Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la zbotic » 02 ožu 2016, 10:30

Realno gledajući ovaj naš je ipak "special edition" jer za razliku od originala imamo čak i bolji softstart i zaštitu za zvučnike. Naš bi koštao barem 25000$. :lol:
zbotic

PostPostao/la NINO.S » 02 ožu 2016, 11:06

Sve ja pratim :shock:

Znaš da mi treba pojačalo
Pojačat izlaz sa nekoliko parova
i eto veselja :D :D

Pozz :admin:
NINO.S

PostPostao/la zbotic » 02 ožu 2016, 12:20

Vaki tebi triba da malo bildaš s njime.

http://www.usaudiomart.com/details/2992 ... ges/19624/
zbotic

PostPostao/la mulin » 03 ožu 2016, 12:56

tanjurasta brusilica u diy izvedbi.pokazala mi se odlicno za poravnavanje stranica za pojacala i drugih elemenata od raznih materijala pa se odlucih za izradu jedne
Privitak/ci
2016-03-03-2917_Q1.jpg
2016-03-03-2917_Q1.jpg (116.42 KiB) Pogledano 7678 put/a.
2016-03-03-2916_Q1.jpg
2016-03-03-2916_Q1.jpg (97.36 KiB) Pogledano 7678 put/a.
mulin

PostPostao/la ziki » 03 ožu 2016, 15:26

Ovo je odlično.
ziki

PostPostao/la tomi77 » 03 ožu 2016, 15:29

ako je to tvoja radiona, svaka čast :)

Ja sam sinoć trebao neki mali ventilator (kao oni što su u PC-ijima i sjetio se da imam neipravan UPS od cca 1.2 KVA, znam da ti rade na 24 V i stvarno, unutra je bio vent. Ništa drugo ne trebam i nije iskoristivo (par 24V releja?) osim transformatora, taj djeluje, pa, solidno.. Ništa nisam uspio pronaći po netu, ali čini se da bi izlaz mogao biti cca 24-28V, 40-tak ampera. (u suprotnom je 12V 80A, ali mislim da nije taj), pa ako netko ima potrebu za tim trafoom - javite. Bio sam danas do jedne firme (koji su mi prije motali transformatore), ali čovjeka nema danas da ga ispita, pa ću valjda sutra,,
tomi77

PostPostao/la Pao Pepeo » 03 ožu 2016, 18:11

mulin je napisao/la:tanjurasta brusilica u diy izvedbi.pokazala mi se odlicno za poravnavanje stranica za pojacala i drugih elemenata od raznih materijala pa se odlucih za izradu jedne

odlicnu stvar si radis i vrlo korisnu :thumbup:
nesto slicno sam si i ja napravio,samo kao dodatak na tokarskom za drvo koje imam
Samo ja sam si to malo pojednostavio i pokazalo se idealnim,ploca od spere koja je vijcima pricvscena na metalnu flanđu . Sve to se lako skida i montira jer se smirgl ako nije kvalitetan brzo istrosi. U pocetku sam odljepljivao stare sad vise ne.. samo ih ljepim jedne na druge i kad ih stvarno ima previse sve skinem. Disk od 300mm mi se pokazao naj idealni, i vrti se na 1200 tisuca. Od 300 jer se kod nas uspije nac role smirgl papira od 600mm sirine tako da od metra duznog uspijem dobit 9 diska za izmjenit.
Dobro bi ti bilo kasnije si napravit neki stolic kojem mozes mjenjat kut itd.
Cini mi se ovaj tvoj tanjur dosta velik… a motor bi mogao imat standardnih 1400 okretaja,moras pazit na korektnu brzinu jer pretjerana ti odmah spali drvo
Privitak/ci
IMG_0115.JPG
IMG_0115.JPG (80.84 KiB) Pogledano 7357 put/a.
Pao Pepeo

PostPostao/la mulin » 03 ožu 2016, 22:44

Pao Pepeo je napisao/la:
mulin je napisao/la:tanjurasta brusilica u diy izvedbi.pokazala mi se odlicno za poravnavanje stranica za pojacala i drugih elemenata od raznih materijala pa se odlucih za izradu jedne

