Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la tom_hifi » 23 ožu 2012, 13:20

s@ki je napisao/la:hmmm... sad znam kome cu se obratiti za ljutinu :D

Meni za gemišt :D
tom_hifi

PostPostao/la pamook » 23 ožu 2012, 13:32

:thumbup: samo da ih neki kasni mraz ne odere, al ostavio sam rezervu u rasadi :mrgreen:

kad bude plodova, zainteresirani javite se... tamo u ljeto, taman oko rostilj sezone :D
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Mate » 23 ožu 2012, 13:52

Khadgar2007 je napisao/la:Jučer se ja napokon vratio na feriklorid pri izradi pločica. Napravio sam i kadicu od pleksiglasa i sada mogu ko čovek da to radim. Napravio prvu pločicu nakon 2-3 godine i ako se uzme u obzir da sam ispao malo iz prakse sa time sasvim je pristojno ispala.

Kad si se već mučio, zar nije bilo pametnije upotrijebiti staklo?
Taj pleksi bi mogao stradati od agresivnih tekućina. Recimo odlučiš se vratiti na HCl i peroksid.
Mate

PostPostao/la s@ki » 23 ožu 2012, 13:56

htio je biti drugačiji od mene :D

pleksi je ok za feriklorid, vjerojatno bi držao i HCL, no osobno sam isto više za staklo.
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la LesFaul » 23 ožu 2012, 15:26

pamook je napisao/la:

:thumbup: samo da ih neki kasni mraz ne odere, al ostavio sam rezervu u rasadi :mrgreen:

kad bude plodova, zainteresirani javite se... tamo u ljeto, taman oko rostilj sezone :D

:shock: Ma jel to moje oci dobro vide "BHUT JOLOKIA"???? Pa ta je oborila i Chilli-Man Legenedu Stanka! :twisted: Vidim da imamo slican ukus bar sto se okusa zacina tice :hail: Biljezim se sa stovanjem za po jedan plod od svake! :mrgreen:

P.S. Scorpio je samo za kolekciju, za konzumaciju iste treba imati bivolja m")a!
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la s@ki » 23 ožu 2012, 15:31

inaće sam malo trknut pa mi kuhinja broj odokativno 30-40 vrsta začina, pa tako i raznorazne chili papričice.
Nego... kakve su šanse uzgoja istih u "stambenim" uvijetima ? ono..tegla i sl. ima tko iskustva?
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Khadgar2007 » 23 ožu 2012, 15:32

s@ki je napisao/la:htio je biti drugačiji od mene :D

pleksi je ok za feriklorid, vjerojatno bi držao i HCL, no osobno sam isto više za staklo.

Vidio sam da si napravio tako nešto ali nisam zapamtio od čega. Ja imam dosta pleksiglasa kod kuće pa tako da je ta opcija bila više primamljiva. Iskreno kadu sam trebao napraviti već odavno(6-7 godina) ali ono ča me "mučilo" je to da nakon svake upotrebe bih morao nazad pretakati u bocu i čistiti kadicu,a sada mi je prekipjelo pa sam napokon to sklepao. Prije sam imao jednu posudu za hranu od jedno 30x15cm i nakon upotrebe bi ju zatvorio sa poklopcem tako da nisam morao ništa pretakati.

Ča se tiče stakla ionako se mislim prebaciti na cnc čim ga uspijem sastaviti pa je ovo tek reda radi napravljeno.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » 23 ožu 2012, 15:35

Od začina me zanima najviše vlasac,bosiljak i tako neko sitnije bilje ako bi se dalo uzgajati na balkonu. Jedini je problem ča mi balkon gleda na zapad pa kada popodne priprži sunce ajoj... Od ljutih paprika meni dovoljni naši vulgaris fereroni(ljuti naravno) za začiniti koju pljeskavicu,zapečeni grah i slične delicije.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la s@ki » 23 ožu 2012, 15:41

vlasac meni uredno raste na balkonu. istina na istočnoj strani. Čak sam ga porezao svog i ostavio teglicu prek zime vani, sad kad je zatoplilo sam je počeo opet rast i već je na kojih 5-6cm.
bosiljak mi redovito uvene.
majčina dušica i ružmarin se uredno drže.
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la pamook » 23 ožu 2012, 17:25

:lol: Jolokia i Scorpion su tu samo zato da ako netko (slucajno) kaze nesto tipa "pih, jel to najljuce sto imas?" - mogu rec - nije :lol: :lol:

jolokiu prvi put sadim, scorpion isto, proslo ljeto sam imao par vrsta habanera i ring of fire... meni, a i vecini frendova "dovoljno" ljuto, pogotovo za chili majonezu, dodatak cobancu i slicno... za trajno cuvanje narezao par komada na plojke i zalio u teglicu s maslinovim uljem... taman za doziranje :admin:

Les faul - NP, kad bude peak sezone (tako da budu sve vise-manje jednako ljute, bez onih na oba kraja Gausove krivulje sto cesto budu brojne na pocetku i kraju sezone) sjetim se ... upalit ce mi se lampa (ako Dean uskoro posalje kutiju) :lol:

Za kucno drzanje isto nema problema, jedino traze malo vecu kantu sa zemljom, tipa 15-20 l .... prosle godine kod staraca u stanu (6.kat direktno zapadna strana) bez problema chocolate habanero donio dosta plodova rastuci u zardinjeri... samo vode treba, je je zapad zbilja :pint:

ja se tek uhodavam sto se zacina tice, a ove papricice i neke mini rajcice su razbibriga, plus sto uvijek imas sto ubrat za prilog...
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.