Sada tuner ploca... vec sam prije postao jednu sliku sa zamjenjenim elektrolitima na tuner ploci, tako da je sada treblo obaviti samo podesavanje... no nije ispalo tako... zbog vise stvari koje su se zaredale, ipak sam se odlucio i ovdje na zamjenu cijele ploce. Naime prvo je bio otisao HA1196 (FM Stereo Demodulator), nakon njegove zamjene nisam uspio dobiti stereo prijem, a podesavanja po service manualu su ili bila nemoguca ili nisam mogao dobiti zadovoljavajuce vrijednosti.
No vidio sam da je netko se nestasno igrao sa svime sto se moglo vrtiti na ovoj ploci, jer sam uocio da stanica kojoj je jedva cujnost, kazaljka od signala ide na 4.podiok (skoro pa max!!). Kasnije sam uocio, kako je chunka vidila da mu kazaljka razine signala vrlo malo se podize, i on je jednostavno trimer od kazaljke zavrtio na max... i to ga je zadovoljilo

Bilo je tu jos nebuloza, i nema druge, nego ici u zamjenu tuner ploce. Rijetko se odlucujem na ovakav korak, ali jednostavno ne zelim rizicirati....
Ovo je drugi put da se odlucujem na takav korak na ovom receiveru (prvi put je bila ona ploca zastite i stabiliziranog napajanja).
No odluciti zamijeniti tuner plocu je lakse se odluciti na to nego to i uraditi, naime treba brzo kabela odlemiti sa onim Sansui karakteristicnim stopicama...
Evo ih ovdje na okupu, a bez ploce:

I sad, kad vec sam ovoliko zaglibio, palo mi je napamet... vidim na stampi da su lemni kontakti napravljeni za prihvat konektora, pa zasto su kojeg vraga isli na ovo direktno lemljenje kabela, zasto nisu napravili spoj preko konektora, i time za 10 puta olasali servisiranje ovog dijela receivera.
I hajde, da ja to ucinim sada...
Stopice i kuciste konektora (istovjetne koje je Sansui tada koristio) imam, i evo vec je jedan konektor nalemljen na plocicu:

Evo pripremljene i kablaze sa novim stopicama: