sonny je napisao/la:........ Pokojni djed mi je bio strojovodja jos na parnim lokomotivama.......
zar i tvoj
cijelo djetinjstvo sam slusao o ovoj ili onoj seriji i koje su joj bile performanse... islo mi na zivce pa nisam nista zapamtio

... jos ce ispast da smo daleki rodjaci (pok. dida rodjen u Isevnici)
dida je imao jednu uzrecicu koje se slijepo drzao - "sve je dobro cuvat, osim buha". Baka je dobivala napadaje na spomen iste, a zahvaljujuci tome, ja svake druge godine nakupim te bacam pola do cijeli kamion djedovine, jer je ili zahrdjalo, ili protrulilo, ili mi ne treba 4 kotaca od djecjih kolica sa davno otrulom gumom, a krive eksere da ne spominjem

... al s godinama, vidim da nisam ni ja nista bolji, samo se krama promijenila u skladu s vremenom (opet, na opcu radost bolje polovice)
a na slikama - nadstresnica u dvoristu - cijevi iz kotla rashodovane parnjace - starost nadstresnice negdje 35-38 godina, tezina nepoznata ali poprilicna... prije par godina uzeo si ja u zadatak obnoviti bojom te novim pokrovom istu. Ucinjeno, osim sto je trebalo izbusiti nove rupe za ucvrstiti pokrov jer stare nisu odgovarale... na 36 rupa sam potrosio 4 komada TiN 8mm svrdla, materijal ih je ubio u roku keks... 200kn svrdla za 36 rupa
od onda, ne diram, ili ce ic tvrdi pokrov gore

....nemoj Sirogojno, ja ću....