Preporuka pojačala

Preporuka pojačala

PostPostao/la s@ki » 22 sij 2012, 22:48

Eto dobio sam "naruđbu" od kolege a nemam inspiracije.
Trebam projekt za pojačalo veće snage, A-klasa ne dolazi u obzir, za ganjanje DIY kutija u kojima je među ostalim i auto sub od 25cm :)
Znači radi se o nekakvom setupu za "slušanje" i ganjanje kućnih partya, a opet da ne svira kao neko PA il razglasno pojačalo već nešto kvalitetnije :)
Cijenovni rang za komponente je 3-4 000 kn , po mogućnosti skupa sa hladnjacima / kućištem.
Izvor zvuka : kompjuter.

Padaju mi na pamet neki projekti od g. Jagodića (boraomega) no otvoren sam za bilo kakve prijedloge
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

Re: Preporuka pojačala

PostPostao/la Dean » 22 sij 2012, 23:13

Imam ti ja TDA2030
Dean

PostPostao/la Schultz » 23 sij 2012, 00:13

Neka kupi od mene onog TEACa za 750 kuna, a ostalo neka uloži u roštilj Gorenc te par kila čevapa i kobaja i koju kašetu pive, malo iVar-a i da vidiš igranke....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la joe dalton » 23 sij 2012, 00:56

Leach amp?
joe dalton

PostPostao/la s@ki » 23 sij 2012, 09:48

Schultz ... moze i od mene optronicu al ipak oce nekaj jace :D

Leach .hmm.. koliko po netu čitam, mišljenja o kvaliteti tih pojačala su dosta podjeljena.. nisam pametan..

Razmišljao sam o Borinom SubZero ili Treference no moram provjeriti dali ih se da uglazbit u cijenovni rang

SUb zero bi mogao biti problematičan zbog tranzistora, možda Legend studio master bolje opcija.
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la pinco » 23 sij 2012, 10:59

s@ki je napisao/la:Schultz ... moze i od mene optronicu al ipak oce nekaj jace :D

Leach .hmm.. koliko po netu čitam, mišljenja o kvaliteti tih pojačala su dosta podjeljena.. nisam pametan..

Razmišljao sam o Borinom SubZero ili Treference no moram provjeriti dali ih se da uglazbit u cijenovni rang

SUb zero bi mogao biti problematičan zbog tranzistora, možda Legend studio master bolje opcija.

Na netu puno toga piše, obićno od ljudi koji nisu nikad ni vidili Leach, a kamoli ga slušali, a i ti zvučnici na kojima bi to radilo su vjerovatno par kategorija ispod kvalitete bilo kojega poznatijega DIY pojačala.....
Šta se Leach pojačala tiće, neznan na kakvu kvalitetu misliš, na stabilnost ili kvalitetu zvuka, ja san ima to pojačalo, nije upitno ni po stabilnosti ni po kvaliteti zvuka, zapravo je to odlično tranzistorsko pojačalo, prilično jako i dokazano godinama, bez nekih zamki u dizajnu ili sl, ima definitivno najbolji bas koji san ja ćuja, dosta detaljno, studijski tip pojačala...
Pojačalo je potpuno simetričnoga dizajna, i tu se sad mogu povuč rasprave za i protiv takvoga dizajna itd, kruške i jabuke....
Zanimljivo da ti se sviđaju T-reference i sl., pojačala koje neznan jel do sada iko i napravija, kamoli potvrdija kako radu, i jel opće radu.... Plus Leach ima dodane zaštite šta nije loše sobziron koja bi mu bila namjena kraj tebe....
Evo moja verzija PCB sa izbaćenin zaštitama, i sa TO-264 izlaznin tranzistorima, da se izbjegne petljanje sa žicama...

slika

Uploaded with ImageShack.us
pinco

PostPostao/la s@ki » 23 sij 2012, 11:45

vidim da se na borinim stranicama spominje tvoje ime uz t-reference pa si sigurno bolje upućen od mene.
DA, istina da je riječ o prototipu no nekako sam sklon vjerovati u borin rad...
Koliko te izašao leach ?
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la pinco » 23 sij 2012, 12:06

s@ki je napisao/la:vidim da se na borinim stranicama spominje tvoje ime uz t-reference pa si sigurno bolje upućen od mene.
DA, istina da je riječ o prototipu no nekako sam sklon vjerovati u borin rad...
Koliko te izašao leach ?

Lipo je radit nešto novo, al kad radiš za nekoga i još za namjenu kakvu si reka, ja bi iša samo na provjerena rješenja, a plus toga na zvučnicima na kojima je sub od aute je i nekli chip amp priviše da se ulaže...., ja stojin pri tome da je Leach odlićno pojačalo, bez ikakvih iznenađenja, prototip je prototip, može valjat i nemora, može bit stabilan i nemora, može bit ok neko vrime pa izgorit itd....
Nesićan se kolko me izaša Leach, najviše ionako izađe napajanje, hladila i kutija, a to je trošak na koji moraš raćunat u svakoj kombinaciji.
pinco

PostPostao/la s@ki » 23 sij 2012, 12:15

ma naravno. nešto sam naletio na cifre oko 1500kn po netu, tako da bi trebao upast u buđet sigurno.

Chip amp možda je previše ako gledamo sa pitanja nekakvih zvučnih preformansi, no po pitanju snage definitivno nije opcija. Eventualno paralela par nekakvih lm-ova pa da doguramo do kakvih 150W.
U tom mi se slučaju definitivno leach čini bolje riješenje.

Na kraju krajeva, tko kaze da u nekom trenutku neće na njemu svirat nešto kvalitetnije, a i da se s auto jedinicama (u ovom slučaju samo subovi) ne da napraviti nešto slušljivo (pa makar za fešte :D )

Trenutno kod kolege svira Hollywood Impact 240, pojačalo kupljeno u Chipoteci za neku sicu, i treba ga potuć u snazi i kvaliteti :)
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la pinco » 23 sij 2012, 12:34

Pa Leach je ozbiljno hifi pojačalo, imaš na netu cili tekst od pok. profesora Leacha, iz kojega se vidi kako je projektirano i zašto je šta, najbolji opis nekoga DIY pojačala na netu iz kojega se može naućit nešto...., nemože to u isti koš sa tin chipoteka pojačalima.....
Leach san nosija kod kolege Zbotića, i sviralo je odlićno i kraj njega, a njegov sistem je ipak nešto "kvalitetnije" od uobićajenoga, na te usporedbe sa pojačalima iz chipoteke ne vridi trošit rići.
pinco

Sljedeća

Natrag na Tranzistorska tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.