Na žalost, traje dugo jer je faktor vrijeme neumoljiv.
Radi se o simpatičnom hibridnom stereo receiveru iz 1966.
Zanimljiv je po tome što je kompletan NF i MPX dio izveden s cijevima.
UKV tunerski dio je napravljen s tranzistorima, a sve ostalo je prepušteno cijevima:
ECH81, EAF801, ECC83, ECLL800, EM87, ECLL800
Cijevi su uglavnom "egzotične" (barem za nabavu)
ECLL800 su kompaktroni koji u sebi sadrže praktički sav vakum potreban za PP pojačalo od 7-8W po kanalu.
Izuzetno ih je teško nabaviti.
U Grundigu su svojedobno bile izuzetno popularne jer su jako pojednostavljivale konstukciju i štedile prostor.
Aparat je stigao u očajnom stanju:
Gadno pokvaren s ružno izguljenom kutijom i potrganim i nedostajućim gumbima.
Iznutra nisam niti imao volje slikati je je od prljavštine i nekakvog crnog sloja sve bilo gotovo neprepoznatlljivo ;(
Ovo je poslikano iza raskuživanja i grubog čiišćenja.
Malo je nedostajalo da ode u smeće, ali je ipak pala odluka da se isplati njime pozabaviti, onako, iz inata

Ne bih kitio post sa hrpom slika, pa će ih biti svega par, jer su svi ti postupci uglavnom već viđeni.
Kutija je bila sva rasušena, sa strane su bile brazgotine od par milimetara, rupe i mrlje od čikova i što-ja-znam-od-čega-sve.
Lajsne savinute i izubijane.
Zato sam odlučio sve to rasturiti i na kraju ponovo prefurnirati.

Prednja crna lajsna još nije zalijepljena pa sve skupa još nije sjelo na svoje mjesto, ali je ispalo dosta dobro nakon ravnanja, kitanja i lakiranja.
Malo više problema je bilo s rostfrei lajsnama koje su bile poprilično stradale.
I to je dosta dobo poravnato i ispolirano, makar nije baš savršeno.
Elektronika je kao takva isto tako sređena, ali još treba riješiti nedostajuće tipke i gumbe.
To će možda biti nekome zanimljivo pa se tome može posvetiti malo više pažnje.
Naime, tri gumba treba napraviti posve iznova, od kojih je jedan prilično zaheban.
Na sreću, imam uzorak koji će poslužiti kao model