Electrostatic loudspeaker (ESL)

Re: Electrostatic loudspeaker (ESL)

PostPostao/la Roko » 25 stu 2014, 14:07

elvis je napisao/la:Chipoteka javila... UNI-T UT513 1800 kuna, isporuka u veljači... hm hm tako tako, volio bi da je 400 kuna manje a isporuka idući tjedan. Za sada se ne uklapa u kratkoročni plan. Šteta.

EDIT: plus PDV ... fuck !!

A vidi ovo, na eBay UK, dakle nema carine ni dodatnog poreza, a možeš i ponudu* poslati ;)

* tzv. make offer opcija, ponudi mu, recimo 70 funti, pa da vidimo što kaže ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la elvis » 25 stu 2014, 17:02

@Mate... Magneplan 1.7 je bio moj cilj, ali me je malo razuvjerilo 24.000 kuna plus kupnja da se ne može to prije i poslušati. Vjerujem da bi bio zadovoljan sa ovim magneplanom i da sam ga kupio na "nečujeno", ali ipak to ne ide tako. Naime kada je kod nas nešto donekle van standardnog u pravilu je to kataloška prodaja, ako ti se sviđa na slici kupi :). Kada sam odlučio da neću ići u tu transakciju palo mi je na pamet da to napravim, pa onda logično zbog problema nabavke magneta ideja se okrenula na elektrostate. Sada mi nije krivo, mada iskreno, da imam MG 1.7, bolilo bi me uho za sve teoretske nedostatke... he he he he

@Roko... da da taj je na listi kandidata, no nekako me brine tih "samo" 200G, ipak je 1 T respektabilnije, a to navodno ima onaj spominjani UT513. Kada se već daje novac možda bi bilo najbolje tući u glavu pa kud puklo da puklo. Nisam pametan... razmisliti ću još.
elvis

PostPostao/la Mate » 25 stu 2014, 23:17

elvis je napisao/la:@Mate... Magneplan 1.7 je bio moj cilj, ali me je malo razuvjerilo 24.000 kuna plus kupnja da se ne može to prije i poslušati. ......

odurna mi je i pomisao da kupim bilo koju gotovu komponentu audio lanca!!!
Drugi neka rade što hoće, ali meni to jednostavno ne ide u tek. Sa vlastitim uradcima imam pravo biti i nezadovoljan, sa kupljenima i masno plaćenima nemam to pravo. Iskreno, rezultat imanja nekih takvih naprava za upitno zadovoljstvo, (makar i bio zadovoljan), jednostavno za mene ne vrijedi tih para. Rađe ih potrošim na 1000 drugih stvari.

U prethodnom postu sam samo "naglas" usporedio par faktora i principa, čisto da nama koji malo razmišljamo o svemu ovome utvrdim što pouzdano znam da svaki od nas već zna. Samo da nam sjedne bolje tj refreš znanja.
Mene još hebe taj kondezator da shvatim prave odnose, da ono sjednu i da ih doživljavam vegetativnim živčanim sustavom, da možemo dalje.
Haha.
P.S. Obećao sam punici da se vidimo tamo negdje Xmas/NY. Nemojte mi bežat iz grada. :D
Mate

PostPostao/la elvis » 26 stu 2014, 09:50

Mate je napisao/la:
elvis je napisao/la:@Mate... Magneplan 1.7 je bio moj cilj, ali me je malo razuvjerilo 24.000 kuna plus kupnja da se ne može to prije i poslušati. ......

Drugi neka rade što hoće, ali meni to jednostavno ne ide u tek. Sa vlastitim uradcima imam pravo biti i nezadovoljan, sa kupljenima i masno plaćenima nemam to pravo. Iskreno, rezultat imanja nekih takvih naprava za upitno zadovoljstvo, (makar i bio zadovoljan), jednostavno za mene ne vrijedi tih para. Rađe ih potrošim na 1000 drugih stvari.

