Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la Edison » 06 sij 2013, 22:11

Tko kaze da sam paranoican, i zasto ONI to zele znati? :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la zbotic » 06 sij 2013, 22:19

zika je napisao/la:
@zbotic ne menja IPaddress menjajući lokaciju... Menja je odjavljujući se, dobijajući novu (najčešće) prilikom ponovnog prijavljivanja, iz pool-a svog provider-a...

Žiko ne pratiš :D Rekoh da u blizini firme imam deset besplatnih mreža i pitajboga od kojeg su providera i još tako u svakoj birtiji. To što najčešće koristim jednu je samo zato jer mi se u postavkama kompjutera ne da mijenjati proxy već ga najčešće držim na proxyju firme, a ako te baš zanima to je državna uprava sa najmanje 400 lokala.

Ali kad ste tako paranoični neću vas više smetati da uživate u "osvrtanju na manijaka u šumi" :D Odavno me boli kita gaćešina što ko misli o meni, gleda li me golog ili obučenog, misli li jesam li peder ili jebač, broji li mi lovu na računu, ispituje li mi porijeklo imovine itd. itd. itd. :lol: U firmi su mi ionako stalno neki uskoci i hajduci, pola života mi netko prijeti i sačekuje ispred vrata samo što ja obično prođem i ne vidim nikoga :lol:

Inače, mijenjao sam te kodove na kartici još u doba dok sam imao na laptopu prvu mobile conect karticu tamo neke 2006. godine, a više se i ne sjećam kako se to zvalo, ali mi je tada to bilo interesantno pa me do sada znatiželja prošla....
zbotic

PostPostao/la micro » 06 sij 2013, 22:34

Ne znam da li neko pamti onaj drugi b**baski napad u londonskoj podzemnoj kad mu je eksplodirao upaljac a nije aktivirao DIY b**bu. Pratili su go skroz do Italije i to telefonske razgovore , promijenio je 30-tak sto mobitela sto kartica,sto javnih telefona , toliko o pracenju.

Takodje jedna od najdemokratskijih zemalja na planeti zemlji, tip izazvao promentnu sa vlakom i na sudu mu "isprintaju" sve poruke (mobitel) koje je slao tokom noci sa svalerkom da dokazu da je zbog nespavanja izazvao nesrecu u kojoj je poginulo nekoliko ljudi (nisu imali njegov mobitel).
micro

PostPostao/la audio kutak » 06 sij 2013, 22:46

micro je napisao/la:
audio kutak je napisao/la:
micro je napisao/la:Koliko ja znam internet je poceo da radi kao mreza americke vojske i to se nije promjenilo do dan danas, niti ce se promjeniti, znaci ameri ugase nekoliko servera i nema interneta;)

ne, zašto? samo ti serveri ne bi bili dostupni.... nitko ti ne brani da se vežeš na neki njemački ili slovenski server....

uostalom, tko zna jel i sami ameri znaju kakvu sve špijunsku opremu imaju? ja, iskreno, ne bi volio živjeti u americi.... nije to više ona zemlja....

Procitaj kako internet radi, bez tih 10-tak amerckih servera ili grupa servera ne moze da radi, u njima su sve adrese, princip je slican kao FAT tabela u hard disku ili vec kako se danas zove.

aha, DNS serveri ..... bem ti amere.... :oops: jesu li i ovo zapisali?? :lol:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » 06 sij 2013, 23:10

zika je napisao/la:
Khadgar2007 je napisao/la:Mene boli kifla da li me prate,ionako sam stalno kod kuće... :evil:
Da li je to onaj koji Vas prati prijavio baš tako ili si piše velike troškove...? Pitajte ga...

Zika, ovo se odnosilo na to da sam jedan od koliko ono(350k sretnih) u našoj zemlji koji vrte palčeve doma jer nigdje ne rade pa ako me tko treba dovoljno da pokuca na vrata...
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zika » 06 sij 2013, 23:16

zbotic je napisao/la:
zika je napisao/la:
@zbotic ne menja IPaddress menjajući lokaciju... Menja je odjavljujući se, dobijajući novu (najčešće) prilikom ponovnog prijavljivanja, iz pool-a svog provider-a...

Žiko ne pratiš :D Rekoh da u blizini firme imam deset besplatnih mreža i pitajboga od kojeg su providera i još tako u svakoj birtiji. To što najčešće koristim jednu je samo zato jer mi se u postavkama kompjutera ne da mijenjati proxy već ga najčešće držim na proxyju firme, a ako te baš zanima to je državna uprava sa najmanje 400 lokala.

