Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la mulin » 13 lip 2015, 22:23

zbotic je napisao/la:Nema teće do škverskog kotla. :lol:

škverani su izmislili tecu.samo ih je u zadnje vrime malo steglo"privatizacija"
mulin

PostPostao/la Mate » 14 lip 2015, 12:13

zbotic je napisao/la:Falija si kliknit. Ja iz prve :lol:

Nisan falija kliknt nego san doša na kraj :lol: :lol: :lol:

A čekaj, ovo , mislin tvoj klik, to je znači naš trogirani?
Mate

PostPostao/la zbotic » 14 lip 2015, 12:27

Zakasnija si, već je oženjen....
zbotic

PostPostao/la mulin » 14 lip 2015, 12:49

zbotic je napisao/la:Zakasnija si, već je oženjen....
Zadnja izmjena: mulin; 14 lip 2015, 23:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
mulin

PostPostao/la Mate » 14 lip 2015, 13:07

ahhh... neman ti što odgovorit na to.

Nego, poslušao sam ja malo non-live snimku. Čini mi se da je produkcija jako dobra pogotovo što je sve bilo u letu.
Ne znam da li je dorađivan ton naknadno , ali sumnjam.
Cijeli zvućni nivo je dosta niži pa sam mora odvrnut ALSA-u dosta više nego uobičajeno (to je bilo i za vrime Live streama) , što je dobro jer je onda bilo prostora za fortisima koja su neka bila na granici izobličenja. Dakle kompresije malo ili nimalo.

Pretpostavljam da je zapravo zvuk na ovom nevelikom trgu (nisam bio nikad u Tučepima) koji je omeđen zgradama, a publika je taman i rastinje unijela dovoljno prigušenja, da je cijeli trg bio ispunjen kvalitetnim zvukom. Senheiseri su odradili svoj posao, a klape ih ionako dobro poznaju. Na snimci je svakako to ispalo dobro, kao je bilo na trgu ne znam jer nisam nigdi ubra zvučnike tj ne znam kako je to postavljeno. Ali znam da je zajebano i nezahvalno pogotovo kad je publika s tri strane bine.
Uf, ovim sam se bavio od iljadu devestotina sedamdeset i osme ka studenat pa slijedećih 12-13 godin. Iz doba klape Ošjak. Kad bi Ošjak izaša , onda "bati" master na nulu i odmakni se od eletronike. U stvari najboje ugasi sve jer će ti ionako sve zaklipat s njma hahaha. Ovo je snjima je zaista bilo fenomenalno. Kad izajde Ošjak nakon svih drugih klapa, ako je neko i možebit i malo zaspa u publici, nema mu majke zaigrat će mu stolica ispod.

U ono doba je bilo malo tih velikih smotri klapa. Osim Omiša, mi u Blatu smo imali najžešću. I onda izgubiš cilo popodne na tonskim probrama. Svaka klapica mora probat, ne poznaju mikrofone jer se malo piva prid mikrofonima. A ja iman samo tri senhaisera, i sad ajde onome malo podigni onome mrvu spusti , a oni sami ako se odmaknu deset cenata minjaju se nivoi
I onda dojde Ošjak. Postave se po metar od mikrofona i onda opale sirovo i muški. Sad se ježim. To triba doživit.

Ali da zaključim s predmetnom smotrom, još jedanput , izvrsna tonska produkcija i klape su kvaliteto odradile.
Mate

PostPostao/la zmajz » 14 lip 2015, 13:20

Jedno pitanje: koju vi to smolu kupujete po tim cijenama, ovdje u Zg su jako skupe. O kakvima se radi, trebalo bi mi kilo, ali mi se ne daje 150 i više kuna za eksperiment.
zmajz

PostPostao/la Mate » 14 lip 2015, 13:26

zmajz je napisao/la:Jedno pitanje: koju vi to smolu kupujete po tim cijenama, ovdje u Zg su jako skupe. O kakvima se radi, trebalo bi mi kilo, ali mi se ne daje 150 i više kuna za eksperiment.

A to je obična poliester. Ne piše ništa na boci. Vjerojatno ti vidiš epoksi smolu koja je puno kvalitetnija i puno skuplja
Mate

PostPostao/la mulin » 14 lip 2015, 23:14

Mate je napisao/la:

ahhh... neman ti što odgovorit na to.

