Sony TA-F830ES: ružna priča sretnog kraja?

Re: Sony TA-F830ES: ružna priča sretnog kraja?

PostPostao/la LesFaul » 22 svi 2011, 20:11

A ja sam opet za restore! Lakse je kod Deana napravit drzac za elkose nego upasovat te metalne koji nisu ni blizu originala.... Za tranzistore manje-vise, razlika je oblikom minorna.
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la ilimzn » 22 svi 2011, 23:07

Elkoi su zapravo oblikom isti (F+T) samo s drugacijim dosjedom - konkretno tocno su istih dimenzija, zato su i dosli u obzir.
Vidjet cu u kakvom su stanju NOS, ako su OK, onda je prilicno jasno sto treba radid, ali ako su losi, onda nece biti drugog izbora osim F+T i BHC/Aerovox...
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la ilimzn » 26 svi 2011, 01:29

Evo mali update... pojacalo rastavljeno, temeljito oprano i ocisceno, u toku revizija svih stampi, popravak lemova i sl.
Stampa izlaznog pojacala i ispravljaca je koliko j emoguce popravljena, o tome ce biti vise detalja kasnije.
Na slici nema poklopca, seta novih tranzistora za izlaz, drzaca kondenzatora kojeg tek treba napraviti, i jos jednog elementa koji ce biti jedina modifikacija, a o kojem ce biti posebne rijeci kad dodje na red...
830ES_exploded.jpg
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la harkonen » 26 svi 2011, 07:34

Ilimzn, 'oćeš li znat to sastavit' nazad?
Gdje su prednji amortizeri i karburator? :-)
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Edison » 26 svi 2011, 08:14

harkonen je napisao/la:Ilimzn, 'oćeš li znat to sastavit' nazad?

Kako nece znati? Ja uvijek sastavim, i jos mi ostane saka dijelova... :D
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Kale021 » 26 svi 2011, 08:22

ilimzn je napisao/la:...Stampa izlaznog pojacala i ispravljaca je koliko j emoguce popravljena, o tome ce biti vise detalja kasnije.

Ma imam jedno pitanje ovdje; naime i ja sam mnogo puta nailazio da su stampani vodovi iskasapljeni sa neoporeznim odlemljivanjm od strane predhodnih mestara. ja sam nabavio samoljepivu bakrenu foliju za popravak vodova, ali bas ne moze izdrzati toplinu lema, pa se svaki put odlijepi od pertinaksa. Nabavio sam i flomaster vodljivi, no on slabo prihvaca lem...tako da me zivo interesira ima li neka druga solucija za ovu primjenu.
Kale021

PostPostao/la ilimzn » 26 svi 2011, 11:18

harkonen je napisao/la:Ilimzn, 'oćeš li znat to sastavit' nazad?

Ovo g-base podnozje je kao ona ploca na koju se slaze lego :) - tko god da je radio taj projekt je itekako dobro znao svoj posao. Sve se rastavi do sarafa za manje od pola sata, jedino sto treba odlemiti je mrezni kabel i uticnica na zadnjoj strani. Sastavljanje obrnutim redom, sve je tako slozeno da ne mozes fulati, samo treba minimum paznje kamo idu 'sajle' od preklopnika signala koji se nalaze na plocicame na zadnjoj strani.
Inace najbolji 'stos' je 'origami plocica' s volume, balance potenciometrom, te source direct, muting i subsonic prekidacima. Perforirana je, zalemljena a dijelovi odvojivi perforacijom su spojeni jumperima. Nakon toga se odvoji po perforaciji i doslovno preslozi ko origami, i sve pase tocno gdje treba...
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la ilimzn » 30 svi 2011, 18:34

Kale021 je napisao/la:
ilimzn je napisao/la:...Stampa izlaznog pojacala i ispravljaca je koliko j emoguce popravljena, o tome ce biti vise detalja kasnije.

