Borko_KA je napisao/la:Elvise BRAVO za gitare!
Gitare... da da, sekundarni hobi sa tendencijom da postane primarni

Borko_KA je napisao/la:Elvise BRAVO za gitare!
LukaTralic je napisao/la:Bok!
Čim sam vidio opis ovog postupka za preslikavanje tonera uz pomoć Magnetin ljepila, nije mi vrag dao mira i morao sam to isprobat!
Na žalost, nije mi baš uspjelo. Obični papir za printer, 80 gramski, print iz Worda na pocinčani lim... slabo se prenijelo. Isprobao pet-šest verzija natapanja ljepilom i pritiska. Možda su promijenili sastav Magnetin ljepila...
Al onda sam tom logikom išao da se tu mora raditi o nekom otapalu koje odvaja toner od papira. Pa sam probao s acetonom - I TO JE SJAJNO!
Otisnuo sam mali logo, tolik da stane cijelom površinom ispod blaznice (one vatice koje obitavaju u ženskim dijelovima kupaone u koje mi mužjaci prirodno ne posječujemo). Blaznicu sam lagano natopio s acetonom i samo poklopio papir. Bez ikakvog pritiska. Ostavio desetak sekundi i podigao. Papir se taman fino natopio acetonom. Dignem papir i to je to - 80% tonera otišlo na lim! Jupi! Radi!
Elvise HVALA na ideji!!!!
Do sad sam radio s toner transferom pločice, sad ću probat jednu napraviti ovako.
A fronte sam radio (skupo) naručujući decal papire s ebaya...
Sorry ako sam ti upao u temu!![]()
Roko je napisao/la:OK, thnx Elvis. Koliko me ne raduju rezultati mjerenja, toliko me raduje činjenica da još nisam (totalno) oglušio, jer sam te lampadinice izdvojio (po zvuku) i slagao u zasebnu kutiju. Tih nekoliko nisam po zvuku mogao svrstati nigdje, pokazivale su prilične zvučne razlike i malo su mi se čudno ponašale, a sad vidim i zašto. Ajde, bar jedna dilemica riješena.
Inače, onako po sjećanju, mislim da je tamo bilo par lampadinica sa oznakom 6EA7, a te, iako su direktno zamjenjive 6EM7-icama, ipak imaju ponešto različite parametre.
Tako za 6EA7 vrijedi:
Segment A (ili oscilatorska sekcija): Ua=250V, Ug= -3, očekivana struja 1,5mA
Segment B (ili amplifikacijska sekcija): Ua=175V, Ug=-25 V, očekivana struja 48mA
6EA7 ima nešto manji anodni otpor i faktor pojačanja (65x prema 68x) u prvoj sekciji, 34k (naspram 40K koju ima 6EM7), i nešto veći u drugoj sekciji, 770 prema 750R. Također pokazuje i nešto veću transkonduktanciju u prvoj a manju u drugoj sekciji.
Također, mislim da tu ima i par lampadinica koje imaju obje oznake 6EM7/6EA7, a čiji parametri su obično negdje između.
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.