Nego, poslušao sam ja malo non-live snimku. Čini mi se da je produkcija jako dobra pogotovo što je sve bilo u letu.
Ne znam da li je dorađivan ton naknadno , ali sumnjam.
Cijeli zvućni nivo je dosta niži pa sam mora odvrnut ALSA-u dosta više nego uobičajeno (to je bilo i za vrime Live streama) , što je dobro jer je onda bilo prostora za fortisima koja su neka bila na granici izobličenja. Dakle kompresije malo ili nimalo.

Pretpostavljam da je zapravo zvuk na ovom nevelikom trgu (nisam bio nikad u Tučepima) koji je omeđen zgradama, a publika je taman i rastinje unijela dovoljno prigušenja, da je cijeli trg bio ispunjen kvalitetnim zvukom. Senheiseri su odradili svoj posao, a klape ih ionako dobro poznaju. Na snimci je svakako to ispalo dobro, kao je bilo na trgu ne znam jer nisam nigdi ubra zvučnike tj ne znam kako je to postavljeno. Ali znam da je zajebano i nezahvalno pogotovo kad je publika s tri strane bine.
Uf, ovim sam se bavio od iljadu devestotina sedamdeset i osme ka studenat pa slijedećih 12-13 godin. Iz doba klape Ošjak. Kad bi Ošjak izaša , onda "bati" master na nulu i odmakni se od eletronike. U stvari najboje ugasi sve jer će ti ionako sve zaklipat s njma hahaha. Ovo je snjima je zaista bilo fenomenalno. Kad izajde Ošjak nakon svih drugih klapa, ako je neko i možebit i malo zaspa u publici, nema mu majke zaigrat će mu stolica ispod.

U ono doba je bilo malo tih velikih smotri klapa. Osim Omiša, mi u Blatu smo imali najžešću. I onda izgubiš cilo popodne na tonskim probrama. Svaka klapica mora probat, ne poznaju mikrofone jer se malo piva prid mikrofonima. A ja iman samo tri senhaisera, i sad ajde onome malo podigni onome mrvu spusti , a oni sami ako se odmaknu deset cenata minjaju se nivoi
I onda dojde Ošjak. Postave se po metar od mikrofona i onda opale sirovo i muški. Sad se ježim. To triba doživit.

Ali da zaključim s predmetnom smotrom, još jedanput , izvrsna tonska produkcija i klape su kvaliteto odradile.
Zadnja izmjena: mulin; 14 lip 2015, 23:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
mulin

PostPostao/la Mate » 14 lip 2015, 23:37

mulin je napisao/la:zvucnici su postavljeni u 4 kantuna sa razmakom od stražnjih zidova oko 2m.bilo je dosta ugodno za pivat pogotovo za baseve.šta se tice fortea bilo je par klapa koji su žestoko pivali.klapa trogir naprimjer.na kraju krajeva poosvajali su sve moguce.na omišu su pivali van konkurencije godinama.pa klapa sinj u novije doba.stara postava klape kambi sa špirom juricem koji može pokrit jedan osrednji zbor.sa toncom iz ošjaka sam piva na sudamiji ove godine.glas ništa posebno ali je covik legenda i pojava,ljudina.doduše tonci je vec u godinama.dalo bi se tu još puno toga rec ali necu pilat

A,, to je gotova priča. Nećemo ode ništa grubega.
Mate

PostPostao/la Mate » 18 lip 2015, 23:35

Malo rezbarenja.....

shel1.jpg
shel1.jpg (27.88 KiB) Pogledano 7708 put/a.

shel2.jpg
shel2.jpg (25.21 KiB) Pogledano 7708 put/a.

shel3.jpg
shel3.jpg (23.92 KiB) Pogledano 7708 put/a.

shel4.jpg
shel4.jpg (29.23 KiB) Pogledano 7708 put/a.

shel5.jpg
shel5.jpg (17.76 KiB) Pogledano 7708 put/a.

Ne treba napominjati da je je vrsta drveta, način odabira godova, te recepture lakova za premaz, jesu vrhunske tajne DIYera.
Mate

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.