Ma imam jedno pitanje ovdje; naime i ja sam mnogo puta nailazio da su stampani vodovi iskasapljeni sa neoporeznim odlemljivanjm od strane predhodnih mestara. ja sam nabavio samoljepivu bakrenu foliju za popravak vodova, ali bas ne moze izdrzati toplinu lema, pa se svaki put odlijepi od pertinaksa. Nabavio sam i flomaster vodljivi, no on slabo prihvaca lem...tako da me zivo interesira ima li neka druga solucija za ovu primjenu.

Hm, nije mi jasno kako nisam vidio ovaj post...
Ni ja nisam nasao bas dobar nacin, bilo je tu svega, od krpanja zicom, ali ipak urednijeg nego kod 'nardimajstora' pa do pazljivog izrezivanja bakrene folije ili bakrene pletenice. jednom sam uspio nesto zakrpati bakrenom folijom zalijepljenom uhu-endfest visokotemperaturnim epoksijem, ali je to toliko zmazan posao da ga ne bih nikom preporucio. Ljepilo se umijesa od dvije komponente i zapravo se stvrdnjava pecenjem na ~200 stupnjeva, za sto se moze rabiti i lemilica ako se folija koja se lijepi odmah i lemi. No, visak ljepila, koje se razrijedi kao voda, zavrsi posvud, i to je gori lijek od bolesti.
U ovom slucaju sam plocu temeljito ocistio i oprao da bi se uopce vidjelo sto se dogodio. nakon toga su stavljeni novi jumperi, koji uglavnom rijesavaju vec dosta problema. ostalo je zakrpano bakrenom pletenicom koja se pazljivo zalemi. Na nekim mjestima oko kontakata elektrolita sam je isto trebao staviti jer se folija pocela odvajati, tu ce trebati ekstra paznje da se se sve skupa zalemi bez da komadici pletenice 'odplutaju' po rastopljenom tinolu, no o tom po tom - kada na red dodje stavljanje elektrolita, sto ce biti prakticki zadnji korak, nakon sto bude izradjen nosac. Bez njega elektroliti predstavlajju radi tezine ozbiljnu opasnost za plocu.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la Kale021 » 30 svi 2011, 22:25

Ma onda... izgleda mi da je jos najbolje rjesenje ova samoljepiva bakrena folija. Nabavio sam je davno u nekoj web-trgovini u USA, i kupio sam je u dvije debljine, u biti sirine (za uske i malo siroke vodove). Pokazala se dobra tamo gdje je vod na kratko ostecen, ali kod duzih ostecenje, ne moze se kontrolirati jer ljepilo slabo drzi kada ga se zagrije.

Evo par slika kako sam to zakrpio na onom mom davnom G7000 receiveru.
prije...
slika

poslije
slika
Kale021

PostPostao/la ilimzn » 31 svi 2011, 20:56

Evo nastavka price...
Vec prije sam spomenuo da se TA-F830ES rastavlja poput lego kockica...
Podsjetimo se: Pocelo je od ovoga:
F830ES_18.jpg

Za sada cu zanemariti horrore koji se vide osmah po skidanju poklopca... atipicno, ovdje se najprije skida prednja ploca, no odmah u startu je i prvi problem. Konektor za slusalice je tko zna kada razbijen bas pri skidanju iste, i tko zna koliko puta lijepljen... ni ovaj puta se nije zavrsilo bolje, i tu sam vec znao da me kasnije cekaju problemi..:
F830ES_19.jpg

Ispod prednje ploce je vec evolucija daleko odmakla, i vjerojatno bi se nasli i neki fosili mumificiranih kukaca i grinja:
F830ES_20.jpg

F830ES_21.jpg

F830ES_22.jpg

F830ES_23.jpg

Nakon sto je svoje na grubo odradio usisivac, mozemo dalje:
F830ES_24.jpg
ilimzn
Iron Man

PrethodnaSljedeća

Natrag na Refresh starih uređaja

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.