
Što se tiče nastavka priče sa Audiostatic zvujama od Tomi77... dogovor je pao, isti stižu u Zadarsku županiju vrlo skoro. Nino je izrazio iznimno veliku želju da će on napraviti sve da iste osposobi, pa nisam imao srca da mu ne izađem u susret te mu to i prepustim

. Naravno sve će nadzirati moje budno i stogo oko

. Ukoliko će se morati mijenjati membrana jedan od prvih koraka će biti nabavka Lycron spreja (što nije baš jednostavno za dovuću u HR) i izrada poprilično velikog razvlakača membrane, bar 160 cm. Tu imamo praktično tri fronta... srediti stolariju, srediti elektroniku (mada je Tomislav to već sredio i tu ne očekujemo neke veće akcije), te srediti membranu. Nina ćemo zadužiti da sve korake i informacije o reparaciji dijeli ovdje na forumu, a također i da skine baš sve dimenzije i konstrukcijske detalje Audiostatsica i da to sve također podjeli sa nama na forumu. Mene fasciniraju ti zvučnici zbog svoje jedniostavnosti, činjenice da ipak spadaju u FR i volio bi napraviti repliku ono 1:1 ako ne i bolje, a može se i bolje zašto da ne!
Toliko za sada... sačekajmo da stignu Audiostatsici i krećemo u još jednu zanimljivu fazu ove teme.