Kod Elvisa u labu...

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la ziki » 22 svi 2015, 22:48

Elvise, šta ima novo? Jbg, razmazio si nas. Taman idem pogledat u lab kad ono... :D.
ziki

PostPostao/la elvis » 24 svi 2015, 11:13

ziki je napisao/la:Elvise, šta ima novo? Jbg, razmazio si nas. Taman idem pogledat u lab kad ono... :D.

Istini za volju malo zabušavam, tu i tamo pokoji servis i to je to. Ugurao sam i stare bowerse u radionicu, 604 S1, malo slušao, no u usporedbi sa ESL to je potpuno nezanimljivo.

Igram se i sa nekim apple iOs verzijama programa za mjerenje frekventnog odziva, primarno sa Audio Kit programom, ima potencijala, no nemam čime kalibrirati, a naročito me zanima točnost mjerenja djela iznad 11.000 Hz, pa je sve pod upitnikom u smislu kako i koliko točno to radi. U Zadru nema nitko dobar decibelmetar do 20.000 Hz, bar ga ja ne poznam, a nabavljati to samo radi kalibracije se ne isplati.

Na Batommu ništa nisam radio u smislu kutijanja, samo ga konzumiram sa zadovoljtvom, super je sinergija sa ESL ima, čisto zadovoljstvo je slušati glazbu sa tom kombinacijom.

Eto tako, nije da ništa ne radim, no više se skitam, proljeće je. Prošlu nedjelju palo i prvo kupanje u moru, u radionici sam minimalno.
elvis

PostPostao/la elvis » 04 srp 2015, 21:05

Evo dok ništa ne radim malo slušam kombinaciju batomm i starije B&W 604 S1. Zabavno što je je, no navukao se ja na ESL i nema tu spasa. U svakom slučaju Bowersi malo preveliki za radionicu, zato se moraju udati. Početna cijena 2,5 k kuna, ako nekoga zanima neka mi se javi na PM za detalje. Ispod 2,5 k ne bi išlo, no iznad naravno da bi he he he :)
Privitak/ci
image.jpg
image.jpg (108.03 KiB) Pogledano 9956 put/a.
image.jpg
image.jpg (106.34 KiB) Pogledano 9956 put/a.
elvis

PostPostao/la Roko » 01 pro 2015, 21:13

Elvis u trenutku inspiracije...

slika

...ćiribu - ćiriba...

...i nova polica začas gotova... :D :D

slika

...slijedi rasprava o polici i zvučnoj slici Ninovih esl-a... :)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Roko » 01 pro 2015, 21:18

slika

Elvis (ushićeno): "Oooovolika mu je zvučna slika bila...!!"

Mate (razmišlja u sebi, nepovjerljivo): "ahaaa, tako je i susid Jere juče govorija da je čapa takvog šanpjera, a čapa je niku stvar"

:) :)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zmajz » 01 pro 2015, 23:17

Koliko ja vidim, tu nema nikakvog Elvisa, samo drug Lenjin i još netko...
zmajz

PostPostao/la elvis » 02 pro 2015, 11:31

Samo vi mene zafrkavajte, budem ja staviti Lenjina za avatar... doduše mogao bi i svoju sliku staviti, na isto bi došlo he he he. A šta ću :)

Ovaj blitz posjet Mate prošao je zbilja munjevito, malo smo pretresali razne teme, a važno je da postoji nekakva najava da bi Mate mogao opet biti u ZD oko Nove godine, pa ne isključujem organizaciju drugog audio sumita u Zadru sa ekskurzijom u Karin, onako po uzoru na prošlogodišnji.

Nisam nešto pisao na tu temu, no krenuo sam sa totalnom reorganizacijom radionice koja bi sada više trebala biti slušaonica. Sredio sam tek jedan zid od ukupno 4, znači biti će još posla, no ne žuri mi se. Za one žešće i prljave radove imam drugu prostoriju, pa bi novi stol trebao biti samo za lemljenje i servise.
Ne znam kako ću još sve orijentirati, bar što se zvučnika tiče, no to neće imati nikakve veze sa dosadašnjim rasporedom. U tom cilju sam napravio i brzinsku novo policu za uređaje, mada je to tek prva od tri koje će biti, a ideja je staviti nekakav LCD na zid iznad da možemo gledati koncerte. Valjda ću na njuškalu naći nešto povoljno, nije bitno da je full HD, samo da ima cca 80 cm dijagonalu. Mate mi sugerira LED projektor, i to je u opciji dapače. Imati ću malo gimnastike sa akustičnim tretiranjem prostotra, dva ormara idu ća, no velim pomalo, kockica po kockica. Ovi radovi će me malo usporiti u diyanju audio komponenti, no ništa specijalno nisam ni planirao... pa je ovo sređivanje dobro terminski pogođeno.
elvis

PostPostao/la zbotic » 02 pro 2015, 12:41

Ja nešto lupetam o audiofilskom klubu u Splitu, a ti već pokrenuo realizaciju u Zadru :)
Bilježim se sa štovanjem :)
zbotic

PostPostao/la elvis » 14 pro 2015, 20:17

Kod mene radovi u toku. Radionica postaje slušaonica, i malo radionica :). Stanje je kaotično, no hebiga sada nema nazad. Skupilo se svakakvih govana vremenom. Užas :).
Privitak/ci
image.jpg
image.jpg (122.37 KiB) Pogledano 9153 put/a.
image.jpg
image.jpg (88.18 KiB) Pogledano 9153 put/a.
image.jpg
image.jpg (89.02 KiB) Pogledano 9153 put/a.
elvis

PostPostao/la zbotic » 14 pro 2015, 23:36

Imaš li jedan Grundig 7048 zvučnik od 4 ohma?
zbotic

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.