U prethodnom postu sam samo "naglas" usporedio par faktora i principa, čisto da nama koji malo razmišljamo o svemu ovome utvrdim što pouzdano znam da svaki od nas već zna. Samo da nam sjedne bolje tj refreš znanja.
Mene još hebe taj kondezator da shvatim prave odnose, da ono sjednu i da ih doživljavam vegetativnim živčanim sustavom, da možemo dalje.
Haha.
P.S. Obećao sam punici da se vidimo tamo negdje Xmas/NY. Nemojte mi bežat iz grada. :D

Ma ne mogu za sebe reći da baš ne volim tvorničke uređaje, ponekada me zbilja razvesele, naročito kada dođem u posjed istih za male novce.
Inače baš ti Magneplani u biti nisu zaslužili kritiku, cijene u USA su jako povoljne, točno pola od cijena koje su ovdje u HR. MG1.7 se nabavi za 2000 USD, kod nas 4000 USD, katastrofa.. Problem su naši nameti i trgovačke marže, a cijeni doprinosi i u zadnje vrijeme nenormalno skup shipping iz USA. Inače da mogu nabaviti štapne magnete, bez razmišljanja bi se upustio i u taj magnetostat projekt.

Xmas/NY .... ma još mi nisi prijavio puničine koordinate, da vidim gdje si se "udao" :) .. bar okvirno ! :)
elvis

PostPostao/la elvis » 26 stu 2014, 09:54

elvis je napisao/la:
Mate je napisao/la:

Haha.

Ma ne mogu za sebe reći da baš ne volim tvorničke uređaje, ponekada me zbilja razvesele, naročito kada dođem u posjed istih za male novce.
Inače baš ti Magneplani u biti nisu zaslužili kritiku, cijene u USA su jako povoljne, točno pola od cijena koje su ovdje u HR. MG1.7 se nabavi za 2000 USD, kod nas 4000 USD, katastrofa.. Problem su naši nameti i trgovačke marže, a cijeni doprinosi i u zadnje vrijeme nenormalno skup shipping iz USA. Inače da mogu nabaviti štapne magnete, bez razmišljanja bi se upustio i u taj magnetostat projekt.

Xmas/NY .... ma još mi nisi prijavio puničine koordinate, da vidim gdje si se "udao" :) .. bar okvirno ! :)

Edit: zaboravih.. čim stignem, možda i danas, izmjerim kapacitete C1 i C2, pa ćemo izračunati Co, pa ćemo razbijati glavu. Fcut je 260Hz.
Zadnja izmjena: elvis; 26 stu 2014, 12:40; ukupno mijenjano 2 put/a.
elvis

PostPostao/la elvis » 26 stu 2014, 10:16

Evo nešto što su drugi napravili a ja bi bio prilično zadovoljan :). Naime ovo jedan od setupova koje Sandres koristi na Cesovima inim. U biti ništa novo, no iznenadila me
je kreativna ideja što iskoristiti kao izvor zvuka. Uzeo je SS recorder od Tascama SS R5. U biti ima opciju play :), a vjerujem da Tascam ne potpisuje baš nekakve ušljive uređaje. Koliko sam vidio ovaj recorder se više ne proizvodi, zamijenio ga je SS R100, razlika uglavnom u proširenju vrsta medija koji se mogu priključiti, dodali su SD i USB.
Šteta što ovaj Tascam recorder podržava samo 16 bita 44k, doduše ima starije braće koji podržavaju HD, no cijena je paprena. Ovaj se može nabaviti za cca 400 do 500 dolara. Kupiš dva CF-a od 64G i nakrcaš hrpu zanimljivog i preferiranog iz svoje Red Book kolekcije... milina, a možeš za svoj gušt skinuti i koji vinil na SS memoriju ako ti srce baš to voli, pa da imaš onako kao instant pristup i tom štivu.

