mulin je napisao/la:tanjurasta brusilica u diy izvedbi.pokazala mi se odlicno za poravnavanje stranica za pojacala i drugih elemenata od raznih materijala pa se odlucih za izradu jedne
Pao Pepeo je napisao/la:mulin je napisao/la:tanjurasta brusilica u diy izvedbi.pokazala mi se odlicno za poravnavanje stranica za pojacala i drugih elemenata od raznih materijala pa se odlucih za izradu jedne
odlicnu stvar si radis i vrlo korisnu![]()
nesto slicno sam si i ja napravio,samo kao dodatak na tokarskom za drvo koje imam
Samo ja sam si to malo pojednostavio i pokazalo se idealnim,ploca od spere koja je vijcima pricvscena na metalnu flanđu . Sve to se lako skida i montira jer se smirgl ako nije kvalitetan brzo istrosi. U pocetku sam odljepljivao stare sad vise ne.. samo ih ljepim jedne na druge i kad ih stvarno ima previse sve skinem. Disk od 300mm mi se pokazao naj idealni, i vrti se na 1200 tisuca. Od 300 jer se kod nas uspije nac role smirgl papira od 600mm sirine tako da od metra duznog uspijem dobit 9 diska za izmjenit.
Dobro bi ti bilo kasnije si napravit neki stolic kojem mozes mjenjat kut itd.
Cini mi se ovaj tvoj tanjur dosta velik… a motor bi mogao imat standardnih 1400 okretaja,moras pazit na korektnu brzinu jer pretjerana ti odmah spali drvo
Pao Pepeo je napisao/la:sad kad znam malo brojke dat cu ti moje misljenje,mislim da ti je ploca pretjerano velika i okretaji također
mislim da se ovakve bruslice vecih dimenzija od 400 ne isplati radit,razloga je vise ali glavni mislim da je taj sto brzina rezanja odnosno brusenja previse bi varirala od centra prema rubu ploce.Iz osobnog iskustva znam da kad nesto ravnam centar ploce uvijek naj manje skida.
Malim racunanjem dobije se kolka bi ti brzina snirgl papira bila na kojoj tocki na ploci.Ti sa 1400 okretaja na rubu ploce imao bis brzinu smirgla od 43m/s,na 25cm od centra 36m/s a na 20cm imas 29m/s sto je opet po meni previse za obradu bilo kakvog drva ili slicno... evo meni je na 15cm od centra na 1200 okretaja 18m/s... i nikad nisam imao potrebe za vise (uglavnom obrađujem drvo)
Jedino mi ne bi bilo zao da imam alunijnisku plocu kao tiali opet ne vecu od 350...
ako te znatizelja ipak natjera da zvartis ovu plocu kako si zamislio dobro pricvsti motor
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.