Electrostatic loudspeaker (ESL)

Re: Electrostatic loudspeaker (ESL)

PostPostao/la elvis » 17 stu 2015, 13:54

Samo da prijavim kako su Audiostati stigli i odmah transportirani su u Karin. :)
Privitak/ci
image.jpg
image.jpg (104.17 KiB) Pogledano 8528 put/a.
elvis

PostPostao/la ziki » 17 stu 2015, 15:16

Ova tema mi je jedna od najdražih :D.
ziki

PostPostao/la elvis » 17 stu 2015, 17:12

ziki je napisao/la:Ova tema mi je jedna od najdražih :D.

I meni :)

Ma vidi ga kako li ih samo veselo i brižno pričvršćuje. Sada su oči uprte u njega, a nije ni svjestan toga :) !!!

IzrezakNS.PNG
IzrezakNS.PNG (195.24 KiB) Pogledano 8395 put/a.

Inače Nino mi je javio da su ESL-i što se tiče hardvera u jako dobrom stanju, bar što se vanjštine tiče. Membrana se čini dosta čistom. Tek par ogrebotinica na okviru koje se da za početak maskirati flomasterom. Plan nam je da ih zakačimo na 220V, pripremiti ćemo 4 trafoića za to, pa neka se probaju chargati jedno 24 sata. Prije toga će se malo baciti pogled na PCB.
elvis

PostPostao/la NINO.S » 20 stu 2015, 21:50

Samo da javim
Zvučnici sviraju !!!!! :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Još će trebat poraditi na kaskadama ali polako
bitno je da su proradili

Pozz :admin:
NINO.S

PostPostao/la my_name » 21 stu 2015, 12:31

Bravo!

Dajte malo sličica,možda koji video da vidimo kako to izgleda!
my_name

PostPostao/la elvis » 21 stu 2015, 14:08

my_name je napisao/la:Bravo!

A bojim se dok ja ne odem do Karina ništa od te "multimedije". :) Nino je malo stidljiv kad treba pisat po forumu he he he :) Jutros popili kaficu u ZD i svašta lijepog mi je Nino ispričao, no hebig ne smijem ništa "odati" :).
elvis

PostPostao/la NINO.S » 21 stu 2015, 17:21

elvis je napisao/la:
my_name je napisao/la:Bravo!

A bojim se dok ja ne odem do Karina ništa od te "multimedije". :) Nino je malo stidljiv kad treba pisat po forumu he he he :) Jutros popili kaficu u ZD i svašta lijepog mi je Nino ispričao, no hebig ne smijem ništa "odati" :).

Nema se što puno toga napisati cilj je bio da samo prosviraju
Slike će biti kad krenem uređivati stolariju i skroz ih rasavim
tad ćemo sve izmjeriti i dat sve mjere tu na forum da ko hoće
napravi svoju kopiju 1/1
Za sada se je..m sa onom pločicom koju ću prvom prilikom izbaciti van
jer je totalno neprakticna

Pozz :admin:
NINO.S

PostPostao/la elvis » 24 stu 2015, 11:13

Evo preuzimam ulogu glasnogovornika od gazde Nina. :) Problem je znači bio u stepup trafoima i nakon malo glavobolje otkrio se razlog problema. Nedvojbeno su se dva trafa premotavala i pri tomu nenamjeno je napravljena jedna pogreška u smislu smjerova motanja, a koja nije bila jednaka kao na originalnim. Svaki od ESL-a u konačnici je dobio jedan premotavan i jedna originalan trafo. Što se tiče premotavanja, majstori su napravili dobar posao, sve je odrađeno potpuno jednako kao i na originalnima, doslovno u volt, ali eto trebalo je paziti i na smjerove motanja. Iz tog razloga stepupovi nisu mogli podići AC zvučnog signala i zato je bio muk na ESL. Malo se razbijalo glavu oko kaskada, no one su renovirane korektno ali će u konačnici trebati staviti kondenzatore za malo veće voltaže. Pločica koju je koristio Audiostatic nije baš predviđena za servisiranje, tako da će u perspektivi trebati napraviti novu. Membrane su OK, konduktivni sloj je OK. Nino sada još ima problem sa akustikom prostorije, pa će se sigurno morati posvetiti tomu. Audiostatice tjera BatoMM i to radi bez i najmanjeg "naprezanja", znači možemo sada sa sigurnošču reći da je BatoMM podesan za ESL tj. takav tip tereta.
Veli Nino, basa ima, dubok je i fino definiran. Nema neke nužne potrebe za subom, mada nekakav helper do 80Hz se uvijek može staviti. Bass dolazi do izražaja tek pri malo glasnijoj reprodukciji, a razlog tomu je možda ne baš idealno smještaj, ipak je ESL dipol i sigurno ima poništavanja faza bassa, no to je naša zbilja, naše sobe su generalno premale za sve dipol priče, no što je tu je, trebati će to riješiti. Eto jedva čekam otići do Karina i to poslušati. Onda ću svakako prenijeti svoje dojmove u zvučnom smislu.

Bez obzira što će biti još malo posla na ovim zvučnicima (nove kaskade), mislim da je Nino riješio problem zvučnika na duže vrijeme. Vjerujem da će i kozmetički dio doći na red, mada nije nužno, sasvim su dobro očuvani. Usudio bi se reći da su u Karinu trenutno jedni od boljih zvučnika u Zadarskoj županiji, a ako uključim vlastitu subjektivnost obzirom da sam ja novopečeni ESL fan, vjerojatno se radi i o najboljim zvučnicima u ZD županiji, no sačekajmo test koji slijedi uskoro u Karinu. Nino ima zadatak malčice ukrotiti jeku u prostoru, pa onda idemo tamo sa hrpom pive i CD-a :)
Privitak/ci
Audiostatic_dci2.gif
Audiostatic_dci2.gif (157.63 KiB) Pogledano 7970 put/a.
Zadnja izmjena: elvis; 24 stu 2015, 16:26; ukupno mijenjano 1 put/a.
elvis

PostPostao/la NINO.S » 24 stu 2015, 12:22

Najači mi ovaj stakak sa bato-mm :lol: :lol: :lol:
i ova dekica na prozoru :whistle: :whistle: :whistle:
ali bumo to danas sredili ono karnišica tepih ...
Pive ima i kod mene a čuvam i neku domaču brlju za spec. namjene

pozz :admin:
NINO.S

PostPostao/la zbotic » 24 stu 2015, 13:37

Bravo ekipa! :hail:
zbotic

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.