Mea culpa... Još bolje...
zbotic je napisao/la:Ali kad ste tako paranoični neću vas više smetati da uživate u "osvrtanju na manijaka u šumi" :D Odavno me boli kita gaćešina što ko misli o meni, gleda li me golog ili obučenog, misli li jesam li peder ili jebač, broji li mi lovu na računu, ispituje li mi porijeklo imovine itd. itd. itd. :lol: U firmi su mi ionako stalno neki uskoci i hajduci, pola života mi netko prijeti i sačekuje ispred vrata samo što ja obično prođem i ne vidim nikoga :lol:

Inače, mijenjao sam te kodove na kartici još u doba dok sam imao na laptopu prvu mobile conect karticu tamo neke 2006. godine, a više se i ne sjećam kako se to zvalo, ali mi je tada to bilo interesantno pa me do sada znatiželja prošla....
Da osnujemo udruženje onih kojima pratnja ne smeta...?
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la zika » 06 sij 2013, 23:17

Khadgar2007 je napisao/la:
zika je napisao/la:
Khadgar2007 je napisao/la:Mene boli kifla da li me prate,ionako sam stalno kod kuće... :evil:
Da li je to onaj koji Vas prati prijavio baš tako ili si piše velike troškove...? Pitajte ga...

Zika, ovo se odnosilo na to da sam jedan od koliko ono(350k sretnih) u našoj zemlji koji vrte palčeve doma jer nigdje ne rade pa ako me tko treba dovoljno da pokuca na vrata...
Razumeo sam ja, ali da li to znaju i šefovi onog što vas „prati“... ;)
Ko zna šta on piše u izvješćima... Možda Vas je i zaposlio negdje...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la zbotic » 06 sij 2013, 23:30

Evo gledam Dnevnik, po najavi, baš će nas sada nahvaliti, a ja se tu zahebavam po forumu :D Možda mi dorh uzme laptop pa ćete svi biti zabilježeni :D
zbotic

PostPostao/la Mate » 06 sij 2013, 23:41

koliko ste krivog rekli na dvije stranice to nije istina. :twisted:
Kad je riječ o praćenju, svaki provider ima zakonsku obavezu čuvanja logova spajanja i prometa najmanje 6 mjeseci. To znači da se filterima vrijeme, IP, username, može izlistati sav promet s određene internet pristupne točke, onda se u tim logovima traži ono što je cilj istrage ili obrnuto, svejedno. Ali oni koji se ne griješe o zakon nemaju se što brigati za to ;)

Međutim kad je riječ o servisima tipa facebook tu je priča drukčija.U biti je Facebook onaj koji u ovom slučaju krši brojne zakone, jer krade informacije od vas samih o vama samima to je ono čega niste svjesni, Informacije koje vi svjesno dajete na svoj "profile" također u određenom spletu okolnosti mogu vama osobno stvoriti neugodnosti.
Samom koncepcijom facea, koji radi kao piramida, vi se povežete s nekoliko prijatelja i automatski ste izloženi miljunima prijatelja, prijatelja.... i obrnuto zasuti ste beskorsnim informacijama tih miljuna nazad, Dakako postoje filteri razina, ali to je jedno nezamislivo klupko kad malo pukne nastane katastrofa, tj teško je to sve držati pod kontrolom. Pogotovo kad znamo da postoje brojni subjekti koje žele u to klupko prodrijeti, ali već je i samom googlu dobrano otkriven,

Dakle Face kao primjer, je opasan radi krađe podataka i navika što nekad izgleda cool, ali je u biti neovlašteno skupljanje podataka i analiza.
Mehanizmi koji se stalno razvijaju su takvi da korisnik može u jednom nepromišljenom kliku ili nerazumijevajući posljedice, izložiti more informacija sa svog računala ili telefona tom servisu. Kako su primjer tih informacija i kontakt podaci, korisnik nesvjesno izlaže podatke o drugome.

Vjerojanto mnogi od vas ne kuže posljedice svega toga, i misle "što me briga".

Facebook je već nanio neugodnosti korisnicima i to od strane njihovih prijatelja, rođaka, da ne spomenem bračnih drugova, samo zato što je preko njega protokolirano previše informacija o nekome, koje su jelte "cool".

I to sa internetom i američkim serverima je bezvezarija. Ključevi interneta su DNS serveri. A njih ima toliko da ispadom bilo kojeg uvijek postoji drugi koji ga zamijenjuje. Najvažniji su DNS serveri top domena međutim izbildani su mirror serveri koji su raspoređeni geografski. Organizacija je hijerarhijska i to jednostavno radi. Uvođenjem ipv6 protokola i potrba za DNS serverima će se smanjiti.
Dakle "veliki brat" će preživit bolo koju katastrofu. Jednostavno je postao samoodrživ :lol: :lol:
Mate

PostPostao/la Khadgar2007 » 06 sij 2013, 23:45

Ako me je zaposlio negdje onda bi mogao i da mi uplaćuje penzionersko.

Mate
Dakle "veliki brat" će preživit bolo koju katastrofu. Jednostavno je postao samoodrživ :lol: :lol:

oćemo mi uskoro preći u matrix ili golu borbu za život protiv terminatora? :lol:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.