evo kako to izgleda (jedan setupić za ESL) ... na vrhu Behringer aktivna skretnica tj. DSP, ispod Tascam, zatim Sanders preamp i dva Sanders stereo izlaza.... svaki po 20 izlaznih tranzistora po kanalu :).
Privitak/ci
fotografija 2.JPG
fotografija 2.JPG (241.95 KiB) Pogledano 6418 put/a.
fotografija 1.jpg
fotografija 1.jpg (74.06 KiB) Pogledano 6418 put/a.
elvis

PostPostao/la Mate » 26 stu 2014, 14:01

elvis je napisao/la:...
Xmas/NY .... ma još mi nisi prijavio puničine koordinate, da vidim gdje si se "udao" :) .. bar okvirno ! :)...

Bili brig, iznad Bagata, kod trafostanice ... ;)
Mate

PostPostao/la elvis » 26 stu 2014, 15:10

@Mate... a onda će biti da je to Plovanija, a ne Bili brig, no ima više trafo stanica :), u svakom slučaju jedna minuta do mene :)

TASCAM short info
Poslao sam upit prema AVC-u Zagreb za Tascam SS-R100. Moja pohvala na brzom odgovoru. Istaknuta cijena je 3914 kuna bez PDV-a, na tu mi cijenu daju popust od 24% pa je sam uređaj dođe 2975 kuna bez PDV-a, no onda na to dodaju PDV pa je 3719 kuna. Tako tako, jedno 1700 kuna više nego što mi vjera dozvoljava, a baš mi se sviđa, vraća me nekako u vrijeme kada smo snimali na trake, deckovi su mi bili najdraža komponenta zbilja. :) Vidio sam da postoje i samo ss audio playeri, Denon ima jedna solidan, a ima bome i HD skupih varijanti, ma milina samo takva.

... neću više na ovu temu playera, no info o cijeni je koristan.., mišljenja sam da se ne isplati jer ne podržava HD snimke, a HD verzije playera iz ove profi skupine su još na 1000 dolara, eura ili funti... bolje uzeti dobar laptop i USB DAC... a kada sam već zapilao o HD snimkama, ima li kakvih jeftinijih rješenja za to pleyati? Na web stranicama HD tracks zbilja se može kupiti krasnog "softvera"... http://www.hdtracks.com/
Privitak/ci
tascam ss r100.jpg
tascam ss r100.jpg (21.79 KiB) Pogledano 6289 put/a.
elvis

PostPostao/la Mate » 26 stu 2014, 16:35

elvis je napisao/la:@Mate... a onda će biti da je to Plovanija, a ne Bili brig, no ima više trafo stanica :), u svakom slučaju jedna minuta do mene :)

Plovanija, korekt.
A hebiga, kad su je udavali govorili su Bili Brig, tek kasnije su se prešaltatli na Plovaniju.
Trafostanica što je ranije išao kao neki divlji kružni tok oko nje. Sad više nije. A tu odma iza TS narod igra na balote.
Minutu veliš? Hmm možda smo se i sreli
Mate

PostPostao/la elvis » 27 stu 2014, 11:47

Dok se sa projetom zabušava, evo balo pregleda novoga iz svjeta na temu ESL...

Ovaj put blanko, web: http://blanko.nu/

Po meni vrlo glup način za ugurati cijevni amp u ESL priču, a još gluplji jer ipak koriste stepup trafo. Ono što nije glupo je sam taj stepup trafo, mrcina samo takva, nema zahebacije kada se želi dohvatiti cjeli spektar... inače esl-i su visoki 2 metra.
Privitak/ci
blanko1.jpg
blanko1.jpg (56.91 KiB) Pogledano 6098 put/a.
blanko2.jpg
blanko2.jpg (70.54 KiB) Pogledano 6098 put/a.
blanko3.jpg
blanko3.jpg (75.06 KiB) Pogledano 6098 put/a.
blanko5.jpg
blanko5.jpg (64.41 KiB) Pogledano 6098 put/a.
Image6.jpg
Image6.jpg (71.29 KiB) Pogledano 6098 put/a.
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.