Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la sonny » 09 lip 2012, 16:19

Eeeeeeeeeee. Kad sam bio u posjeti u jednoj austrijskoj firmi koja se bavi proizvodnjom sofisticiranih uredjaja za zavarivanje, onda sam vidio robotizirane kosilice :D. U principu ista stvar kao i oni UFO usisavaci samo sto su ovi malo pametniji pa ih mozes programirati da znaju gdje se nalaze. Mali gps modul i mapa povrsine koju treba pokositi. Ima ih dva komada i naravno da imaju i solarne panele. Pustis ih da rade i dok se ne prevrnu, nikad nemas problema s kosnjom :D

No, meni je dovoljna nagrada bilo pronaci par jagodica bobica diljem vrta :D

slika

A ono sto me jos vise razveselilo je povratak pcela u jednu od dvije napustene kosnice. Kako i zasto su se naselile bas tu, nemam pojma. Pokojni djed ih je imao puno sve do trenutka kad su odjednom misteriozno pocele umirati. Taman se to poklopilo i s onim apokalipticnim najavama o kraju svijeta kad pcele pocinju umirati. Kod mene se vracaju, znaci li to da idemo na bolje ?! Mislim da bi bilo krajnje vrijeme. Samo ne znam sto cu sad. Iako sam sam sebi obecao da cu uzgajati pcele nakon sto je nas dvojac bez kormilara poceo pisati onoliko dugacke i poucne postove "iz glave" :D. Zivjeli !!

slika
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Khadgar2007 » 19 lip 2012, 21:28

Malo švrljam po Headwize i naletio na ovo all-in-one riješenje http://gilmore2.chem.northwestern.edu/p ... ic_prj.htm od DACa sa selektorom ulaza do pojačala za slušalice. Zanimljiv koncept i sve stane u malu kutijicu.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Dean » 21 lip 2012, 17:43

S obzirom da oni koji imaju, su na moru, mi ostali radimo.. Navukao sam se nekih dasaka pa će uskoro slikice.... :mrgreen: :mrgreen:
Dean

PostPostao/la s@ki » 21 lip 2012, 18:00

ima nas još takvih...al nemam ni dasaka..pa ni onih u glavi :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la audio kutak » 21 lip 2012, 21:07

i ja bih radio da imam dasaka.... :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la pamook » 21 lip 2012, 22:19

ja sam se izgleda zayebao, danas utukao zadnje daske u izradu vrata iz dvorista prema vrtu... da ne bude komad zice, sad su daske... srecom nije bilo vruce za radit po vani :mrgreen:

sad imam zice, ali nemam dasaka...nikako se zbrojit pa uparit... (doduse, odavno tvrde da mi fali dasaka jer bi inace bio normalniji, po nekim (suludim i totalno neprirodnim) gledistima)...

a isprobao i ono sa UF4007 i jope jok (to sam radio dopodne, dok je bilo vruce) :lol:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Master of Disaster » 22 lip 2012, 22:38

Daske....daske.... Danas se i kod mene baratalo daskama.

Prije:
DSC01111.JPG
DSC01111.JPG (49.02 KiB) Pogledano 6009 put/a.

Poslje:

DSC01115.JPG
DSC01115.JPG (74.51 KiB) Pogledano 6009 put/a.
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » 22 lip 2012, 23:58

ja mislim da ti nadimak na forumu služi svrsi. :lol:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » 23 lip 2012, 00:08

:hail:

i tebe stigla sudbina da rusis i bacas djedovinu...

mene samo cudi da opet svake druge godine imam za nakupit kamioncic limova, kotaca od bicikla, neidentificiranih hrdjavih objekata, komada polutvrde, srecom nezive mase koja bi mogla na utvrdjivanje starosti metodom ugljika C14, unatoc tomu sto sam bas prije SVE ocistio, i ostavio SAMO ono sto treba/upotrebljivo je/sentimentalno vezano je :lol: :cry:

PS - svidja mi se Thorov malj :hail:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la davorin » 23 lip 2012, 00:19

pamook je napisao/la::hail:

i tebe stigla sudbina da rusis i bacas djedovinu...

mene samo cudi da opet svake druge godine imam za nakupit kamioncic limova, kotaca od bicikla, neidentificiranih hrdjavih objekata, komada polutvrde, srecom nezive mase koja bi mogla na utvrdjivanje starosti metodom ugljika C14, unatoc tomu sto sam bas prije SVE ocistio, i ostavio SAMO ono sto treba/upotrebljivo je/sentimentalno vezano je :lol: :cry:

PS - svidja mi se Thorov malj :hail:

Kad sam prije par godina neuspješno pokušao očistiti radionu od starih stvari (neke čuvam desetljećima! :lol: ), moj susjed (nema pojma o elektronici!) mi je predložio:
"Pusti mene da ti očistim radionu! Meni iz tvoje radione ništa ne treba za kasnije!" :mrgreen:
Nisam ga nažalost poslušao, pa se danas od hrpe stvari ne mogu niti okrenuti u radioni! :lol:
davorin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.