PRVO PROLAZNO VRIJEMEEvo prođe uskoro prvi mjesec od ideje da se naprave ESL-i, pa rekoh da malo sagledamo i komprimiramo sve u par rečenica. Kao što se kroz postove može vidjeti vrijeme se uglavnom trošilo za nabavke sastavnica kako za sam ESL panel tako i za prateća pomagala koja će omogućiti izradu ESL-a. Dobar dio (rekao bi ključni dio) se morao naručiti sa ebay-a, sve je uglavnom stiglo, stvaraju se uvjeti za konkretnije akcije, čime će tema sigurno postati zanimljivija. Tu je i pasivni ljetni period koji ne ide u prilog DIY-u, no u jesen ulazim dobro naoružan materijalom, još treba osigurati varijablu slobodnog vremena i mislim da će sve vrlo brzo početi dobivati konačne konture zamišljenog projekta. Bilo je otvorenih pitanja, neke smo odgonetnuli, neka su još nepoznanica, no tomu služi onaj mali istraživačko-eksperimentalni duh DIY-a, pa ćemo učiti na greškama. Volio bi da grešaka bude što manje jer su greške proporcionalne praznini u mom novčaniku, no to je tako ako se baviš ovim hobijem. Na žalost sponzora nema, no ako projekt uspije biti će zainteresiranih, e onda ću da ih ogulim… he he he he he … ma šalim se naravno. Nisam se nešto bitno dotakao elektroničkog sklopa koji prati svaki ESL, nema za sada formula za izračune određenih vrijednosti, no pomalo, sve će doći na svoje. Jednom kada se stvore uvjeti za napraviti ESL panel, svaka slijedeća reprodukcija je u biti smiješno jednostavna. Cilj je doći do te točke.
U gornjem tekstu sam se dotakao pitanja zanimljivosti teme….. ne mogu se oteti dojmu da ova tema izgleda poput bloga nekog samozatajnog čudaka, a manje „public“, no kada pogledam broj posjeta istoj, rekao bi da zanimanje zasigurno postoji. Iz tog razloga nastavljam dalje sa objavama onoga što namjeravam napraviti i onoga što sam napravio, siguran sam da će jednog dana to koristiti nekomu u dva moguća scenarija i to: „Ovako to treba napraviti“ ili „Ovako to NE treba raditi“…. no oba razloga su korisna. Svaka sugestija meni zlata vrijedi i na koncu čitavom projektu će dati nekakav štih zajedničkog uratka DIY scene … znate onu pjesmu… „kad se male ruke slože, sve se može sve se može“ (tako nekako). Činjenica je da se u proteklih par mjeseci DIY scena polarizirala na dvije struje, grupe, frakcije, interesne sfere… ma nije ni važno koje….. OK, nema veze, neka dva DIY foruma, no da li u Hrvatskoj imamo snage za dva POTPUNO ista foruma POTPUNO istog imena.... odgovor je jednostavan tj. NE! Prije smo imali jedan solidan DIY forum, a sada imamo dva vrlo vrlo loša …. „a dva loša ubiše Miloša“…. s tim da je u našoj priči „Miloš“ zapravo „DIY scena u zemlji“. Ne mogu se oteti dojmu kako DIY-a od Šibenika više nema. Postoje pojedinci, trude se iz petnjih žila da se nešto eto kao događa, tamo ili vamo… sa naglaskom na kvantitet, kao da je kvantitet bitan, no kvalitete, dobre ideje i izvedbe.. na žalost nigdje. Zamislite situaciju kada vam jedan od najboljih frendova kaže „Nemam pojma šta radiš, niti mogu išta komentirati, ne pratim „TAJ“ forum“…. hebiga htio ti to ili ne zaboli te srce nakon takve izjave... da sada ne objašnjavam zbog čega... siguran sam da me razumijete. Neka ovo bude prvi vapaj za „UNITED DIY AUDIO FORUMS“ , zalijepite ih kako znate i umijete. … !!!!
(svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna... )
Hajmo dalje sa projektom… popodne lov na Alkohol (he he he he … kako to dobro zvuči

). U Ljekarnama baš i ne drže ove od 96%, no vele da je litrica oko 150 kunića ako gdje nađem… iskreno se nadam da prodaju na decilitre… provjeriti ću popodne.