odlicnu stvar si radis i vrlo korisnu :thumbup:
nesto slicno sam si i ja napravio,samo kao dodatak na tokarskom za drvo koje imam
Samo ja sam si to malo pojednostavio i pokazalo se idealnim,ploca od spere koja je vijcima pricvscena na metalnu flanđu . Sve to se lako skida i montira jer se smirgl ako nije kvalitetan brzo istrosi. U pocetku sam odljepljivao stare sad vise ne.. samo ih ljepim jedne na druge i kad ih stvarno ima previse sve skinem. Disk od 300mm mi se pokazao naj idealni, i vrti se na 1200 tisuca. Od 300 jer se kod nas uspije nac role smirgl papira od 600mm sirine tako da od metra duznog uspijem dobit 9 diska za izmjenit.
Dobro bi ti bilo kasnije si napravit neki stolic kojem mozes mjenjat kut itd.
Cini mi se ovaj tvoj tanjur dosta velik… a motor bi mogao imat standardnih 1400 okretaja,moras pazit na korektnu brzinu jer pretjerana ti odmah spali drvo

ovaj moj disk je 600mm.motor je 1400 okr.volija bi da je oko 1000 okr ali šta je tu je.moglo se preko remenice smanjit okretaje i to još nije iskljuceno.kasnije naravno dolazi nagibni stolic za brusenje pod raznim kutevima.štitnik dolazi odozgo također jer ako ovo cudo izleti bit ce mrtvih
mulin

PostPostao/la Pao Pepeo » 03 ožu 2016, 23:33

sad kad znam malo brojke dat cu ti moje misljenje,mislim da ti je ploca pretjerano velika i okretaji također
mislim da se ovakve bruslice vecih dimenzija od 400 ne isplati radit,razloga je vise ali glavni mislim da je taj sto brzina rezanja odnosno brusenja previse bi varirala od centra prema rubu ploce.Iz osobnog iskustva znam da kad nesto ravnam centar ploce uvijek naj manje skida.
Malim racunanjem dobije se kolka bi ti brzina snirgl papira bila na kojoj tocki na ploci.Ti sa 1400 okretaja na rubu ploce imao bis brzinu smirgla od 43m/s,na 25cm od centra 36m/s a na 20cm imas 29m/s sto je opet po meni previse za obradu bilo kakvog drva ili slicno... evo meni je na 15cm od centra na 1200 okretaja 18m/s... i nikad nisam imao potrebe za vise (uglavnom obrađujem drvo)
Jedino mi ne bi bilo zao da imam alunijnisku plocu kao ti :D ali opet ne vecu od 350...
ako te znatizelja ipak natjera da zvartis ovu plocu kako si zamislio dobro pricvsti motor :D
Pao Pepeo

PostPostao/la mulin » 04 ožu 2016, 00:58

Pao Pepeo je napisao/la:sad kad znam malo brojke dat cu ti moje misljenje,mislim da ti je ploca pretjerano velika i okretaji također
mislim da se ovakve bruslice vecih dimenzija od 400 ne isplati radit,razloga je vise ali glavni mislim da je taj sto brzina rezanja odnosno brusenja previse bi varirala od centra prema rubu ploce.Iz osobnog iskustva znam da kad nesto ravnam centar ploce uvijek naj manje skida.
Malim racunanjem dobije se kolka bi ti brzina snirgl papira bila na kojoj tocki na ploci.Ti sa 1400 okretaja na rubu ploce imao bis brzinu smirgla od 43m/s,na 25cm od centra 36m/s a na 20cm imas 29m/s sto je opet po meni previse za obradu bilo kakvog drva ili slicno... evo meni je na 15cm od centra na 1200 okretaja 18m/s... i nikad nisam imao potrebe za vise (uglavnom obrađujem drvo)
Jedino mi ne bi bilo zao da imam alunijnisku plocu kao ti :D ali opet ne vecu od 350...
ako te znatizelja ipak natjera da zvartis ovu plocu kako si zamislio dobro pricvsti motor :D

upravo su aluminiske stranice od dartzeela brušene na stroju sa discom od 600mm i na 1000 okretaja.prednja stranica 15mm debela i 480mm duga pa ti to brusi sa nekom igrackom.motor na orginalnom stroju je također 2.2 kw ka i moj.stroj obavezno utiplat u pod sa sidrenim tiplima ili napravit postolje od oko 300kg .brusim sa tim strojem par godina i to vecinom aluminij zaobljene i ravne komade svih debljina.na temelju iskustva sam se odlucija na izradu ovog stroja.ja nikad ne brusim na centru diska osim neke duge komade tipa 500mm koju pokrivaju skoro cili disk i taj komad lagano pomicem livo desno da ravnomjernije brusi. za dartzteela sam potrošija jednu brusnu kartu a to je oko 10kn.ocu rec da kad se papir istroši jednostavno ga promineš i ideš dalje a cijena zanemariva ;)
mulin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.